Görüş Bildir
Haberler
Uykusuzluk ve Rahat Uyumak İçin Okunacak Dua! Uyku Duası Nedir? Uyku Duasının Okunuşu

Uykusuzluk ve Rahat Uyumak İçin Okunacak Dua! Uyku Duası Nedir? Uyku Duasının Okunuşu

Bahadır
15.01.2020 - 12:22

Uyku, insanların en temel ihtiyaçlarından biridir. Uykusuzluk ve rahat uyumak için de okuyacağınız bazı dualar vardır. Uykusu kaçan, gece bir türlü uyuyamayan bireyler de yaşadığı sorunu çözmek için okunacak duaları araştırıyor. Peki uyku duası nedir? Uykusuzluk için okunacak dualar nelerdir? Rahat uyumak için hangi dua, nasıl okunur? İşte detaylar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uyku Duası Arapça

Uyku Duası Arapça

Uyku Duası Türkçe Okunuşu

Allahümme ğarati'nnucumu vehedeeti'luyunu ve entelhayyu'l gayyumullezi la te'huzuhu sinetün vela nevmun ya hayyun ya gayyumu ihdileyli veenim ayneyya.

Uyku Duası Anlamı

“Allah’ım, yıldızlar battı, bütün gözler sükûne erdi, Sen ise kendisini uyuklama ve uyku tutmayan Hayy ve Kayyûm’sun! Ey Hayy ve Kayyûm olan Allah’ım, gecemi sükûna erdir ve gözlerimi uyut!” deyip Muavvizeteyn (Felâk ve Nâs) sûrelerini okuyup yatmalıdır. (Bkz. Heysemî, X, 178)

Uyumadan Önce Abdest Al ve Sağ Tarafına Yat

Buhâri’nin Berâ bin Âzib -radıyallahu anh-’dan rivayet ettiğine göre Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- şöyle buyurmuşlardır: “Yatağa varmak istediğinde namaz için aldığın gibi bir abdest al, sonra sağ tarafın üzerine yat ve sonra şöyle de:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uyumak İçin Okunacak Dua Arapça

Uyumak İçin Okunacak Dua Arapça

Uyumak İçin Okunacak Dua Türkçe Okunuşu

Allahümme eslemtü nefsi ileyke veveccehtü vechi ileyke vefevveztü emri ileyke veelce'tu zahri ileyke. Rağbeten ve rahbeten ileyke. La melcae velamenca minke illa ileyke. Amentü bikitabikellezi enzelte venebiyyikellezi erselte.

Uyumak İçin Okunacak Dua Anlamı

“Ey Rabbim, bütün varlığımı sana teslîm ettim, işimin tasarrufunu sana havale ettim, yönelişim sanadır, korkum da ancak sendendir, senin azâbından kaçıp sığınılacak ancak yine senin rahmetindir. İndirdiğin kitabına ve gönderdiğin Resulüne îmân ettim ey Rabbim!” demektir. Bunları söyler de uyur, o gecede ölür isen fıtrat üzere ölmüş olursun. Uyumadan evvel bunlar son sözlerin olsun.” (Buharî, Deavât, 7)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
216
83
25
22
21
18
16
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın