Görüş Bildir
Haberler
Vajinismusun Nedenleri Nelerdir?

Vajinismusun Nedenleri Nelerdir?

Yasemin Yıldız
16.02.2015 - 20:37 Son Güncelleme: 16.02.2015 - 20:52

Vajinismusun Nedenleri Nelerdir?

Kadınlar neden Vajinismus (Vaginismus) olur? Vajinismusun nedenlerinden en yaygın olan bir tanesi;yetişme çağındaki kızlara seks’in pis ve kötü olduğunu öğreten yanlış ve katı eğitim tarzıdır.Yıllarca, cinselliğin kadınlar için zarar verici, kötü, aşağılayıcı, yalnızca erkeklerin faydalandığı, kadınların kaçması gereken bir şey olarak yetişen bir genç kız, bu ilişkiyi yaşayacağı sırada bilinçaltına yerleşmiş bu yanlış fikirleri istemeyerek de olsa hatırlayacak, ilişkiye girmekten rahatsızlık duyacak ve kasılacaktır.

Bu kasılma sonrası cinsel ilişki çok ağrılı (acılı) olacak yada hiç gerçekleşmeyecektir. Vajina ilişki sırasında penisin büyüklüğü yada küçüklüğüne göre kendini hazırlar.

Cinsel birleşmenin durumuna bağlı olarak dışa en yakın kısmı oldukça gevşeyebilir. Bazen vajinal giriş öyle gergin ve sert bir hale gelir ki penisin girmesi olanaksızlaşır.

Bu tür vajinal kasılmalara vaginismus ya da daha türkçe olarak vajinismus diyoruz.Bu durumda erkeğin penisinin girmesi son derece zor, hatta olanaksızdır.Çok seyrek olarak yaralanmalar yada kadın dış cinsel organlarının hastalığı ile cinsel ilişki arasında acı oluşur ve kadın istemeyerek kendini kasabilir.Böyle bir durumda, fiziksel nedenlerin tedavi edilmesi gerekir.

Vajinismus un en sık görülen nedeni; psikolojik kaygı ve korkulardır. Kız çocuklarına öğretilen veya bilinçaltımıza kodlanan 'cinsellik kötüdür', 'kızlık zarı çok değerli ve korunması gereken bir şeydir' düşünceleri bu problemin ortaya çıkmasında önemli bir yer tutar. Bazen beden cinsel bilgi eksikliği, basit bir utanma ve cinsel duygulardaki baskılanma olabilir.

Bazen de altta yatan neden özellikle çocukluk dönemindeki travmatik bir yaşantıdır!Bu durumda geçmişte yaşanmış taciz gibi travmatik olayların bilinçaltına itilen izdüşümleri ve etkileri gibi karmaşık içsel çatışmalar, yanlış kalıplar ya da zorlamalar defolu bir öğrenme ve kabullenmeye neden olur.Vajinismus yaşayan kadınlar aslında cinsel olarak normal ve cinsel birleşme konusunda isteklidirler.

Devamı için: Vajinismus | Vajinismus Ankara | Vajinismus Tedavisi Ankara

Kaynak: https://drvajinismus.com
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın