Görüş Bildir
Haberler
Ünal Aysal: "Fenerbahçe'nin Avrupa'ya Gitme İhtimali Sıfır"

Ünal Aysal: "Fenerbahçe'nin Avrupa'ya Gitme İhtimali Sıfır"

Batuhan
25.06.2014 - 10:08

Ünal Aysal: "Fenerbahçe'nin Avrupa'ya Gitme İhtimali Sıfır"

Ünal Aysal, Fenerbahçe'nin Avrupa'ya gitme ihtimali sıfırdır.' dedi.

Yeniden yargılanma kararı, Galatasaray’da Devler Ligi’ne doğrudan katılamama endişesi doğurdu. Ancak Aysal, “UEFA şike ile ilgili verdiği kararları Türk mahkemelerine uyarak vermedi. Bundan sonra da kendi kurallarını tatbik edecektir. Fenerbahçe'nin Avrupa'ya gitme ihtimali sıfırdır.' dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ‘futbolda şike’ davasında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve 16 kişinin yeniden yargılama talebini kabul etti. İşte bu karar Türk futbolunda taşları yerinden oynatır mı sorusunu akıllara getirdi. Karar doğrultusunda Başkan Yıldırım’ın 6 yıl 3 ay olan hapis cezasının infazı da durduruldu.Yıldırım’ın “kumpas kurulduğu” ve “tutanaklarda sahtecilik yapıldığı” iddiasıyla yaptığı talepleri ise geri çevrildi.

Aslan iki ön eleme oynar

Şimdi Fenerbahçe yönetiminin iki kritik hamle yapmaya hazırlandığı belirtiliyor. Bunlardan birincisi,UEFA’ya 100 milyon euroluk tazminat davası açılması. Sarı-Lacivertlilerin bir diğer önemli adımı ise Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılmak için UEFA’ya başvurmak olacak. Fenerbahçe Avrupa’ya gitme hakkı kazanırsa Spor Toto Süper Ligi’ni zirvede tamamladığı için Şampiyonlar Ligi’nde doğrudan gruplara kalacak.Şimdilik doğrudan katılma yönünde hakkı bulunan Galatasaray ise iki ön eleme oynamak zorunda kalacak.

“Müsterih olun” çağrısı

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal bu olasılıkla ile ilgili çarpıcı açıklamada bulundu. Ünal Aysal Bugün gazetesine verdiği demeçte, “UEFA’nın hiçbir kurulu şike davası ile ilgili verdiği kararları Türk mahkemelerinin kararlarına uyarak vermedi. Bundan sonra da kendi kurallarını tatbik edecektir. Fenerbahçe’nin bu yıl Avrupa kupalarında mücadele etme ihtimali sıfırdır. Onun için taraftarımızın telaşlanmasına gerek yok. Herkes müsterih olsun” ifadelerini kullandı.

25 milyon Euro'luk fırsat

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne direkt olarak katılırsa 7.3 milyon euroyu kasasına koyacak. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ne ön elemeden katılamaması durumunda bu rakama 5 milyon euro daha eklenecek. Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılımdan (Diğer Türk takımının ön elemede elenmesi durumunda) 12.5 milyon euro kazanacak olan Aslan pazarlama havuzundan da 5.3 milyon euro elde edecek ve bu rakam gruptan çıkması durumunda katlanarak artacak. Grupta her galibiyette 1, beraberlikte de 500 bin euro alacak olan Galatasaray ya da Beşiktaş, gruptan çıkma ödülü olarak ise 3.5 milyon euroyu kasasına koyacak. Finansal olarak zor durumda olan ve sıcak paraya ihtiyacı olan Galatasaray'ın kasasına 25 milyon euro girebilir.

BUGÜN

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/super-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0