Görüş Bildir
Haberler
Uzaydan İnternet Yarışına Samsung da mı Katılıyor?

Uzaydan İnternet Yarışına Samsung da mı Katılıyor?

İçeriğin Devamı Aşağıda

İnternetin hayatımızda giderek artan önemi ile birlikte artan veri trafiği yeni sorunları beraberinde getiriyor. Uzmanlar bu hızla gidilmesi halinde yakın gelecekte internet ihtiyacını karşılayacak yeterli bant genişliği olmayacağı görüşünde. Teknoloji devleri bu sorunu “herkese ucuz internet” hedefi ile birleştirip yeni teknolojilerle çözmeye çalışıyorlar. Çözümlerden bir tanesi hepimizin bildiği üzere “gökten gelen internet”, yani atmosferin üst kısımlarında internet yayını yapan çeşitli araçlar. Facebook’un uçakları, Google’ın balonları ve Tesla’nın küçük uydularından sonra şimdi Samsung’da duruma dikkat çekerek kendi önerisini sundu. 

Yeni yayınlanan bir araştırma makalesinde, Samsung’un Texas’daki Ar-Ge biriminden sorumlu olan Farooq Khan, çözümün küçük uydularda olduğunu söyledi. 4600 uydulu bir ağ kurarak yeryüzüne internet dağıtılabileceğini savunan Khan’a göre bu çözüm hem ucuz olacak hem de yerdeki internetten çok daha hızlı olacak. 160 ve 2000 kilometrelik irtifalarda dünyanın çevresini dönecek olan uydular ayda bir zetabayt, veya 5 milyar kullanıcı için ayda 200GB’lık veri transferini destekleyecek.

Facebook, Google ve Tesla kendi projeleri için somut adımlar attılar bile, ancak Samsung şimdilik bir makale ile giriş yapmış gözüküyor ve bu projeyi hayata geçirip geçirmeyeceği belli değil. Makale aynı zamanda teknolojinin maliyetinin ne olacağına dair bir ipucu da içermiyor. Samsung eğer Facebook ve Google’ın testlere başladığı alanda geri kalmak istemiyorsa şüphesiz elini çabuk tutmalı.

The Verge

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın