Görüş Bildir
Haberler
Uzay Teknolojisi Budur! CES 2019 Fuarında Sergilenen Birbirinden Teknolojik Araçlar

Uzay Teknolojisi Budur! CES 2019 Fuarında Sergilenen Birbirinden Teknolojik Araçlar

Don't mind me
12.01.2019 - 13:58

Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) 2019'da teknoloji devleri telefondan arabaya en son teknoloji ile geliştirdikleri ürünlerini sergiliyor. Otomobil üreticileri gelecekten gelmiş gibi duran konseptlere sahip, geleceğin dizaynına sahip otomobilleri ile fuara katıldı. CES 2019'da Mercedes, BMW, Hyundai, Byton ve daha pek çok marka boy gösterdi ve katılımcıların ağzını açık bıraktı. İşte CES 2019'da sergilenen ve teknolojileri ile hayran bırakan o araçlar!

Audi Aicon

Audi Aicon

Audi sadece motoru ve kalitesi değil, teknolojisiyle de son yılların tartışmasız önde gelen firmalarından bir tanesi. Sadece elektrikle çalışacak olan tek şarj ile 800 kilometre yol katedebilecek. Üstelik kablosuz bir şekilde sadece 30 dakikada %80'e kadar şarj olabiliyor. Evet kablosuz! Yollarla 2021'de buluşacak olan Aicon, heyecan verici bir araba.

Harley-Davidson LiveWire

Harley-Davidson LiveWire

Amerikan motosiklet devi Harley Davidson, ilk elektrikli motosikletini piyasaya sürdü. LiveWire modeli tamamen elektrikle çalışıyor ve kendi içinde 4G ile internete bağlanan GPS ve navigasyon sistemi, 4.3 inçlik dokunmatik ekranı ve müzik sistemi var. Kaslı bir yapısı olsa da benzinli abilerinden çok daha hafif olan motor 0'dan 100 km hıza 3.5 saniyede çıkıyor! Tek şarjda da 177 kilometre sürülebiliyor.

Jeep Gladiator Rubicon

Jeep Gladiator Rubicon

Önümüzdeki ilkbahar aylarında piyasaya süreceği Gladiator Rubicon modeliyle, son günlerde taşıt sektöründe popülerliği yükselen kamyonetlerin arasındaki rekabete katılacak. Görünüşü ise oldukça cezbedici!

Nissan IMx Kuro

Nissan IMx Kuro

Dışındaki uzay aracı görünümünün yanı sıra içerisinde panoramik OLED ekranlar bulunan araba 2020'den önce üretilmeyecek. Ayrıca ahşap bir içerik dizaynına sahip olan Nissan IMx Kuro da tamamen elektrikle çalışacak.

Hyundai Elevate

Hyundai Elevate

Bir Transformers'ı andıran tasarımı ile Hyundai Elevate robot bacaklarıyla tırmanabiliyor, yükselip alçalabiliyor! Bilim kurgu senaryolarına yakın bir tasarım!

Mercedes-Benz Vision Urbanetic

Mercedes-Benz Vision Urbanetic

Futurist tasarımıyla göze çarpan Vision Urbanetic, Mercedes'in otomatik pilota sahip bir toplu taşıma aracı. 20 kadar yolcu taşıyabilecek olan şehir içi ulaşımda ve kargo aracı olarak kullanılacak. Bakalım bu tasarım, ne zaman bizim dolmuşlarımızın yerini alacak?

Bell Nexus Hava Taksisi

Bell Nexus Hava Taksisi

Fuarın ilgi odaklarından biri haline gelen Bell Nexus, hava taşımacılığında kullanılmak üzere tasarlanmış bir araç. Yaklaşık 250 kilometre mesafe gidebilen elektrikli helikopter Dallas, Dubai ve Los Angeles gibi yerlerde cihazı test ediyor. Ancak Bell Nexus'un 2025'te piyasaya çıkması bekleniyor, yani daha çok bekleyeceğiz!

Nvidia Drive Autopilot

Nvidia Drive Autopilot

'Sadece ekran kartı yapmıyorum ben' diyerek fuara katılan Nvidia şoförlere yardımcı bir akıllı otomatik pilot sistemi ile karşımıza çıkıyor. Nvidia Drive, hızlanmaya, şerit takibine, frenlemeye yardımcı olan sistemi ile geleceğin teknolojisini sundu!

Mitsubishi Emirai 4

Mitsubishi Emirai 4

Mitsubishi'nin geliştirdiği, elektrikle çalışan ve uzay çağı donanımına sahip Emirai 4, küçük bir araç olacak. Şirketten kullanımına dair çok fazla açıklama gelmese de yağmurlu havalarda bu araçta olmak istemeyeceğiniz kesin.

Byton K-Byte

Byton K-Byte

Kendi kendini sürebilen akıllı araba Byton K-Byte, 'LiGuard' sensörleri sayesinde direksiyonda siz varken de güvenli sürüş sağlıyor. Byton'un araçlarında Amazon'un akıllı robotu Alexa sistemi dahil bulunuyor. Yani sadece istediğiniz şarkının ismini söylemeniz yeterli.

Yamaha Niken

Yamaha Niken

Halihazırda piyasada olan Yamaha Nixen, daha önceden scooter tipi motorlara uygulanan önde iki tekerlek konseptini kaslı, supersport tipi bir motora ilk kez uyguluyor!

Numarine Adonis Yat

Numarine Adonis Yat

23 metrelik bu yat, yüksek teknolojisiyle 'ilk akıllı yat' olarak adlandırılıyor. İşçiliği ile %100 Türkiye yapımı olan ürün fuarda da büyük ilgi topladı. Kendi sanal zeka asistanı Angel aracılığı ile sesiniz yatın tamamını kontrol etmek için yeterli! Acaba hangi milyoner buna sahip olacak?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
89
45
13
6
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dorian Gray

Teknoloji yükselecek elbet,ama bu yükselişte ya teknoloji insanlığın boyunu geçerse diye bu düşünceden alamıyorum kendimi-Nicola Tesla

Eski_id

Kimi modeller için daha çok beklememiz gerekiyormuş.. Halbuki çıksa hemen alıp kullanmaya başlayacaktım, tüh

efsane romeo

Harley-Davidson LiveWire, 0-10 kilometreyi 3,5 saniyede katediyormuş. Nvidia Drive Autopilot, şehit takip ediyormuş. Bu hataları düzeltin Lütfen.