Görüş Bildir
Haberler
Ümit Alan Yazdı: Medyada Asla Anlayamayacağınız 6 Gazeteci Tipi!

Ümit Alan Yazdı: Medyada Asla Anlayamayacağınız 6 Gazeteci Tipi!

Medyada Asla Anlayamayacağınız 6 Gazeteci Tipi!

BirGün yazarı Ümit Alan yazdı: 'Bu haftaki Köşe Vuruşu’nda medyamızın “anlayamazsınız”larını bir mercek altına almak istiyorum'

Sosyal medyada birkaç gündür bir “anlayamazsınız” fırtınasıdır gidiyor. Babasının 100 bin euroluk tekne hediye ettiği 13 yaşındaki bir çocuğun kendisine uzatılan mikrofona gözyaşları içinde duygularını anlatırken kullandığı ifade bu. Anlayamazsınız dedikten sonra “beni en çok çeken motorun yaptığı dalga köpürtmesi” diye ekliyor yerli Richie Rich’miz. Sezercik filminin “Fıstık benim olacak, binicem üstüne vurucam kırbacı” replikli zengin çocuğu klişeleriyle büyüdüğümüz için bu konuda algımız epey kirli. Böyle şeyler izleyince de iyice katmerleniyor, ama çocuğa hakarete ve kişisel bilgilerini paylaşmaya da vardırmamak lazım olayı. Üstelik çocuk daha 13 yaşında. Bilmem kaç yaşında olup, kazandıkları taltifleri kaybetmemek için handiyse gözyaşları içinde bize “anlayamazsınız” yazıları yazan medya mensuplarını ne yapacaksınız peki? Bu haftaki Köşe Vuruşu’nda medyamızın “anlayamazsınız”larını bir mercek altına almak istiyorum.

KABATAŞ GAZETECİLERİNİ

Geçen hafta görüntüleri çıkan Gezi Direnişi sırasındaki “Kabataş tacizi” haberini doğru dürüst kanıt olmadan köpürten Elif Çakır, Balçiçek İlter ve İsmet Berkan gibi gazetecileri de anlayamazsınız. İkisi özürlerini dilediler ama ikna etti mi? Bence etmedi. Hatta bu listeye Gezi günlerinde bir takım sinekten yağ çıkarma hamleleriyle ölümlerden Taksim Dayanışmayı da sorumlu tutan, sonra maddi hata yapmışım diye çark eden Alper Görmüş’ü de ekleyebiliriz. Bu köpürtmelerin ardından saydığımız isimlerden ikisinin Türkiye gazetesi yazarı olmaları da olsa olsa anlayamayacağımız bir tesadüftür. Belki birileri de onların köpürtmelerini sevmiştir. Kim bilir?

**YAZININ TAMAMI İÇİN: http://birgun.net/yazi-goster/umit-alan/19-2-2014/anlayamazsiniz-1977.html**

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0