Görüş Bildir
Haberler
Uluslararası İstanbul Kukla Festivali Farklı Kültürleri Buluşturuyor!

Uluslararası İstanbul Kukla Festivali Farklı Kültürleri Buluşturuyor!

Ali Çeşmeci
17.03.2014 - 16:33 Son Güncelleme: 17.03.2014 - 17:17

Uluslararası İstanbul Kukla Festivali Farklı Kültürleri Buluşturuyor!

Uluslararası İstanbul Kukla Festivali bu yıl 16’ncı yılını 15 farklı ülkeden seçkin grubun 30 değişik gösterisini ağırlayarak kutluyor.

İstanbul’ u yıllardır rengarenk bir kukla şölenine çeviren, kültürlerarası etkileşimi arttırarak geleneksel ve modern kukla gösterilerine sahne olan Uluslararası İstanbul Kukla Festivali, bu sene 16’ ıncı yılında masa kuklasından ipli kuklaya, Bunraku’dan el kuklasına, gölge oyunundan video performanslarına, gelenekselden moderne, zengin içeriğiyle 8 – 19 Mayıs tarihleri arasında seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor.

Bu yıl 15 farklı ülkeden 30 değişik gösterisini ağırlayan festival, Fransız K.M., Forum İstanbul, Marmara Forum, Caddebostan K.M., İBŞT Kadıköy-küçük Kemal-Gaziosmanpaşa sahneleri, kukla Cafe, Lycee St. Pulcierie, Zağrofyan lisesi tiyatro salonu, Oyuncak Müzesi, Terakki Lisesi tiyatro salonu, Doğa Koleji tiyatro salonu, Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi tiyatro salonu, Arkeopera, Ortaköy meydanı ve Şermola performans gibi birçok mekanda seyircilerle buluşacak.

Festival’in açılışı Almanya-Fransa-İsviçre ortak yapımı ‘Hotel De Rive’ adlı oyunla 10 Mayıs’ta Fransız Kültür Merkezi’nde yapılıyor. Gösteri, ünlü heykeltıraş Giometti’nin heykellerinden yola çıkılarak hazırlanmış kuklalarla, oyunculuk ve kukla oynatımıyla festivalin göz bebeği olmaya aday.

Bu yıl birbirinden çok özel grupları ağırlayan festivalde; İngiltere’nin ipli kukla tekniğindeki varyete şovu ‘İpli Böcek Sirki’, İspanya’nın dünyanın en iyi ipli kukla oynatan kuklacısı kabul edilen Jordi Bertran’dan ‘Antoloji’, İtalya’nın hayal ve gerçek arasında fantastik ve büyülü çalışması ‘Talita Kum’, Meksika’nın Karagözü anımsatan gösterisi renkli gölge oyunu ‘Kaplan’, Hindistan’ın ipli kuklasının bütün renklerini taşıyan ‘Kathpuli’, Norveç’in kukla ve tiyatro dünyasını bir araya getiren ustalık çalışması ‘Açlık’, Romanya’nın 3D formatında ilginç kukla çalışması ‘Compagnon de route’, Avusturya’nın serbest kukla tekniğini kullanarak izleyenleri şaşırtacak gösterisi ‘Dünya İle İlgili Her Şey’ Bulgaristan’ın inanılmaz eğlenceli, sımsıcak halk kukla örneği ‘Halk Ezgileri’, Hollanda kuklacısının tüm hünerlerini sergilediği gösterisi ‘Mask, Kukla ve Pantomim’, Yunanistan’ın masa kuklası tekniğinde sürprizlerle dolu oyunu ‘Fakirismata’ ile bu yıl kukla severleri çok renkli bir festival bekliyor.

Türkiye’den ise Tiyatro Tem – ‘Gündüz Niyetine’, Ahşap Çerçeve – ‘Kara Kabere’, İBB Şehir Tiyatroları – ‘Damlaların Dansı’ – ‘Deniz Kızı’ – ‘Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt’, İzmit Şehir Tiyatrosu – ‘Gişe’, Kadro Pa – ‘Macbeth in the Kitchen’, Altıdan Sonra Tiyatro – ‘Haz Makamı’, Hayalbaz – ‘Bremen Mızıkacıları’, Açıkgöz Kukla Tiyatrosu – ‘İbiş Yazıcı’, Cengiz Özek Gölge Tiyatrosu – ‘Büyülü Ağaç’ – ‘Sihirli Lamba’, Bakırköy Belediye Tiyatrosu – ‘Çöp Canavarı’, İzmir Gölge Gösteri Sanatları Karagöz ve Kukla Evi – ‘Salıncak’, Cengiz Samsun – ‘Karagöz’ün Deniz Rüyası’, Beykoz Doğa Koleji Kukla Tiyatrosu – ‘Sihirli Ağaç’, Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi Oyuncuları – ‘Romeo ve Juliet’ adlı oyunlarla festivalde yer alıyor.

Festival, Sergi, Konferans, Workshop ve Film gösterisi gibi birçok etkinlikle daha renkli bir hale gelecek.Ayrıca, İstiklal Caddesi’nin gelenekselleşmiş Beyoğlu tramvayı festival boyunca fotoğraf sanatçısı Mauro Foli’nin kukla ve kuklacı fotoğraflarını sergiliyor. İstiklal caddesinde gezen herkes mobil sergiyi görme fırsatı yakalayacak.

Gençler, bu çeşitli ve renkli gösterileri kaçırmamak istiyorsanız, 19 Mayıs’ a kadar vaktiniz var. Zamanın ipleri sizlerin elinde!

Kaynak: http://www.unimetre.com/uluslararasi-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın