Görüş Bildir
Haberler
8 Ünlü Yazarın En Sevdiği Yiyecekler

8 Ünlü Yazarın En Sevdiği Yiyecekler

31.10.2014 - 00:46 Son Güncelleme: 31.10.2014 - 16:41

1. George Orwell

1. George Orwell

Çok bilinmese de anti ütopik romanları ve politik yazılarıyla tanınan George Orwell'ın yemek pişirmek hakkında yazıları da vardı. Yemek hakkında görüşlerini söylemekten hiç çekinmeyen yazarın 1946'da İngiliz yemekleri hakkında yazdığı makalesi epeyce sert eleştiriler içeriyordu. Sütlü tatlılar dışındaki yemekler için 'Basit, ağır ve belki biraz da kaba. Deniz ürünleri nadiren iyi pişmiş oluyor' diyordu. Yazarın en çok yediği yemekse geleneksel Noel tatlısı erikli puding.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Agatha Christie

2. Agatha Christie

Gizemli cinayet romanlarının efsane yazarı Agatha Christie yazı yazmakta ne kadar iştahlıysa yemek konusunda da o kadar iştahlıydı. Torunu Mathew Prichard büyükannesi hakkında 'O üzerinde 'Açgözlü olmayın!' yazan kocaman bir kupada taze krema içerdi' diyor. Christie kupasını özellikle yazı yazarken daktilosunun yanından ayırmazmış. En çok da doğduğu Devonshire'ın kremasını severmiş. Beş çayında kurabiye ve keklerin üzerine sürdükleri kremayı genellikle kaşık kaşık yer, çayla da ziyafetini taçlandırırmış.

3. Jack Kerouac

3. Jack Kerouac

Beat Kuşağı'nın öncüsü şair Jack Kerouac'un en sevdiği yiyecek elmalı turta. Kerouac ile yemeğe çıkan yazarlar onun her seferinde elmalı turta ve dondurma yediğini söylüyor. Bir mektupta şair annesine 'Nebraska'da elmalı turta ve dondurma yiyorum. Nerede olursa olsun lezzetleri çok iyi' yazmış.

4. John Steinbeck

4. John Steinbeck

Klasikleşmiş eserlerin sahibi John Steinbeck seyahat etmeyi ve yemek yemeyi çok severdi. En yakın arkadaşlarından Jack Wagner'ın dediğine göre yazar en çok pozole adı verilen etli nohutlu ve hamurlu bir yemeği çok severmiş. Özellikle yolculukları sırasında içini ısıtmak için bu sulu yemeği tercih edermiş.

5. Jean-Paul Sartre

5. Jean-Paul Sartre

Jean-Paul Sartre'ın yoğun koşuşturması sırasında bir şeyler yemek için durduğunu düşünmek bile zor. Fakat Simone de Beauvoir ile mektuplaşmalarında ortaya çıkan o ki yazar helva yemeyi çok seviyor. Özellikle akşamları barda bir kutu helvayı tek başına oturup yediği biliniyor.

6. Truman Capote

6. Truman Capote

Tiffany'de Kahvaltı' nın yazarı Truman Capote Sicilya'ya yerleştikten sonra kendini yemek yapmaya verdi. Misafirleri özellikle fırın yemeklerini çok beğeniyordu. Ama o tam bir tatlı canavarıydı. 1962'de yaz pudingini ilk kez yediğinde arkadaşı Cecil Beaton'a dönüp 'Bu hayatımda yediğim en iyi puding' demiş ve kahkaha atmış. Yaz pudingi ahududu ve kremalı bir İtalyan tatlısı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Walt Whitman

7. Walt Whitman

Amerikan edebiyatının uluslararası üne kavuşturan şair Walt Whitman kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olduğunu düşünenlerdendi. Yaşadığı dönemde herkes çok içer ve çok tatlı yerken, o tercihini kahve ve kekten yana kullanıyordu. Şair mektuplarında günü iyi geçirmenin sırrının kahve içmek ve kek yemek olduğundan söz etmiş.

8. Sylvia Plath

8. Sylvia Plath

Trajik yaşamı ve intiharıyla tanınan yazar Sylvia Plath bir dergideki yazısında 'Yemek yapmaya bayılıyorum' diyor. ABD'ye döndüğünde ilk işi annesinden yemek kitabını yollamasını istemek olmuş. Pişirmekten ve yemekten keyif aldığı yiyecek domates çorbalı kek! Plath imzalı tarif ABD'de çok popüler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın