Görüş Bildir
Haberler
Uzmanlar Oteller İçin 2014'ün 10 Temel Sosyal Medya Stratejisini Açıkladı

Uzmanlar Oteller İçin 2014'ün 10 Temel Sosyal Medya Stratejisini Açıkladı

Sosyal Medya Kulübü
14.01.2014 - 12:23 Son Güncelleme: 14.01.2014 - 13:09

Uzmanlar Oteller İçin 2014′ün 10 Temel Sosyal Medya Stratejisini Açıkladı

Sosyal medya her sektörde farkını yaratıyor. Bir çok kişi otellerin sitesi yanında sosyal ağlarda otel hakkında neler söylenmiş bunları araştırıp ona göre gidip, gitmeme kararı veriyorlar. Oteller sosyal medya stratejisini nasıl hazırlamaları konusu büyük önem taşıyor. Otellerde çalışan sosyal medya uzmanları 2014 yılana dair 10 madde sunulmuş.

İşte uzmanların gözünde sosyal medyanın etkili kullanımı için yapılması gerekenler:

Strateji #1: BİR HEDEF VE SOSYAL MEDYA KİMLİĞİ OLUŞTURMA

Oteller sosyal medyada genellikle “herkes için her şey” olma anlayışını benimsiyorlar. Bunun aksine yapılması gereken, Hedef pazarı tanımlamak ve doğrudan ona odaklanmak. Geleneksel anlamda oteller, kurumsal, coğrafi, grup ve demografik kategorilerde hedef pazar belirler. Stratejist Robert Cole’ göre oteller Müşterilerini sosyal özelliklerine göre yani “Onlar kim?, Ne istiyorlar? ve Neden seninle kalıyorlar?” gibi soruların cevaplarına göre sınıflandırmalı. Ayrıca onlara tarzlarına göre isimler verilmeli. Örneğin “Maceracı Balayı”. Sonra onlara ait tüm bilgiler (gelir, yaşadığı şehir, yaşam tarzı, ihtiyaçları vs.) not edilmeli. Bu şekilde hizmetler tanımlanarak onlara unutulmaz ve inanılmaz bir tatil deneyimi yaşatılabilir.

Strateji #2: BÜTÜNLÜKLÜ İÇERİK

Suzie Wotton web araçlarının bütünlüklü kullanılmasına vurgu yapıyor: Turizmcilerin web tabanlı kullandığı temel iki yöntem vardır. Bunlardan biri para karşılığı internette yayınlatılan reklam diğeri de kontrolsüz biçimde sosyal medya aracılığıyla elde edilen kullanıcı yorumları. Birinci yöntemde kontrol turizmcidedir fakat reklamın etkisi sınırlıdır. Diğer yöntemde ise kontrol minimum düzeyde olmasına karşın etki çok kuvvetlidir. Çünkü sosyal medyada sizin ne dediğiniz kadar, sizin hakkınızda ne söylendiği de önemlidir. Bu anlamda yapılması gereken tüm web tabanlı satış ve reklam yöntemlerini birleştirerek entegre bir strateji belirlemektir.

Kaynak: http://sosyalmedya-tr.com/sosyalmedya...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın