Görüş Bildir
Haberler
Ütü Bakımı - Kadın İsterse - Güncel Yaşam Blog'u

Ütü Bakımı - Kadın İsterse - Güncel Yaşam Blog'u

Ütü Bakımı - Kadın İsterse - Güncel Yaşam Blog'u

Ütüler zamanla içindeki su ve ütülediğiniz çamaşırların kumaşlarında bulunan iplerin yanması sonucu kirlenebilirler. Ütüleme işlemi esnasında su ve buharla birlikte çamaşıra zarar verirler. Bu lekeler genellikle zor giderilen lekeler olmakla birlikte, kim zaman da yıkanınca geçen renk değişmeleri şeklinde görülebilir.

Kireçlenen ütü temizliği

Kireçlenmiş bir ütüyü temizlemek için, bir doğal birde kimyasal maddelerle çözümlenebilecek, 2 yol bulunmaktadır. Fakat bu 2 işlemi denemeden önce uygulamanız gereken bir işlem bulunmaktadır. Günümüzde ütüler, kirece karşı korumalı olarak üretilmeye başlamıştır. Ütünüzün kullanma kılavuzuna bakarak, kireç çubuğunu bularak, işleme başlıyorsunuz. Bu çubuğu ütünüze takıyorsunuz. Kullandıktan sonra arada çubuğu temizleyerek, tekrar yerine takmalısınız ve ütüye su doldurmalısınız. Ütüyü en yüksek ısıda çalıştırıp, su istenilen seviye sıcaklığa geldi mi 5-6 defa su püskürtme işlemi yapmalısınız. Daha sonra 5-6 defada buhar püskürtme yaparak işlemi tamamlamalısınız. İşlem işe yaramazsa, diğer işlemi deneyebilirsiniz.

Kimyasalla ütü temizliği

Yarım çay bardağı kireç çözücü ve 2 su bardağı suyu karıştırarak, ütüye boşaltınız. 10 dakika yüksek derecede ütüyü çalıştırınız. Buhar ve püskürtme işlemlerini tekrarlayınız. Ütünüzün içinden bu karışımı boşaltınız. Ütünün haznesi dolana kadar su doldurunuz. Daha sonra, en yüksek ısıda ütüyü çalıştırınız. 5 dakika sonunda su ve buhar püskürtme işlemini tekrarlayınız. Suyu boşaltıp, ütünüzün soğumasını bekleyiniz. Son olarak tekrar su doldurup, eski bir kumaş üzerinde ütünüzü kullanınız.

Kaynak: http://www.kadinisterse.net/2016/03/u...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın