Görüş Bildir
Haberler
Umut Oran: 'Genel Başkanımız Tarihi Bir Kararla Karşı Karşıya'

Umut Oran: 'Genel Başkanımız Tarihi Bir Kararla Karşı Karşıya'

CHP'de genel başkanlığa adaylık sinyali veren CHP'li Umut Oran, 'Genel Başkanımız ya kurultay hesapları yapan bir genel başkan olarak geçecek ya da ülkesini ve partisini düşünerek, fedakar ve cesur karar alan bir lider olarak geçecek' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Umut Oran, CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile parti genel merkezinde yaklaşık 50 dakika görüştü.

Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Oran, Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerini değerlendirdiklerini söyledi.

Başarının kriterinin 'iktidar' olduğunu belirten Oran, 'Bugün iktidar olamadığımıza göre ortada başarısız bir durum söz konusu' ifadesini kullandı.

CHP'nin hatalarıyla, yanlışlarla yüzleşmesi gerektiğinin altını çizen Oran, olağanüstü kurultayın gerekliliğine işaret etti.

Oran, 'CHP'deki olağanüstü kurultay' tartışmalarına ilişkin, 'Sayın Genel Başkanımız ya siyaset tarihine, parti içinde iktidar olma hesaplarıyla, kurultay hesapları yapan bir genel başkan olarak geçecek ya da ülkesini ve partisini düşünerek, fedakar ve cesur karar alan bir lider olarak geçecek' dedi.

1 Kasım'dan sonra mahalle ve ilçelerde kongrelerin devam ettiğini hatırlatan Oran, 'Hukuken bu durum sakat. Çünkü herhangi bir ilçede 1 Kasım sonrasındaki delege sayısı farklı, 7 Haziran'daki delege sayısı farklı. Biz şu anda 7 Haziran'daki delege sayısına göre yapıyoruz' diye konuştu.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
6
1
1
0
0
0