Görüş Bildir
Haberler
Uzmanlar 2015 Altın Fiyatları için Ne Diyor? Altın için Fırsat Yılı mı?

Uzmanlar 2015 Altın Fiyatları için Ne Diyor? Altın için Fırsat Yılı mı?

Altay Bilgin
26.01.2015 - 10:10 Son Güncelleme: 26.01.2015 - 10:53

Yeni yıla yükselişle giren altın fiyatları, son 3 ayın en yüksek seviyelerine çıktı. Bu yükseliş yatırımcılar için fırsat olarak görülüyor ve tekrardan metale olan talep arttı. Altın fiyatları, 1,244 dolar seviyelerine yükselerek uzmanların ve yatırımcıların dikkatini yeniden üzerine çekmeyi başardı. Peki, altında yükseliş devam edecek mi, satış dalgası bekleniyor mu?

2015 Ocak ayının ikinci haftasında açıklanan ABD tarım dışı istihdam verilerinin ve aşırı düşen petrol fiyatlarının etkisiyle yatırımcılar güvenli liman altına yöneldi. Altına talebin artmasıyla birlikte fiyatlar son 3 ayın en yüksek seviyelerine yükseldi. Bu durum üzerine uzmanlar altında yükselişin devam edeceğini ve eski performansına kavuşacağı yorumunu yaptılar.

Altın fiyatlarında kritik seviyelere gelindiğine dikkat çeken uzmanlar, yukarı yönlü baskının devam ettiğini belirtiyor. 1,244 dolar seviyelerine yükselen altının, bu seviyelerden kar satışı getireceğini ve bu nedenle fiyatların gevşeyebileceğini de belirtiyorlar. Ayrıca Amerikan 10 yıllık tahvillerinin % 1,90 seviyesine gerilemesinin de altının yukarı yönlü hareketini desteklediğine dikkatleri çekiyorlar. Altının düşüş kanalını yukarı yönlü kırması sonucunda kar satışlarına dikkat ederek yatırımcıların altın almak için fırsat yaratabileceğini belirtiyorlar.

Altında 1,238 – 1,240 seviyelerinin kritik noktalar olduğu ve bu noktaları kırmasıyla birlikte 1,255 seviyesinin gündeme gelebileceği öngörülüyor. Eğer kar satışları gelirse; 1,232 – 1,224 seviyelerine gevşeyebileceği de dikkatleri çekiyor. Altında bu hareketlilik ise forex piyasasında anlık olarak değerlendirilerek yüksek kar getirebilir. Aynı zamanda altının 1,240 dolar seviyesini yukarı yönlü kırmasıyla birlikte orta vadede fiyatların yukarı yönlü hareketinin desteklenebileceği de öngörüler arasında yer alıyor.

Altın Fiyatlarında Satış Dalgası Görülür mü?

Altının 1,220 dolar seviyelerinin üzerine yükselmesi ve yukarı yönlü hareketinin devam etmesiyle alım yapmak isteyen yatırımcıların arttığı görülüyor. 1,233 seviyesinin geçilmesi sonrasında da 1,244 direnç seviyesinin test edildiği ve kırılması durumunda 1,255 dolar seviyesinin yeni direnç olacağı öngörülüyor.

Altın fiyatlarında yaşanan bu yükseliş ise bir süredir elinde altın bulunan yatırımcılar için satışa neden olabilir. Satış dalgasının gelmesi ile fiyatların şimdiki seviyelerden 1,233 seviyelerine gelmesi muhtemel görülüyor.

Uzmanlar 2015 Altın Fiyatları için Ne Diyor?

Piyasaların doktor kıyameti olan Marc Faber altın fiyatları için 2015 tahmini yaptı. Yaptığı yorumlar ve tahminler ile piyasaları etkileyen Faber, 2015 yılında altın fiyatlarının % 30 oranında yükselebileceğini söylüyor. Marc Faber, “altının 2015 yılında kademeli olarak yükseleceğine yani % 30 değerleneceğine yönelik iyimserim” dedi.

Barclays Plc‘ye göre; altın fiyatları, 2015 yılında ABD faiz artışı ile birlikte, kayıplarını genişletecek ve bu durum sonucunda Asya talebinden dolayı bir sıçrama gerçekleştirecek. Bu sıçramadan yararlanmak isteyen yatırımcılar ise altın almak için fırsat yakalamış olacak. Altın fiyatlarının ons başına 1,130 doların altına düşebileceği tahminleri de bulunuyor. Bu seviyelerin 2015 yılının yeni dip seviyeleri olabileceği söyleniyor. Bu düşüş ise 2015 yılı ve gelecek yılın dip seviyeleri, uzun vadeli yatırımcılara cazip seviyeler sunmuş olacak.

Son yılların en kötü performans gösteren yatırım aracı olan altın fiyatları için 2015 yılının bir fırsat yılı olabileceği uzmanlar tarafından ön görülüyor. 2011 yılının Eylül ayında 1,900 dolar seviyesi ile tüm zamanların en yüksek seviyesini kaydeden altın fiyatları, o zamandan bu zamana % 35 oranında değer kaybetti. 2015 yılında % 1,5 oranında değer kaybeden altın, 2013 yılında % 28 oranında değer kaybetmişti. 2015 yılının başından bu güne kadar (15 günlük süreç) % 4,1 oranında değer kazandı. Altında meydana gelen bu yükseliş hareketliliği için petrol fiyatlarının son derece düşmesinin büyük bir etken olduğu belirtiliyor.

KAYNAK: www.borsanasiloynanir.co

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0