Görüş Bildir
Haberler
Valilikten 1 Eylül Dünya Barış Günü Mitingine Yasak!

Valilikten 1 Eylül Dünya Barış Günü Mitingine Yasak!

Batuhan
31.08.2014 - 13:33

Valilikten 1 Eylül Dünya Barış Günü Mitingine Yasak!

İstanbul Valiliği, Kadıköy İskele Meydanı’nda düzenlenecek 1 Eylül Dünya Barış Günü mitingine izin vermedi. ‘ Ortadoğu halkları barış istiyor ‘ sloganıyla duyurulan mitingin yasaklanma nedeni olarak ‘ araç trafiğinin engellenmesi ‘ ve ‘ Kadıköy’deki insan kalabalığı ‘ gösterildi.

Evrensel’in haberine göre DİSK, KESK, TMMOB ve TTB başta olmak üzere, birçok sendika, meslek örgütü, Alevi kurumu ve siyasi parti tarafından oluşturulan Tertip Komitesi, Valiliğin kararını tanımayacaklarını ve tüm engellemelere rağmen yarın Kadıköy’de olacaklarını belirtti.

Tertip Komitesi adına konuşan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Şamil Altan, dün saat 16.00′da ellerine ulaşan tebligata göre düzenleyecekleri barış şöleninin yasaklandığını belirterek, “Bugün gerçek bir barış mücadelesine en çok ihtiyacın olduğu günlerden geçiyoruz” dedi.

Altan, gerçek bir barışın, demokrasinin, din ve vicdan özgürlüğünün kazanılmasının tek yolunun halkın gücünü birleştirmesi olduğunu ifade ederek, “Gelin hep birlikte ‘Savaşa hayır’ deyip dünyada ve ülkemizde barış istediğimizi haykıralım” diye konuştu.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/valilikten-1-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0