Görüş Bildir
Haberler
Valve Oculus Rift'e Rakip Yapıyor

Valve Oculus Rift'e Rakip Yapıyor

Batuhan
02.03.2014 - 12:55

Valve Oculus Rift'e Rakip Yapıyor

Efsanevi oyun geliştiricisi John Carmack’ı id Software’den ayıran ve daha şimdiden geleceğin oyun kültürü olarak görülen Oculus Rift’in rakibi, Valve’den geliyor.

Valve, bir süredir Oculus ile birlikte çalışıyor ve sanal gerçeklik başlığı Rift’in geliştirilme sürecinde rol oynuyor. Valve daha önce “başarılı, uygun fiyatlı bir sanal gerçeklik donanımı, eğlence endüstrisini dönüştürebilir” demişti. Valve’in tüm bunları Rift’i kast ederek söylediği varsayılmıştı ancak meğer, firma kendi sanal gerçeklik başlığı üzerinde çalışıyormuş.

Oyun endüstrisini bir araya getiren NeoGAF forumundan Feep isimli bir kullanıcı, yakın zamanda gerçekleştirilen Steam Dev Days konferansı kapsamında, Valve’in sanal gerçeklik cihazının prototipini görmeye davet edildiğini açıkladı. Feep, yalnızca birkaç oyun geliştiricisinin davet edildiği bu gösterimde, fotoğraf çekilmesine kesinlikle izin verilmediğini ve 15 tane sanal gerçeklik demosu gösterildiğini söyledi.

Bu kapalı toplantıda, Valve’in sanal gerçeklik cihazının prototipini gördüğünü belirten Feep, prototipi çok beğendiğini belirterek “Orijinal Oculus Rift geliştirici sürümünden ışık yılı ötede” dedi.

stuff

Kaynak: http://www.stuff.com.tr/2014/03/valve...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın