Görüş Bildir
Haberler
Uzaya Gidecek İlk Türk: 'Korkmuyorum, İstanbul'da Yaşamak Daha Tehlikeli'

etiket Uzaya Gidecek İlk Türk: 'Korkmuyorum, İstanbul'da Yaşamak Daha Tehlikeli'

Ulaş
18.10.2016 - 00:13 Son Güncelleme: 18.10.2016 - 15:51

İTÜ Uzay Mühendisliği bölümünde okuyan ve uzaya gidecek ilk Türk olan Halil Kayıkçı, uzay yolculuğundan korkmadığını, İstanbul’da yaşamanın daha tehlikeli olduğunu söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uzaya çıkma hayallerini adım adım gerçekleştiren Halil Kayıkçı, önce İTÜ Uzay Mühendisliği bölümüne yerleşti, daha sonra da bir şirketin düzenlediği çekilişe katılarak Türkiye’deki ilk 3 kişi arasına girdi.

Web Tekno'da yer alan habere göre; NASA’nın 60 ülkeden 107 kişi için düzenlediği 1 haftalık eğitim sonucunda uzay yolculuğu biletini alan 23 kişiden biri olmayı başaran Halil Kayıkçı, İstanbul’da yaşıyor olmanın uzay yolculuğundan daha tehlikeli olduğunu belirterek yolculuk öncesi hiç tedirgin olmadığını söyledi.

İki kişilik araçta Halil'in görevi co-pilotluk olacak

İki kişilik araçta Halil'in görevi co-pilotluk olacak

“Yüzde 98 ya da 99 ihtimalle Karayip’lerdeki Churasan adasında bulunan uzay limanından uzay aracımıza bineceğiz. Aracımız iki kişilik olacak, benim görevim ise co-pilotluk. Herkes bana ‘korkuyor musun, ya başına bir şey gelirse?’ diyor fakat ben İstanbul’da yaşamanın daha tehlikeli olduğunu düşünüyorum” diyen Kayıkçı, uzay yolculuğuna kabul edilmesiyle ilgili hikayeyi de şu şekilde anlattı:

'Uzaya çıkacak 23 kişiden biri oldum'

'Uzaya çıkacak 23 kişiden biri oldum'
İçeriğin Devamı Aşağıda

“Bir gün dersteyken arkadaşım ‘Bir şirket uzaya turist gönderiyormuş’ dediğinde içimden ‘O kişi neden ben olmayayım?’ diyerek harekete geçtiğim ve katıldığım çekiliş sonrası Türkiye’de ilk 3 kişi arasına girmeyi başardım. NASA’nın verdiği eğitimi de tamamladıktan uzaya çıkacak 23 kişiden biri oldum.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1597
358
159
110
51
37
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Uzaydan dünyaya bakarak "Yiyin birbirinizi aq" derdim ben olsam.

gökhan gök

Uzaylıarda bize bakıp öyle diyordur kesin. :) :)

Alican Guler

Oğluuuuum aman sıkı giyin annnnnnneeeeem

Özge

“Beğenmiyorsan yaşama, git, İran'da daha kötü” tarzı saçmalayan güzel ülkemin aptal insanları doluşmuş yine yorum kısmına. İstanbul'dan şikayet edip yakınmıy... Devamını Gör