Görüş Bildir
Haberler
Uludağ'da Zirve Yürüyüşünde Mahsur Kalan 3 Kişiye Ulaşıldı

Uludağ'da Zirve Yürüyüşünde Mahsur Kalan 3 Kişiye Ulaşıldı

Eray İspir
05.12.2021 - 23:43 Son Güncelleme: 06.12.2021 - 10:02

Uludağ'da doğa yürüyüşü sırasında mahsur kalan 3 amatör dağcıya ulaşıldığı bildirildi. Karla kaplı, fırtına ve soğuk havanın etkili olduğu bölgede 14 saat süren çabalar sonucu ulaşılan amatör dağcılar tahliye edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bursa'nın Osmangazi sınırları içindeki Uludağ Küçük Zirve mevkisinde dün öğleden sonra kaybolan Ahmet Çakırer (36), Ali Can (48) ve Ömür Büyüköztürk'e (49) ulaşmak için ekipler gece boyu yoğun çaba gösterdi.

Jandarmayı telefonla arayan ve izin almadan yürüyüş yapmak amacıyla zirveye doğru yürüdüklerini, içlerinden birinin ayağının burkulması sonucu dönüşe geçtiklerinde yoğun sis ve şiddetli rüzgardan yönlerini kaybettiklerini söyleyen 3 kişi için ilk olarak bölgeye Jandarma Arama Kurtarmaya (JAK) bağlı 5 personel ile 112 Acil Servis görevlisi yönlendirildi. Bölgede hava koşullarının kötü olmasından dolayı 9 JAK personeli daha görevlendirildi.

71 kişi seferber oldu 🎥

Vali: Sağlık durumları iyi

Vali: Sağlık durumları iyi

Ekipler, ihbarın ardından telefon sinyallerinden yerlerini belirledikleri amatör dağcılara 14 saatte ulaşıp tahliyeleri için çalışma başlattı.

Kurtarma operasyonunun yürütüldüğü bölgenin karla kaplandığı, fırtına ve soğuk havanın etkili olduğu öğrenildi.

Amatör dağcılara ulaşılması, jandarma kamerasıyla görüntülendi.

Bursa Vali Yakup Canbolat, kurtarma çalışmasıyla ilgili AA muhabirine, bu kişilere gerekli müdahalenin yapıldığını belirterek, '3 kişinin de sağlık durumları iyi. Herhangi bir sorunları gözükmüyor.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Söyledim gitti

Dünya dönüyor işte.... Biz nelerin derdindeyiz, millet dağa tırmanma derdinde...

Pasif Kullanıcı

Adamlar spor yapıyor macera adrenalin arıyor. Yaşadığının insan olduğunun farkına varıyor çocuklarına torunlarına anlatacak hikayeleri yaşıyor bizim millet t... Devamını Gör