Görüş Bildir
Haberler
Urfalı Güvenlik Görevlisinden Çocuklar İçin 'Akıllı Ayakkabı'

Urfalı Güvenlik Görevlisinden Çocuklar İçin 'Akıllı Ayakkabı'

adem kara
24.04.2014 - 16:29 Son Güncelleme: 24.04.2014 - 17:30
İçeriğin Devamı Aşağıda

ŞANLIURFA'da özel güvenlik görevlisi olan 34 yaşındaki İbrahim Halil Boz, sinyal gönderebilen ve kullanıcının yerini ileten 'akıllı ayakkabı' üretti.

Tehlike anında ayakkabıdan GPS sistemiyle ev veya işyerindeki bilgisayara singyal gönderen ayakkabı, aynı zamanda kullanıcısına masaj yapma özelliği taşıyor.

Özel güvenlik görevlisi İbrahim Halil Boz, son olarak Kars'ta bir çocuğun kaçırılarak öldürülmesinin ardından tehlike anında ailelere uyarı veren bir sistem geliştirmek için akıllı ayakkabı yapmaya karar verdi. Boz, bunun üzerine bir spor ayakkabısının taban kısmına özel olarak hazırladığı sensor ve GPS programı yerleştirdi. Özel olarak ayakkabının tabanına yerleştirilen ve dışarıdan bakıldığında belli olmayan, aynı zamanda kullanıcıyı rahatsız etmeyen akıllı ayakkabıya bir de tehlike durumları için alarm düğmesi yerleştirdi.

TEHLİKE ANINDA DÜĞMEYE BASILMASI YETERLİ

Tehlike anında ayakkabının yan tarafındaki düğmeye basılmasıyla birlikte kişinin yer konumu bağlı olduğu bilgisayara sinyal gönderiyor. Şu anda 5 kilometrelik alanda etkili olan sistemi geliştirmeyi amaçladığını anlatan İbrahim Halil Boz, 'Çocukların tehlike yaşamaması için böyle bir çalışma içerisinde girdim. Akıllı telefonun olduğu bir dönemde akıllı ayakkabının da olabileceğine kanaat getirerek bunu ürettim. Tehlike durumunda sinyal gönderebilen ve kullanıcının yerini ileten bu ayakkabının maliyeti sadece 100 liradır. Bu ayakkabı başta çocuklar olmak üzere tüm kullanıcıların hayatını kurtarabileceği gibi kullanıcının ayaklarına masaj da yapıyor' dedi.

Ayakkabı ile özellikle ailelerin küçük ve genç yaştaki çocuklarının nerelere gittiğini takip etmesine de olanak sağladığını ifade eden Boz, şarj ihtiyacı bulunmayan sisteminin 5 kilometre olan menzilinin daha da genişletmek için uğraştığını da sözlerine ekledi.

urfahabermerkezi.com

Kaynak: http://www.urfahabermerkezi.com/haber...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0