Görüş Bildir
Haberler
UNICEF: 'Gazze'de 370 Binden Fazla Çocuğun 'Psiko-Sosyal' Yardıma İhtiyacı Var'

UNICEF: 'Gazze'de 370 Binden Fazla Çocuğun 'Psiko-Sosyal' Yardıma İhtiyacı Var'

Fatih UZUN
22.08.2014 - 00:03 Son Güncelleme: 22.08.2014 - 01:42

UNICEF: Gazze'de 370 binden fazla çocuğun 'psiko-sosyal' ilk yardımına ihtiyacı var

Gazze'de bulunan UNICEF üst düzey yetkilisi Pernilla Ironside, İsrail'in saldırıları sonucunda, son 48 saat içinde 9 Filistinli çocuğun daha öldürülerek, temmuzdan bu yana 469 çocuğun yaşamını yitirdiğini ve 370 binden fazla çocuğun da ''psiko-sosyal'' ilk yardıma ihtiyacı olduğunu ifade etti.

UNICEF Gazze Bürosu Başkanı Pernilla Ironeside, BM'de yaptığı basın toplantısındaki konuşmasında, Gazze'de çocuk olmanın tam bir ''kabus'' manasına denk geldiğine işaret etti. Ironeside, 'İsrail'in saldırılarının neden olduğu fiziksel seviyedeki yaralanmaların, çocuklar üzerinde etkisinin gerçekten çok büyük olmasına rağmen istikrarsızlaştırıcı etkisi açısından duygusal ve psikolojik kayıpların tam olarak bilinmediğini' söyledi.

Çocuklar açısından Gazze'de güvenli bir yer olmadığı duygusunun hakim olduğunu belirten Ironside, ''Çocukların güvenlik duygusuna ihtiyacı var'' dedi. Ironside, ''Bütün istedikleri güvenlik duygusu'' olduğunu belirtirken, Gazze'de yaklaşık 280 bin kişinin güvenlik için bir gecede BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) okuluna sığındığını bildirdi.

Gazze'de ölüm ve yaralanmayla tanışmamış bir ailenin dahi olmadığını belirten Ironside, UNICEF'İN 50 psikolog ve danışmanının Gazze'de doğrudan kayıplardan etkilenmiş 3 bin çocuğa ulaşabildiğini ancak 373 bin Filistinli çocuğun psiko-sosyal olarak acil ilk yardıma ihtiyacı olduğunu vurguladı. İronside, anne ve babaların da bir travma halinde olduklarını belirterek, bunun şok edici olduğunu söyledi.

48 saat içinde 9 çocuğun daha öldürülmesiyle 8 Temmuz tarihinden bu yana öldürülen çocuk sayısı 469 kişiye çıkarken, 3 bin çocuğun yaralandığını kaydetti. Ironside, UNICEF'in 219 okulun hava saldırıları ve bombardımandan zarar gördüğünü bunlardan 22 okulun tamamen yıkıldığını ifade etti.

AA

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/u/377161--370...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0