Görüş Bildir
Haberler
Üst Düzey Güvenlik Sağlayan Bu Uygulamalar ile Telefonunuzu Bir Kaleye Çevirin

Üst Düzey Güvenlik Sağlayan Bu Uygulamalar ile Telefonunuzu Bir Kaleye Çevirin

Don't mind me
14.06.2019 - 13:18 Son Güncelleme: 15.06.2019 - 17:59

Akıllı telefonlarınız ile veri depolarken, Instagram'da, Facebook'ta gezerken ya da Google Play'den indirdiğiniz uygulamalara izin verirken kendinizi güvende hissediyor musunuz? Yaygın kanı, uygulama izinlerinin, bizi takip eden veri madencilerinin telefonlarımızı adeta açık hedef haline getirdiği yönünde. Eğer telefonlarınızı daha güvenli hale getirmek ve korumak istiyorsanız aşağıdaki güvenlik uygulamaları tam size göre!

Kaynak 1, 2

İçeriğin Devamı Aşağıda

GlassWire Veri Kullanım Monitörü

GlassWire Veri Kullanım Monitörü

GlassWire sayesinde hangi uygulamanızın ne kadar internet tükettiğini takip edebiliyorsunuz. Grafikler ile karşınıza gelen verilere göre, sizden izinsiz arka planda veri kullanan uygulamaları keşfedip önlem alabiliyorsunuz.

Google Play

Bitdefender Antivirus

Bitdefender Antivirus

Büyük bir güvenlik firması olan Bitdefender'in mobil antivirüs uygulaması, aradığınız güvenliği sizlere sağlayacak. Kurulumun ardından diğer antivirüs uygulaması gibi arka planlada çalışmadığı için pil tüketimini de etkilemeyen uygulamanın tarama sıklığını manüel olarak ayarlamak da elinizde. Hatta eğer kullanıyorsanız akıllı saatleriniz için bile güvenlik sağlamakta!

Google Play

Bouncer

Bouncer

Android kullanıcılarının en büyük sıkıntılarından biri uygulamaların hem indirirken hem kullanırken 'Aramaları yönetme, Konumu kullanma, Verilere erişme' gibi ekstra izinler istemesi. Bouncer işte bu noktada devreye giriyor, uygulamalara verdiğiniz izinleri görebiliyor, bu izinlere zaman sınırları koyabiliyorsunuz. Örneğin Facebook konumunuza erişim izni istedi. Bu izni Facebook'a erişeceğiniz süre ile sınırlı tutabilir, uygulamadan çıktığınız anda kapatabilirsiniz.

Google Play

Firefox Focus: Gizlilik tarayıcısı

Firefox Focus: Gizlilik tarayıcısı

Her zaman gizli yani incognito modunda çalışan Firefox Focus, internette dolaşırken gizliliğine önem verenler için ideal bir tarayıcı. İstediğinizde kayıt verilerini ve internet geçmişinizi kolayca temizleyebilirsiniz. Uygulamanın bir artısı da reklamları gizliyor olması ve veri madenciliği yapan internet siteleri ile kişisel verilerinizi paylaşmıyor oluşu. Üstelik tamamen ücretsiz.

Google Play

LastPass Şifre Yöneticisi

LastPass Şifre Yöneticisi

LastPass sayesinde koyacağınız bir ana şifre ya da parmak izi ile tüm uygulamalarınızın şifrelerine ulaşabileceksiniz. Şifrelerinizi çok daha az güvenli olan not defterine kaydetmektense LastPass ile güvenli bir şekilde saklayabilirsiniz. Ayrıca çapraz platform kullanımı sayesinde her cihazdan rahatça erişim sağlayabilirsiniz.

Google Play

İçeriğin Devamı Aşağıda

Resilio Sync

Resilio Sync

Resilio Sync kendi bulut depolama sisteminizi yaratmanızı sağlıyor. Bilgisayarınız, tabletiniz ve telefonunuz arasında hızlı ve güvenli şekilde veri paylaşımı yapabiliyorsunuz. Kullanması da Google Drive ve Dropbox'tan daha basit ve daha güvenli, hassas verilerinizi depolamanız için ideal. Online olmanıza gerek kalmadan sadece LAN bağlantısı üzerinden paylaşım yapabiliyor olması diğer tüm bulut depolama sistemlerinden daha güvenli hale getiriyor.

Google Play

NoRoot Firewall

NoRoot Firewall

Uygulamalarınızın ne kadar internet harcadığını gösteren GlassWire uygulamasının yanı sıra bir başka veri kontrolü uygulaması olan NoRoot Firewall da telefonunuzda mutlaka bulunmalı. Uygulama sayesinde gereksiz veri kullanan uygulamaları seçerek kısıtlayabilir, sadece Wi-Fi'da ya da mobil şebekede çalışması yönünde direktifler verebilirsiniz. Üstelik telefonunuzu rootlamanıza gerek kalmadan!

Google Play

Google Cihazımı Bul

Google Cihazımı Bul

Telefonunuzu kaybetmeniz ya da çaldırmanız gibi durumlarda uzaktan takip edebilir, kötü niyetli kişilerin verilere erişmesini engellemek adına kitleyebilirsiniz. Google Cihazımı Bul uygulaması ayrıca, cihazı kolay bulmak adına ses çıkartıyor, ekrana mesaj gönderiyor. Yani eğer telefonunuzu kaybederseniz, uzaktan bulabilir ve kitleyebilirsiniz.

Google Play

ProtonVPN

ProtonVPN

ProtonVPN yeni olmasına karşın oldukça başarılı bir ücretsiz VPN uygulaması. Giriş yapmanıza gerek olmayan ve paylaşım yapmayan uygulama başarılı bir ağ gizliliği sağlıyor.

Google Play

Kaspersky SafeKids

Kaspersky SafeKids

Eğer çocuklarınız tablet ve telefonlar ile sık zaman geçiriyorsa, girdikleri siteleri bir ebeveyn olarak sürekli gözetimde tutmalısınız. Ancak bu kolay bir iş değil, neyse ki Kaspersky SafeKids bu konuda oldukça işinize yarayacak. Uygulama çocuklar için uygunsuz içeriklere erişime izin vermiyor, ayrıca ebeveynler de çocuklarının girmemesini istedikleri siteleri seçebiliyor.

Google Play

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
7
7
4
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Editör emeğin için tşk, lafım uygulamalara. Port ortamında iç ağa dahil olan uyg. kale değil teneke gibi, hass..

Sigurd

Güzel ve gerekli uygulamalar, teşekkürler

Kevin Fanch

Gizliliğinizi korumanın en iyi yolu, kişisel verilerinizi G00gle gibi şirketlerle paylaşmamak. Ben Galaxy S9’umda standart Android yerine e kullanıyorum. e k... Devamını Gör