Görüş Bildir
Haberler
Unutulmaz Bir Üniversite Hayatı İçin Tercih Döneminde Göz Önünde Bulundurmanız Gereken 8 Önemli Kriter

Unutulmaz Bir Üniversite Hayatı İçin Tercih Döneminde Göz Önünde Bulundurmanız Gereken 8 Önemli Kriter

Üniversite öğrencilik yılları hayatın en hızlı geçen ama hiç unutulmayacak en önemli yıllarıdır... Arkadaşlıkları başkadır, özlenir. Kampüs yaşamı özlenir, yolları hayal edilir bazen. Büyülüdür üniversite dönemi ve hayatın başka hiçbir dönemiyle kıyaslanamayacak kadar özeldir. Her şeyden önce bu dönemi bir de yurtdışında eğitim alarak geçirmeyi düşünüyorsanız, giderek küreselleşen bir dünyada bunun artık her zamankinden daha önemli olduğunu ve eğitiminize ve kariyerinize daha çok fayda sağlayacağını unutmayın.  

Böylesine önemli bir dönemi nerede geçireceğiniz konusunda kafanız karışıksa, gelin tercih yaparken göz önünde bulundurmanız gereken kriterleri birlikte inceleyelim! 😊

1. Akademik kadrosu güçlü bir üniversite tercih ederek, alanında uzman eğitimcilerin bilgi birikimlerinden sonuna kadar faydalanmalısın.

Profesyonel eğitimcilerin derslere bakış açısı sizin hayata bakış açınızı değiştirecek derecede etkilidir. 😉

2. Çift anadal ve yandal eğitim olanağı sunan bir üniversite ileride senin kariyer imkanını arttırmana yardımcı olur.

Belki şu an çok ilgini çekmese de iş hayatına gireceğin zaman çift anadal ya da yandal imkanlarının çok faydasını görürsün. 😊

3. Tercih edeceğiniz okulda gelişmiş burs ve indirim olanaklarının bulunması öğrencilik hayatınızın daha rahat ve keyifli geçmesini sağlar.

Ödüllendirilmeyen bir başarı yok. 😉

4. Uluslararası bir eğitim ortamıyla hem sosyalleşebilir hem de farklı milletlerden insanlarla arkadaş olma imkanı yakalayabilirsin.

Yurtta oda arkadaşının bir İtalyan ya da bir Afrikalı olduğunu düşünsene, hayali bile güzel. 😀

5. Üniversitenin dünya çapında bilinirliğinin olması iş hayatına atılırken rakiplerinizden bir adım önde olmanızı sağlar.

Yurtdışında okumak, dünyanın her yerinden insanlarla paha biçilmez ilişkiler kurmanıza yardımcı olacağı gibi ömür boyu sürecek arkadaşlıklar edinmeniz size geleceğiniz için bağlantılar sağlar ve belki de iş ortakları dahil olmak üzere birçok kariyer fırsatı sunar. Şimdiden hedeflerini belirlemen için en önemli kriter diyebiliriz. 😉

6. Üniversitenin yurtdışındaki başka üniversitelerle anlaşmalı olması öğrencilik yıllarınızda başka bir üniversitede, bambaşka bir üniversiteyi de tecrübe etmenizi sağlar.

Bir taşla iki diploma, daha ne olsun! 😍

7. Modern derslikleriyle her zaman yenilikçi bir eğitim modelini benimsiyor olmalı.

Açık fikirlere açık, yenilikçi bir üniversite sizi geliştirir. 🤓

8. Kampüs yaşantısının canlı olması ve kendi bünyesinde sosyalleşmek için birçok imkan barındırıyor olması.

Doğa ile iç içe yeşil bir kampüsü kim istemez ki? Yanında bir de zengin sosyal yaşamı olduktan sonra tadından yenmez. 😄

Diploması dünya çapında geçerliliğe sahip Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi ile geleceğinize doğru adımı, doğru tercihle atın!

Diploması dünya çapında geçerliliğe sahip Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi ile geleceğinize doğru adımı, doğru tercihle atın!

Sen de bu büyük ailenin bir parçası olmak istiyorsan, hemen tıkla!