Görüş Bildir
Haberler
Vajinal Kaşıntı Yaşayan Herkesin Mutlaka Yapması ve Kesinlikle Yapmaması Gereken Şeyler!

Vajinal Kaşıntı Yaşayan Herkesin Mutlaka Yapması ve Kesinlikle Yapmaması Gereken Şeyler!

Fulin
14.04.2017 - 14:24

Vajinal kaşıntı pek sevimsiz bir konu. Hemen hemen her kadın hayatında bir ya da birkaç kez bunu yaşamıştır ve ne kadar zor bir durum olduğunu yaşayan bilir. Bu konu hakkında o kadar çok yanlış inanış var ki, biz de vajinada kaşıntı hakkında uzman jinekologların görüşlerinden yapılması ve yapılmaması gerekenleri derlemek istedik.

1. Cilde zarar veren epilasyon işlemleri yapmayın.

1. Cilde zarar veren epilasyon işlemleri yapmayın.

Bikini bölgesine hangi epilasyon işleminin yaptırılacağı her genç kadın için büyük bir karardır. Çünkü hangi yöntem seçilirse genelde ömür boyu onunla devam edilir. Tıraş etmek, ağda, epilatör; hemen hemen tüm yöntemler kaşıntıya sebep olabilir. Alıştığınız yöntemi bir anda değiştirmek de kaşıntı sebebidir. En iyisi acısına dayanabilirseniz lazer epilasyon veya sadece makasla kısaltma yöntemi. Yapamıyorsanız da batığa, kesiklere ve enfeksiyonlara sebep olabilen jilet yönteminden vazgeçmek en doğrusu.

2. İç çamaşırınızı sık sık değiştirin.

2. İç çamaşırınızı sık sık değiştirin.

Bunu bazen herkes ihmal edebiliyor ama iç çamaşırı sadece duştan sonra değişir diye bir kural yok. Çamaşırınız daima kuru olmalı. Günlük ped kullanıyorsanız onu da birkaç saatte bir değiştirmelisiniz, aksi halde tahriş ve kaşıntı sorunlarına yol açabilir.

3. Vajinanıza hiçbir gıdayı sokmayın.

Böyle yazınca tuhaf oldu evet, ama vajina kaşıntısına iyi gelir diye öyle öneriler yapılıyor ki, şaşırmamak elde değil. Vajinaya yoğurt, limon, sarımsak veya soğan gibi şeyler sokmak ya da sürmek doğru değil. Bunun yerine onları yerseniz, sağlığınız için daha iyi olacaktır.

4. Kaşıntının çok yoğun olduğu zamanlarda elma sirkesi kullanın.

4. Kaşıntının çok yoğun olduğu zamanlarda elma sirkesi kullanın.

Asla sirkeyi vajinanıza boca edin demiyoruz. Kaşıntınız varsa, küveti suyla doldurup içine bir kapak elma sirkesi ekleyebilirsiniz. Bu sizi bir miktar rahatlatacaktır. Duş alırken son durulamada bir kaba koyacağınız su ve sirke karışımı da aynı etkiyi sağlar.

5. Zorunda olmadıkça antibiyotik kullanmayın.

5. Zorunda olmadıkça antibiyotik kullanmayın.

Bu zaten genel bir sağlık kuralı; antibiyotikler vajinada bulunan yararlı mikroorganizmaları öldürerek mantar enfeksiyonuna uygun ortam hazırlayabilir. özellikle Penisilin türü antibiyotikler buna sebep olmakta.

6. Fermente gıdalar tüketin.

6. Fermente gıdalar tüketin.

Yoğurt, sucuk, turşu, sirke gibi fermente gıdaları yemek gerçekten vajina için çok faydalı. Vajinal flora ve bağırsaklarda bulunan yararlı bakterileri artırarak zararlı enfeksiyonlardan korunabilirsiniz.

7. Duşta vajinanızı yıkamayın.

Bu herkesin bildiği ama iş uygulamaya geldiğinde yapamadığı bir kural. Vajina kendi kendini temizleyen bir yapıya sahip olduğu için içinin temizlenmesine kesinlikle gerek yok. Sabunla yapılacak bir temizlik bölgenin pH değerini bozarak tahrişe ve kaşıntıya sebep olabilir.

8. İntim ürünleri kullanın.

8. İntim ürünleri kullanın.

Duşta sadece su vajinal temizlik için yeterli. Ancak bununla yetinemiyorsanız, mutlaka bir intim ürünü kullanın. Burada önemli olan intim ürünü de olsa vajina içini yıkamamak. Sadece dış bölgeyi yıkamanız yeterlidir.

9. Çok dar giyinmeyin.

9. Çok dar giyinmeyin.

Çok dar pantolonlar moda olabilir, ancak ter ve tahrişe sebep olarak kaşıntı problemini artırabilirler.

10. Pamuklu çamaşırları tercih edin.

10. Pamuklu çamaşırları tercih edin.

Belki seksi bulmayabilirsiniz ama pamuklu iç çamaşırları vajina sağlığınız için en iyisidir. Farklı materyallerden çamaşırlar giydiğinizde bunun kısa süreli olmasına özen gösterin. Sadece çamaşır da değil, örneğin spor taytları da terleme ve nemli ortama sebep olacağı için uzun süre giyilmemeli.

11. Çamaşırlarınızı zararlı kimyasallarla yıkamayın.

11. Çamaşırlarınızı zararlı kimyasallarla yıkamayın.

İç çamaşırlarının kıyafetlerle birlikte yıkanması zaten hijyenik değil, bir de deterjan kalıntıları cildinize zarar verebilir. En iyisi çamaşırlarınızı beyaz sabun gibi daha zararsız bir temizleyici ile yıkamak ve çok iyi durulamak.

12. Tuvalette temizliği önden arkaya doğru yapın.

12. Tuvalette temizliği önden arkaya doğru yapın.

Yapımız gereği temizliği arkadan öne yapmak daha kolay ama bu dışkıdaki bakterileri vajinaya taşıyabilir. Temizliği daima önden arkaya doğru yapmak ve iyice kurulanmak şart.

13. İç çamaşırınıza (ve elbette vajinanıza) parfüm veya deodorant sıkmayın.

Güzel kokma isteğiniz çok kötü bir kokuya ve yanmalı bir kaşıntıya dönüşebilir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
955
177
150
99
98
98
83
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hayal Aysın

ööööf ne boş insanlarsınız ya sizin bu alaya aldığınız şeyler sağlık neyin şakası yapılır neyin yapılmaz bunu bile öğrenememişsiniz iyiki bi çükünüz var o da... Devamını Gör

Apollonia corleone

Her antibiyotik kullanışımın sonu bu durum maalesef bir de onun için ilaç kullanmak zorunda kalıyorum

'

435 bin kişi okumuş, 300 bini erkek.