Görüş Bildir
Haberler
Uzun Yapımlardan Sıkılanlar Buraya! Sizi Ekran Başına Kilitleyecek Birbirinden Başarılı 12 Mini Dizi

Uzun Yapımlardan Sıkılanlar Buraya! Sizi Ekran Başına Kilitleyecek Birbirinden Başarılı 12 Mini Dizi

Yağmur Türk
04.02.2021 - 08:45

Bu dizilere bayılacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Your Honor

1. Your Honor

Tür: Gerilim, dram, suç

IMDb: 8.2

“Kvodo” adlı İsrail dizisinden uyarlanan Your Honor, New Orleans’ta gelişen bir hukuk davasını konu ediniyor. Dizinin başrolünde yer alan “Breaking Bad”in yıldızı Bryan Cranston, oğlu suça bulaşan bir hakimi canlandırıyor. Yıllar boyu adaleti sağlamak için çalışan adam, oğlunun bir suça karışmasının ardından, onu koruyabilmek için kendisini zor bir duruma sokar. 10 bölümden oluşan dizinin 'showrunner' koltuğunda, senarist Peter Moffat yer alıyor.

2. Good Morning, Veronica

2. Good Morning, Veronica

Tür: Dedektif, suç, gerilim

IMDb: 7.6

Hikaye polis memuru Verônica Torres tarafından anlatılıyor. Verônica'nın sevdiği bir işi, mutlu bir evliliği ve 2 çocuğu var fakat hayatı aniden altüst oluyor. Korkmuş küçük bir kız tarafından gelen telefonu açınca birçok korkunç olayın tanığı haline geliyor.

3. I Know This Much Is True

3. I Know This Much Is True

Tür: Dram

IMDb: 8.2

Yazar Wally Lamb’in 1998 basımı aynı adlı romanından uyarlanan 20 yüzyılın sonlarında geçen dizide; ikiz kardeşler Dominick ve Thomas Birdsey’nin yaşamları, zihinsel hastalıklar ve kişisel trajedilerden iyileşmeye doğru giden yolculuğu konu ediliyor.

Senaristliğini ve yönetmenliğini Derek Cianfrance’nin üstlendiği dizide Mark Ruffalo ikiz kardeşleri canlandıyor.

4. High Fidelity

4. High Fidelity

Tür: Komedi, dram, romantik

IMDb: 7.6

High Fidelity, plak dükkanı sahibi ve aynı zamanda pop kültürüne takıntılı bir müzik tutkununu olan bir kadının hikayesini konu ediyor. Nick Hornby imzalı romandan uyarlanan dizinin başrolünü Zoe Kravitz üstleniyor.

5. Bize Çıkan Yollar

5. Bize Çıkan Yollar

Tür: Romantik, komedi

IMDb: 7.5

Bize Çıkan Yollar, alaycı bir genç olan Dash ve hayatta hep mutlu olmaya çalışan Lily’nin yaşamına odaklanıyor. Birbirlerinde farklı karakterde olan Dash ve Lily, kırmızı bir defter aracılığıyla birbirleriyle iletişim kurar. Defterin içine yazdıkları mesajlarla birbirlerini tanımaya başlayan Dash ve Lily, defter aracılığıyla cesaret gerektiren oyunlar oynar. İki genç, bu süreçte düşündüklerinden daha fazla ortak noktaları olduğunu fark eder.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Murder on Middle Beach

6. Murder on Middle Beach

Tür: Belgesel, suç, dedektif

IMDb: 7.5

Dizi, annesi Barbara'nın cinayet soruşturması hakkında bir hikaye anlatan, yönetmen olmaya aday Madison Hamburg'un ilk projesidir. 2010 yılında Barbara'nın cansız bedeni evine çok da uzak olmayan bir yerde bulunur fakat polisler olayı çözemez. Bu nedenle Madison, son 8 yılda olan her şeyi belgeleyerek kendi araştırmasını başlatır. Dizi HBO tarafından yayınlandı ve polis bu sayede yeni ipuçları bulmayı başardı.

7. Des

7. Des

Tür: Biyografi, suç, dedektif, drama

IMDb: 7.7

Bu İngiliz dedektiflik dizisi 1983'te Londra'da yaşanan gerçek bir olayı temel alıyor. Tesadüfen yerel polis, Dennis Nilsen isimli acımasız suçluyu yakalamayı başarıyor ve Dennis suçunu itiraf ediyor. Şimdi polisleri, Dennis'in neden ve nasıl bütün bunları yaptığını anlattırmaya çalıştıkları bir dizi sorgu bekliyor. Dizide kötü adam rolü David Tennant tarafından oynandı.

8. Alice in Borderland

8. Alice in Borderland

Tür: Gerilim, fantastik, dram, dedektif

IMDb: 7.8

İşsiz bir genç olan Ryohei Arisu zamanını bilgisayar oyunu oynayarak geçirir. Bir sabah uyandığında Tokyo’da hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını fark eder. Kendisini büyük bir oyunun içinde bulan Arisu ve arkadaşları hayatta kalmak için oyunu kurallarına göre oynamak zorundadır. Hayatı tehdit eden oyunlarda tek başına mücadele eden Usagi ile tanışan Arisu, bu yeni dünyanın sırrını çözmek için birlikte hareket etmeye karar verir.

9. Us

9. Us

Tür: Dram

IMDb: 7.4

Douglas Petersen, Connie ve 17 yaşındaki oğulları Albie, sıradan bir hayat süren bir ailedir. Ancak Connie'nin ayrılık kararı alması ailenin hayatını değiştirecektir. Connie, Douglas'a boşanmak istediğini söylese de bu pek uygun bir zaman değildir. Çünkü Connie oğlunun sanatla ilgilenmesi üzerine ailecek gidecekleri bir aylık tur ayarlamıştır. Bu turu iptal etmek istemeyen Connie, boşanma işini bir süreliğine erteler. Douglas, ailecek geçirecekleri bu gezinin evliliklerini kurtarmak için iyi bir fırsat olduğunu düşünür.

10. Love & Anarchy

10. Love & Anarchy

Tür: Dram, romantik, komedi

IMDb: 7.3

Bu romantik komedi, toplumsal normlara uymayan bir aşkı konu alıyor. Sofie son zamanlarda evliliği hakkında hayal kırıklığına uğramaya başlamış 2 çocuklu başarılı bir iş kadınıdır. Max ise iş arkadaşlarına takılmayı seven genç bir programcı. Beklenmeyen bir karşılaşma bu ikilinin dünyaya karşı olan bakışlarını değiştirecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. High Score

11. High Score

Tür: Belgesel, tarih

IMDb: 7.4

Bu belgesel dizi bilgisayar eğlencesi alanına adanmış bir dizi. Sektördeki en önemli kişiler, izleyicilere Mario Brothers ve Pac-Man gibi eski oyunları nostaljik bir şekilde anlatıyor. Geçmişi hatırlamanın yanı sıra izleyiciler, video oyunları dünyasının nereye gittiğini de öğrenecekler.

12. The Flight Attendant

12. The Flight Attendant

Tür: Dedektif, komedi

IMDb: 7.1

Cassandra Bowden, uçuş görevlisi olarak çalışan genç bir kadındır. Bir gün Dubai’de bir otel odasında uyandığında kendisini korkunç bir durumun içinde bulur. Uyandığında yanında bir ceset bulan Cassandra, olanlara bir türlü anlam veremez. Polisi aramaktan korkan Cassandra, hiçbir şey olmamış gibi davranmaya karar verir ve hayatına kaldığı yerden devam ederek havaalanına gidip diğer uçuş görevlileri ve pilotların arasına katılır. Ancak New York’a gittiğinde karşısında bir FBI ajanını bulur. Olanları hatırlamaya çalışan Cassandra bir süre sonra katil olabileceğinden şüphelenmeye başlar.

Bonus: WandaVision

Bonus: WandaVision

Tür: Fantastik, aksiyon, dram, komedi, macera

IMDb: 7.7

1950'li yıllarda geçecek olan WandaVision, beyaz perdede Elizabeth Olsen ve Paul Bettany’nin hayat verdiği Marvel karakterleri Scarlet Witch ve Vision'a odaklanıyor.

Bonus 2: Mare of Easttown

Bonus 2: Mare of Easttown

Tür: Dram

Çıkış Tarihi: Nisan 2021

Mare of Easttown, Pennsylvania’da yaşanan bir cinayeti konu ediyor. Küçük bir kasabada yaşayan dedektif, bir yandan çalkantılı yaşamındaki sorunlarla mücadele ederken, bir yandan da kasabada işlenen gizemli bir cinayeti aydınlatmaya çalışır. Kate Winslet’ın, cinayeti araştıran dedektife hayat verdiği dizinin yaratıcısı ise Brad Ingelsby.

Listenin içerisinden izlediğiniz diziler var mı? Yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
5
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hazal güçlü

Your honor ve good morning veronica çok güzeldi bence

Sikörtıl

Love & anarchy beklenti yaratıp klişe bir yere olayı bağlayan dizi. Farklılık arayanlara tavsiye etmem aşkı memnu hayranı olanlar sevebilir.

Kevin

Your Honor'ı hiç beğenmeyen 2-3 kişi gördüm internette. MCU takip ediyorsanız WandaVision'ı izleyin kesinlikle, gittikçe daha iyi oluyor. Alice in Borderland... Devamını Gör