Görüş Bildir
Haberler
Ünlü Sanatçının Sosyal Medya Hesapları Sahte!

Ünlü Sanatçının Sosyal Medya Hesapları Sahte!

VUUB | Sosyal Medya
30.01.2014 - 16:05 Son Güncelleme: 30.01.2014 - 18:22

Site prensiplerimize aykırı bir haber olsa da sosyal medya ile ilgili olduğu için sitemizde yer vermek istedim. Yapacağım bu haberi Türkiye’de ilk kez ve sadece sitemiz üzerinden duyuracağım. Ünlü sanatçı Sinan Akçıl’ın Twitter hesabına, Twitter kullanıcılarının haberi ve izni olmadan 400.000′in üzerinde takipçi eklettiği ve bu işlemi satın aldığı kişiye olan ücretin ödemediği bilgisini aldım. Daha sonrasında olayı biraz daha derinlemesine araştırmak için Sinan Akçıl’ın kişisel Twitter (@sinanakcil) hesabına girdim.

Ünlü sanatçı Sinan Akçıl’ın Twitter hesabına girdiğimde toplam’da 1.550.000 takipçisi olduğunu gördüm. Zaten bu rakam bile başlı başına bu olayın irdelenmesini gerektiriyor. Daha sonrasında atmış olduğu tweet’lere ve takipçilerinin tepkilerine baktığımda çok komik bir görüntü ile karşılaştım;

Sizin de gördüğünüz üzere 1.550.000 takipçisinden sadece 53 kişi gönderilen tweet’i tekrar paylaşmış. Gelelim bu tür bir haberi sadece sosyal medya ile ilgili içerik üreten sitemizde neden paylaştığıma;

Öncelikli olarak bu haberi yazmamın amacı bahsi geçen kişi hakkında bir karalama kampanyası üretmek veya viral yoldan iyi / kötü reklamını yapmak değil. Sosyal medya sitelerinin kullanıcıları olan bizler takip ettiğimiz kişiler ile ilgili hemen hemen tüm hesapşarı takip ediyor ve yeri geldiğinde iletişime geçiyoruz. Fakat yapılan bu tarz illegal işlemler ile sektörde kendince isim yapmış bir çok kişinin bu yollarla haksız kazanç, haksız reklam, haksız popülarite elde ettiği gün gibi ortada. Haberi aldığımız kaynak / kişi hakkında hiçbir açıklama yapmayacağım nitekim olayın yargıya intikal etme durumu söz konusu. İsteyenler bu haberin bir dedikodu niteliği taşıdığını düşünmekte özgür fakat kesin ve net olarak Sinan Akçıl toplamda 400.000 üzerinde Twitter takipçisini illegal yollar ve şahısların izni / isteği olmaksızın kendi resmi hesabına aktartmıştır. Bu zihniyet ile müzik / sinema / tiyatro vs. gibi kollarda, ülkenin önde gelen kanallarında boy gösteren, kendilerine ticari anlamda rant sağlayan ve yine kendini “Compelte Musician” olarak tanımlayan bu tarz şahısların sosyal medyay’yı alet etmesine bir tepki olarak yazdığım bu haberin gerekli yerlere ulaşmasını diliyorum ve en azından kendim doğruluğundan emin olduğum bu haberi sitemiz ziyaretçileri ile paylaşmaktan ötürü kişisel sorumluluğumu yerime getirmenin huzuru ile aranızdan ayrılıyorum.

Sitemizi sosyal medya ve içerik ürettiğimiz diğer konu başlıklarında takip eden değerli kullanıcılarımızdan ise tarzımız dışında yaptığım bu haber nedeni ile özür diliyorum. Fakat içerisinde sosyal medya’nın en büyük iletişim araçlarından biri olan Twitter’ın geçmesi nedeni ile ve sorumluluk duygum ile bu haberi sizlerle paylaşmaya karar verdim, daha eğitici ve yenilikçi haberlerde görüşmek üzere.

Kaynak: http://www.vuub.net/30/01/2014/unlu-s...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın