Görüş Bildir
Haberler
Urfa'da Yoksa İnternette Var! Dünyanın En İyi Üniversitesi Oxford’da Oturduğunuz Yerden Alabileceğiniz 11 Ders

etiket Urfa'da Yoksa İnternette Var! Dünyanın En İyi Üniversitesi Oxford’da Oturduğunuz Yerden Alabileceğiniz 11 Ders

Ah bu internet yok mu, koskoca akademiyi bile ayağımıza getiriyor. Türlü mecralardan dinleyerek, izleyerek takip edebileceğimiz online derslerle vize, final ve katılım derdi olmadan, dünyanın en prestijli üniversitesi Oxford'un nimetlerinden faydalanmaya ne dersiniz? Hem de genel kültür seviyesindeki derslerle değil, özel olarak seçtiğimiz, sizlere yepyeni bakış açıları kazandıracak derslerle.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Demografik Eğilimler ve Modern Dünyanın Sorunları

1. Demografik Eğilimler ve Modern Dünyanın Sorunları

Prof. David Coleman'ın sunduğu bu derste güncel istatistikler ve saha çalışmalarıyla elde edilen verilerle bireyden topluma tarihsel bir perspektif bizleri bekliyor. Profesör belirtiyor, bu ders için istatistik bilgisi ya da matematiğe de ihtiyacınız olmayacak.

Derse katıl!

2. Estetik ve Sanat Felsefesi

2. Estetik ve Sanat Felsefesi

Platon ve Aristoteles'le başlayıp Rönesans filozoflarına dek süren sanat felsefesi yolculuğuna bir giriş yapmak, sanatta gördüğümüzün aslında neler anlattığı üzerine düşünmek için bu derse göz atmak şart.

Derse katıl!

3. Edebiyat ve Edebi Yöntem

3. Edebiyat ve Edebi Yöntem

4 derslik bu seri Dr. Catherine Brown tarafından 2012'de verilen derslerin kayıt altına alınmış hali. Edebiyatta tarihin ilk dönemlerine dek uzanan yöntemleri, karşılaştırmalı yaklaşımları tanımak mümkün.

Derse katıl!

4. Çeşitli Bağlamlar Odağında Eski İngilizce

4. Çeşitli Bağlamlar Odağında Eski İngilizce

Eski Türkçe öğrenmek geçmişte üretilenleri anlama güdüsüyle tetikleniyorsa Eski İngilizce de bu dilin geçirdiği evrime ilgi duyanlar için kıymetli bir konu. Toplumsal yapıda oluşum şekilleri ya da tarihsel metinlerde yer alışıyla Eski İngilizce'yi tanımak istiyorsak kültürel tarihe bir yolculuk yapmanın tam zamanı.

Derse katıl!

5. Temel Sorular Çerçevesinde Bilim Felsefesi

5. Temel Sorular Çerçevesinde Bilim Felsefesi

İnsan zihninin odalarında hangi gizemlerin saklı olduğunu keşfetmek büyük hazlardan biri. Hem insanı insan yapan bu yapının bilincinde olmak hem de felsefi düzlemde zihnimizin işleyişini tanımak için bu 5 ders iyi bir başlangıç noktası olacak.

Derse katıl!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Biyoetiğe Giriş

6. Biyoetiğe Giriş

'Biyolojik ve tıbbi yenilikler sadece bize sağladığı fayda açısından değerlendirirsek bu gezegenin sonu ne olur?' sorusuyla bu mevzuları etik bağlamında tartışmak, temel sorunları en yaygın argümanlar ışığında izlemek için doğaya saygı kuşağı tadında bir ders.

Derse katıl!

7. Eleştirel Düşünceye Giriş

7. Eleştirel Düşünceye Giriş

Her düşünce şüpheyle yaklaşılmaya muhtaçtır ve bu şüphenin bilgiyle temellendirilmemiş hali bize herhangi bir fayda sağlamaz. Bu dersle edinilecek eleştirel düşünce alışkanlığı ise televizyonda, gazetede gördüklerimizi, duyduklarımızı ve temelde algıladığımız her şeyi inceleyebilecek bir süzgeç sunar.

Derse katıl!

8. İşletme Kurmanın Temelleri

8. İşletme Kurmanın Temelleri

Girişimcilik hayali de kursanız geleneksel bir sektörde yaratıcı bir fikri hayata geçirmek de isteseniz şirket dinamiklerini her daim uluslararası bir rotadaymış gibi kurallarla çizmek gerek. Bu kurallar ve yönetim anlayışı eksik olduğunda en iyi fikir bile yarı yolda kalabilir. Güvendiğiniz fikirleri inşa ederken bu uzun soluklu dersin çok faydasını göreceksiniz.

Derse katıl!

9. Kuantum Mekaniği

9. Kuantum Mekaniği

Bu içeriği gördüğünüzde 'Ne öğretiyor olabilirler ki, kuantum mekaniği mi?' diye sorduysanız bu ders sizin için gelsin. Enerji tanımından başlayarak kuantum mekaniği konusunda çerçeveyi Prof. J. J. Binney'nin hayran bırakan anlatımıyla görmek istiyorsanız, bu ders sizin dersiniz.

Derse katıl!

10. Depresyon Psikolojisi

10. Depresyon Psikolojisi

Maddesel dünyayla fikirler arasında sıkışıp kalınan depresyon, sıklıkla stres, anksiyete ve mutsuzlukla karıştırılabilir. Kontrolü yitirmesek dahi depresyonun sebepleri, sonuçları ve bilinen tedavi yöntemlerini bilmek kendi sağlığımıza hakim olmamızı sağlar. Depresyonla ilgili merak edilenleri irdeleyen ve konuları itibarıyla hiç düşünmediğimiz noktalarda merak uyandıran bu dersler herkese lazım.

Derse katıl!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. 'Gen' Ötesinde Biyoloji

11. 'Gen' Ötesinde Biyoloji

Genlerimize yüklenen büyük görevler bizlere yepyeni bir perspektif kazandırsa da genler bir organizma tarafından yönlendirilmediği sürece durağan, hareketsiz bir yapıdadır. O zaman soruyu büyütelim, organizmalar mı genleri kullanır yoksa genler mi organizmayı var eder? Denis Noble'ın gözünden biyolojinin bu temel problemini öğrenmek heyecan verici.

Derse katıl!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
237
80
29
6
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gece Hayalcisi

sırf bunun gibi güzel içerikler için geri kalan leş içerikleri çekiyorum, neyse o içeriklere de lafımı sokup geçiyorsam seni de övmeliyim içerik. favorilere ... Devamını Gör

Faffa

Tam bu tarz yorum yazmaya gelmiştim, noktası virgülüne kadar katılıyorum. Diğerleri de ergen eğleyen içerik yapsın.

Görkem GÜNAY

Sayın site yöneticileri favorilere ekleme butonunu ne yaptınız? Nerede bu buton.

Seda Diril Boyraz

Aynı şekilde bende bulamadım emoji setini değiştireyim derken favori butonunu yakmışsınız

Adamlar bildiğin derslerini paylaşsın bizim üniversite hocaları da dandik slaytlarına şifre koysun.Bkz.Yıldız Teknik Üniversitesi