Görüş Bildir
Haberler
Ünlü İsimlerin Kulaklıklarını Neden Almamalıyız ?

Ünlü İsimlerin Kulaklıklarını Neden Almamalıyız ?

Pchocasi
16.08.2014 - 15:41 Son Güncelleme: 16.08.2014 - 16:27

Ünlü İsimlerin Kulaklıklarını Neden Almamalıyız ?

Beats by Dr.Dre ve daha aklınıza gelebilecek birçok ünlü kişilerin adını taşıyan kulaklıkları satın almak için doğru ürünler midir ?

Apple, tarihinin en büyük satın alma işlemini gerçekleştirerek tam 3 milyar dolara Beats’i satın almıştı. Bu ay uzun süredir aklımızda olan bir koyunu yazmak istedik. Ünlü isimlerin imzalarını taşıyan kulaklıkları satın almak sizce ne kadar doğru bir tercih ? Bu sorunu yanıtına geçmeden önce, bu akımın nasıl başladığına bir göz atalım.

BEATS SERÜVENLERİ

Hatırlarsanız, bu konunun ciddi anlamda trend olması, 2008 yılında Beats ‘in Dr.Dre ismi ile satışa çıkan kulaklıkları ile başlamıştı. Ekstra bass ile birlikte eşsiz bir müzik dinleme keyfi vaad eden bu kulaklıklar, aslında gayet iyi başlangıçlara imza atmışlardı. O yıllarda çok beğenilen ve işin uzmanı olarak kabul edilen, ses teknolojilerini inceleyen otoriteler tarafından bile iyi inceleme notları alan Beats ürünleri herkesin dikkatini çekmişti.

Beats’in yakalamış olduğu bu akım bir başarı tabii ki. Diğer firmaların dikkatlerini üzerine çektikten sonra 2008′i takip eden yıllarda Ludacris imzası taşıyan Soul kulaklıklar, Tony Bennett imzalı Koss kulaklıklar , House Of Marley derken bu trendi takip eden yüzlerce farklı model karşımıza çıktı. Bu noktada artık satışa çıkan kulaklıklar, ses deneyiminden öte bir pazarlama stratejisine dönüşmüştü.

BEATS VE AYNI TÜRLERİN SORUNLARI NE ?

Dünyaca ünlü Beats kulaklıklarından örnekleme yapacak olursak, bu kulaklıklara kötü demek gerçekten haksızlık sayılır. Beats ve cinsi kulaklıkları eğer denediyseniz, birçoğunun ortalamanın üzerinde hatta bazılarının mükemmel ses seviyelerine ulaştıklarını görebilmekteyiz.

Ancak bu noktada soruyu “ verilen parayı hak ediyor mu ? ” şeklinde sorarsak çok daha doğru sonuçlara ulaşabileceğiz. Çünkü ünlü isimlerin adını taşıyan tüm ürünler aslında kaliteli olmasına rağmen ismine verilen para gereğince piyasanın çok fazla fiyatına satılıyor. Her ne kadar gösterdikleri performanslar çok iyi olsa da, ödenen fahiş fiyatın sebebi kulaklıktan çok isme ve pazarlamalara verilmiş oluyor.

NEDEN ÇOK TUTULUYOR ?

Özellikle bu ürünlerin dış tasarımlarının çok şekilli ve gösterişli olması, ünlü sporcuların bu kulaklıklardan kullanıyor olması kullanıcılarda bir algı oluşturuyor. Fiyatını ve tasarımlarını da düşündüğümüzde, “ Beats ” kulaklıklara sahip olmak insanlar için bir ayrıcalık, farklılık nesnesi haline dönüşüyor.

Ayrıca şunu da belirtmemizde fayda olduğunu düşünüyoruz, bu modelleri her zaman pahalı fiyatlara görmüyoruz. Örnek olarak 150 TL gibi bir fiyata House Of Marley kulaklıklarını satın alabiliyorsunuz. Ama paranızın karşılığını veriyor mu ? bu sorunun cevabını almak pek mümkün olamayabiliyor.

Son olarak sorduğumuz soruya yanıt verecek olursak eğer, bu kulaklıkları PCH Online ‘ın tavsiyelerine göre seçmemenizi tavsiye ediyoruz. Çünkü her zaman aynı fiyata ya da daha düşük seçeneklere alabileceğimiz ürün her zaman bulunmaktadır. Belki tasarımları Beats kadar iyi olmayacak ama eğer derdiniz ses ise kesinlikle daha iyi deneyimleri o paralara yaşayabilirsiniz.

PCHOCASI

Kaynak: http://www.pchocasi.com/unlu-isimleri...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın