Görüş Bildir
Haberler
Ülkü Ocakları'ndan 'Bayrak Yürüyüşü'

Ülkü Ocakları'ndan 'Bayrak Yürüyüşü'

Fatih UZUN
09.06.2014 - 23:14 Son Güncelleme: 10.06.2014 - 09:38

İstanbul'da 'bayrak' yürüyüşü

Ülkü Ocakları'nın çağrısı üzerine Mecidiyeköy'de toplanan binlerce kişi “Bayrağa Saygı' yürüyüşü gerçekleştirdi. 

İstanbul'un çeşitli ilçelerinden araçlarla gelen gruplar, saat 20.30'dan itibaren Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İstanbul Şubesi önünde toplanmaya başladı. Kalabalık burada Türk bayrakları açarak sloganlar attı. Bu sırada, Büyükdere Caddesi'nden geçen araçlar da korna çalarak eyleme destek verdi. Grup daha, yoldan geçen araçların önünü keserek caddenin Şişli istikametini trafiğe kapattı. 

POLİS, GRUBUN ÖNÜNÜ KESTİ 

Kalabalık grup, dün saat 21.00'de Mecidiyeköy'den Taksim'e doğru yürüyüşe geçti. Ancak yürümek isteyen kalabalık Şişli'ye doğru yürümeye başladı. Halaskargazi Caddesi üzerinden Şişli Camii önüne kadar gelen grubun önü burada TOMA ve Çevik Kuvvet ekipleri tarafından kesildi. Polis, toplanan kalabalığın Taksim'e yürüyüşüne izin verilmeyeceğini belirtti. Bunun üzerine, Şişli Camii önünde biriken kalabalık, önce tekbir getirdi, ardından İstiklal Marşı'nı söyledi. 

'ÜLKÜCÜ YEMİNİ' 

Ülkü Ocakları İstanbul Şube Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, yüksek bir noktaya çıkarak kalabalığa seslendi. Konuşma sırasında grup sık sık tekbir getirdi. Yıldırım'ın konuşmasının ardından 'Ülkücü Yemini' edildi. Kalabalık grup daha sonra ' Hükümet istifa', 'Hepimiz ölelim, bayrağımız yaşasın' sloganları attı. 

DİREĞE ÇIKARAK TÜRK BAYRAĞI ASTILAR 

Ülkü Ocakları İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım konuşmasını sürdürdüğü sırada, kalabalık grup içerisinden sıyrılan bazı kişiler, Şişli Camii önünde bulunan trafik yön levhalarını gösteren direğe tırmandı. Birbirlerinin üzerlerine çıkarak direğin üstüne ulaşan gruptan bir kişi, burada Türk bayrağı açtı. 

ABDULLAH ÖCALAN MANKENİ YAKILDI 

Yürüyüş esnasında Şişli Camii önünde toplanan kalabalık, üzerinde gelinlik bulunan bir vitrin mankeni getirdi. Burada vitrin mankeninin yüzüne Abdullah Öcalan fotoğrafı yapıştıran bazı kişiler, mankeni Halaskargazi Caddesi üzerinde bulunan trafik ışığının direğine astı. Daha sonra vitrin mankenini aşağı indiren grup, mankeni cadde üzerinde yaktı. 

KISA SÜRELİ GERGİNLİK YAŞANDI 

Konuşmanın ardından, kalabalık saat 22.30 sıralarında dağılmaya başladı. Bu sırada grup içerisinden bazı kişiler polise şişe attı. Bu esnada polis ile grup arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Gerginlik, kalabalık içerisinden araya giren diğer kişilerin müdahalesiyle son buldu. 

ŞANLIURFA'DA ÜLKÜCÜLERDEN BAYRAK PROTESTOSU

 ŞANLIURFA'da, Ülkü Ocakları üyesi 300 kadar kişi, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde çıkan olaylar sonrasında, bir kişinin 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'na girerek Türk Bayrağı'nı indirmesini 'Bayrağa uzanan eller kırılsın' ve 'Türk Kürt kardeştir, PKK kalleştir' diye sloganlarla protesto etti.

Haşimiye Meydanı'nda bir araya gelen Ülkü Ocakları üyeleri, ellerinde Türk bayraklarıyla yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Topçu Meydanına kadar yürüdü. 'Gün birlik günüdür. Bir olalım, iri olalım, diri olalım' yazılı dövizleri taşıyan grup, BDP parti binasının bulunduğu Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde tekbir getirip, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Ne mutlu Türküm diyene', 'Türk Kürt kardeştir, PKK kalleştir', 'Bayrağa uzanan eller kırılsın', 'İmralı'yı basarız, Apo'yu asarız' sloganlarını attı. Polisin zırhlı araçlarla önlem aldığı yürüyüş Topçu Meydanı’nda sonlandırıldı.

Burada grup adına konuşan Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Nargülü, 'Siyasi iktidarın bölücülerle yürüttüğü müzakerenin, terörü durduramadığı gibi teröristlerin daha da çok şımardığı bu dönemde bu son hadiselerden sonra herkesin malumu olmuştur. Bölgede Türk Devletinin etkisi git gide azalırken, bölücülerin faaliyetleri her geçen gün yoğunluk kazanmaktadır. Bölücü örgüt mensubu gayet rahat bir şekilde yol ve kimlik kontörlü yapmaktadır' dedi.

Bardağı taşıran son damlanın ise Diyarbakır 2.Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı bir askeri alana girerek Türk Bayrağını indirilmesi olduğunu söyleyen Nargülü, 'Böylesi bir ihmal ve acziyet asla kabul edilemez. Bayrak Türk Milleti için her şeyden kutsal olan ve uğruna milyonlarca şehit verilen bir değerdir. Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesi olmasının yanı sıra bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Bayrağa uzanan elleri kırmayan ve bu duruma sesiz kalan siyasi iktidar aynı zamanda kendi şerefine ve namusuna da gölge düşürmüştür. Burada herkese açıkça beyan ediyorum. Türk Bayrağına uzanacak eli kırarız. Türk’ün vatanına dikilecek gözü çıkarırız. Türk’ün şerefine uzanacak dilleri kopartırız. Türk Milliyetçileri yaşanan bu ihanet sürecini en kısa zamanda hesabını sormak üzere tek tek not etmektedir' diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

Açıklamanın ardından grup, olaysız şekilde dağıldı.

OSMANİYE'DE 'BAYRAĞA SAYGI YÜRÜYÜŞÜ'

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Ülkü Ocakları Başkanlığı'nın öncülüğünde, Diyarbakır Lice'de Türk Bayrağı'nın indirilmesi nedeniyle 'Bayrağa saygı yürüyüşü' düzenlendi.

Saat 18.30 sıralarında Cevdet Sunay Caddesi üzerindeki Ülkü Ocakları Binası önünde toplanan kalabalık, Atatürk ve Palalı Süleyman Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü. Türk Eğitim-Sen, Türk Sağlık-Sen ve Türkav'ın başkan ve yöneticilerinin de katıldığı yürüyüşte, Türk bayrakları taşıyan kalabalık sık sık 'Bayrağa uzanan eller kırılsın', 'İmralı Apo'ya mezar olacak' sloganları attı. Bu sırada BDP Binasının bulunduğu Dr. Sadık Ahmet Caddesi ve Ak Parti İl Başkanlığı'nın bulunduğu Akyar Caddesi, polis barikatıyla kapatıldı. Yaklaşık bin kişilik kalabalığa, esnaf ve vatandaşlarda alkışlarla destek verdi.

'MÜDAHALE BİBER GAZI SIKMAKTAN ÖTEYE GEÇEMEMEKTE'

Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Ülkü Ocakları Osmaniye İl Başkanı Fatih Eroğlu, basın açıklaması yaptı. Eroğlu, 'Siyasi iktidarın bölücülerle yürüttüğü müzakerenin, terörü durdurmadığı gibi teröristleri daha çok şımarttığı, son hadiselerden sonra herkesin malumu olmuştur. Bölgede Türk devletinin etkisi gitgide azalırken, bölücülerin faaliyeti ise her geçen gün yoğunluk kazanmaktadır. Bölücü örgüt mensupları gayet rahat bir şekilde yol ve kimlik kontrolü yapmaktadır. Dağda, tepede örgüt paçavraları dalgalanmaktadır. Diyarbakır- Bingöl karayolu günlerdir kapalıdır. Askerin ve polisin müdahalesi biber gazı sıkmaktan öteye geçememektedir' dedi.

'BAYRAK, BİZİM ŞEREFİMİZ VE NAMUSUMUZDUR'

Konuşmasında, devletin varlığının ortada olmaması hasebiyle bölücülerin bölgeyi kontrolleri altına almış vaziyette olduğunu ileri süren Eroğlu, 'Bardağı taşıran son damla ise bir grup teröristin 2'inci Hava Kuvveti Komutanlığına bağlı bir askeri alana girerek, Türk Bayrağı'nı indirmesi olmuştur. Yüksek güvenlikli bir alan olan 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı'nda bu hadisenin meydana gelmiş olması da olayın vahametini artırmaktadır. Böylesi bir ihmal ve acziyet asla kabul edilemez. Bayrak, Türk milleti için her şeyden kutsal olan ve uğruna milyonlarca şehit verilen bir değerdir. Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesi olmanın yanı sıra bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Bu şerefe ve namusa leke düşürmek hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Bayrağa uzanan o elleri kırmayan ve bu duruma sessiz kalan siyasi iktidar, aynı zamanda kendi şerefine ve namusuna da gölge düşürmüştür. Atalarımızın uğruna kanını sebil ettiği bayrağımız, hükümetin göstermiş olduğu zafiyetten dolayı öz yurdumuzda hain ellerce indirilmektedir. Bu ihanet sürecine tepkisiz kalma ve oy vermiş olduğun iktidardan bunun hesabını sor. Türk milliyetçileri, yaşanan bu ihanet sürecini en kısa zamanda hesabını sormak üzere tek tek not etmektedir' diye konuştu.

Osmaniye Belediye başkanı Kadir Kara, MHP İl Başkanı Fahri Kuyulu, Merkez İlçe Başkanı Ali Fuat Kardaş ve MHP Kadın Kolları Başkanı Selma Yücel'inde katıldığı kalabalık gurup yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ: TÜRK BAYRAĞI'NI GÖNDERDEN İNDİRME CÜRETİNİ GÖSTERDİLER

KAYSERİ, (DHA) - TÜRKİYE Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri derneği Kayseri Şube başkanı Ali Yavuz, 'Uğruna şehitler verdiğimiz, gazi olduğumuz ay yıldızlı al bayrağımızın gönderden indirilmesi bardağı taşırdı artık. Bölücü örgütün cüreti öyle bir noktaya geldi ki, ülke ve milletimizin varlığı ve bağımsızlığımızı temsil eden Türk Bayrağı'na bile el uzatır oldular. Hem de bir askeri birliğin tel örgü sınırlarını geçerek, gündüz gözü ile Türk Bayrağı'nı gönderden indirebilme cüreti gösterdiler' dedi.

Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, yaptığı yazılı açıklamada PKK’ya taviz verilmesi sonucu gelinen noktanın kendilerini çileden çıkardığını belirterek, şöyle konuştu:

'Şehit kanı ile boyanmış, ay yıldızlı al bayrağımızın gölgesinde nefes alan ve huzurla yaşayan, ancak olmayan bir etnik ayrımcılığı sanki varmış gibi lanse ederek, ayrılıkçı düşünce ile bölücülük yapan nankör vatan hainlerine, zamanında 'Taviz verilmesin, istenilen tavizlerin ardı arkası kesilmez, ülke bölünmenin eşiğine gelir, yılanın başını küçükken ezeceksiniz' dediğimizde, bizi eleştirenler; 'Şehit gelmiyor, analar ağlamıyor' diyorlardı. Bu anlayışla verilen tavizlerin de ardı arkası kesilmedi. Bitmek üzere olan bir çapulcu sürüsünden, yeni katılımlarla güçlenmiş, dünya kamuoyuna kendini tanıtmış, Devlet tarafından da tanınmış bir örgüt meydana geldi. Bölücü örgütün cüreti öyle bir noktaya geldi ki, ülke ve milletimizin varlığı ve bağımsızlığımızı temsil eden Türk Bayrağı'na bile el uzatır oldular. Hem de bir askeri birliğin tel örgü sınırlarını geçerek, gündüz gözü ile Türk Bayrağını gönderden indirebilme cüreti gösterdiler. Taviz vere vere hangi noktaya geldiğimizi görebiliyor musunuz? Bu nankör vatan hainlerine gereken cevap ne zaman verilecek veya ne bekleniyor? Tavizci anlayışın iflas ettiğini açılım sürecini yönetenlerin de artık görmesi gerekiyor. Analar ağlamıyor söylemi ile süreç daha fazla işin içinden çıkılmaz bir hal almadan, Devlet büyüklerimizin derhal B planını uygulamaya koymalarını, bayrağa uzanan ellerin kırılmasını ve Mehmetçiğin Kandil’e Türk Bayrağını dikmesini ümit ediyoruz.’’

ERZURUM'DA ÜLKÜCÜLER BAYRAK İÇİN YÜRÜDÜ

Kerim BURUCU/ ERZURUM, (DHA) - DİYARBAKIR'da 2'nci Hava Kuvvetleri Komutanlığında direkten bayrağın indirilmesini tepki gösteren ülkücüler protesto yürüyüşü yaptı.

Atatürk Üniversitesi önünden ve diğer semtlerden bugün saat 18.00'de hareket eden ülkücüler, merkez Yakutiye ilçesindeki Kent Meydanında toplandı. Yaklaşık 300 kişilik grup büyük boy Türk Bayrağı açarak, slogan atarak Atatürk Heykelinin bulunduğu Havuzbaşı semtine geçtiler. Burada Ülkü Ocakları Başkanı Abdullah Kırmacı, son günlerde yaşanan olaylarla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

'Bayrak, Türk milleti için her şeyden kutsal olan ve uğruna milyonlarca şehit verilen bir değerdir. Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesini olmanın yanı sıra bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Bu şerefe ve namusa leke düşürmek, hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Bayrağa uzanan o elleri kırmayan ve bu duruma sessiz kalan siyasi iktidar aynı zamanda kendi şerefine ve namusuna da gölge düşürmüştür.'

Konuşmanın ardından saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı söyleyen grup, tekrar Kent Meydanına yürüdü. Dağılmak istemeyen Ülkücülere MHP İl Başkanı Zekai Kaya, polis otosundan megafonla seslendi. Zekia Kaya, 'Hiç kimse merak etmesin Türk bayrağı yere düşmez. Şimdi ülkemizin bölünmez bütünlüğü için hep birlikte dağılalım. Polis bizim polisimiz, Türk milletinin polisi. Kardeş kavgasına meydan vermeden dağılıyoruz. Ne mutlu Türküm diyene' dedi. Bunun üzerine ülkücü grup dağıldı.

GAZİANTEP'TE ÜLKÜCÜLERDEN BAYRAK PROTESTOSU

Eyyüp BURUN/ GAZİANTEP, (DHA)-GAZİANTEP'te, Ülkü Ocakları üyeleri Diyarbakır'ın Lice ilçesinde çıkan olaylar sonrasında, bir kişinin 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'na girerek Türk Bayrağı'nı indirmesini protesto etti.

Aralarında MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan'ın da bulunduğu 300 kişilik grup, öğleden sonra Kırkayak Parkı'nda toplandı. Ellerindeki bayraklarla 'Bayrağa uzanan eller kırılsın', 'Kahrolsun PKK, iş birlikçi AKP' sloganları atarak Yeşilsu Parkı'na kadar yürüyen grup adına konuşan Gaziantep Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Doğan, iktidarın yürüttüğü müzakereye rağmen terörün durmadığını ifade ederek şunları söyledi:

'Bardağı taşıran son damla, bir grup teröristin 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığına bağlı askeri bir alana girerek, Türk Bayrağı'nı indirmesi olmuştur. Yüksek güvenlikli askeri bir alanda bu olayın meydana gelmesi durumun vahametini ortaya koymaktadır. Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesi olmasının yanı sıra, bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Bu şerefe ve namusa leke düşürmek hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Bayrağa uzanan o elleri kırmayan ve bu duruma sessiz kalan siyasi iktidar, aynı zamanda kendi şerefine ve namusuna da gölge düşürmüştür.'

Kalabalık, açıklamanın ardından bir süre daha slogan attıktan sonra parktan ayrıldı.

SİVAS VE TOKAT'TA 'BAYRAĞA SAYGI' YÜRÜYÜŞÜ

Gökhan CEYLAN-Fatih YILMAZ/SİVAS-TOKAT, (DHA)- SİVAS ve Tokat'ta Ülkü Ocakları Başkanlığı üyesi gruplar, Diyarbakır'da Türk bayrağı indirilmesine 'bayrağa saygı' yürüyüşü ile tepki gösterdi. Sivas'ta 300 metrelik bayrak taşındı.

Sivas'ta akşam saatlerinde Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı binası önünde toplanan grup, trafiğe kapatılan Atatürk Caddesi'nde Türk Bayrağı açarak çeşitli sloganlar attı. Grup daha sonra İnönü Bulvarı üzerindeki 50'inci Yıl Kavşağı'na yürüyerek burada İstiklal Marşı okudu. 300 metre uzunluğundaki bayrağı taşıyanlar arasında yer alan 30 yaşındaki görme engelli Fatih Karabağ dikkat çekti. Ardından kent meydanına yürüyen grup burada basın açıklaması yaparak Diyarbakır'da bayrak indirilmesine tepki gösterdi.

Ülkü Ocakları Sivas İl Başkanı Turan Gazi Yalçındağ, yaptığı açıklamada, 'Siyasi iktidarın bölücülerle yürüttüğü müzakerenin, terörü durdurmadığı gibi teröristleri daha çok şımarttığı son hadislerden sonra herkesin malumu olmuştur. Yüksek güvenlikle bir alan olan 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı'nda bu hadisenin meydana gelmiş olması da olayın vahametini artırmaktadır. Böylesi bir ihmal ve acziyet asla kabul edilemez. Bayrağa uzanan o elleri kırmayan ve bu duruma sessiz kalan siyasi iktidar, aynı zamanda kendi şerefine ve namusunada gölge düşürmüştür. Bayrağımıza el uzatan şerefsizler ve indirlmesine müsade edenler elbette bunun bedelini ödemekten kaçamayacaktır.' dedi.

TOKAT'TA DA TEPKİ VARDI

Tokat'ta ise Niksar Yolu Kavşağında toplanan yaklaşık 500 kişilik grup ellerinde Türk Bayrakları ile bir araya geldi. Grup daha sonra Gaziosmanpaşa Bulvarı üzerine geçerek yürüyüşe başladı. Sık sık PKK aleyhine slogan atan gruba, çevredeki vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Yürüyüş sonrasında Valilik önünde bir araya gelen grup önce saygı duruşunda bulundu ardından İstiklal Marşı okudu. Ülkü Ocakları Tokat Başkanı Onur Çalışkan, bölücü terör örgütü mensuplarının rahat bir şekilde kimlik ve yol kontrolü yaptığını söyleyerek, 'Dağda, tepede örgüt paçavraları dalgalanmaktadır. Diyarbakır-Bingöl karayolu günlerdir kapalıdır. Askerin ve polisin müdahalesi biber gazı sıkmaktan öteye geçmemektedir. Devletin varlığının ortada olmaması hasebiyle bölücüler bölgeyi kontrolleri altına almış vaziyettedir. Bardağı taşıran son damla ise bir grup teröristin 2'inci hava kuvvetleri komutanlığına bağlı bir askeri alana girerek Türk bayrağını indirmesi olmuştur. Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesi olmanın yanı sıra bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Bu şerefe ve namusa leke düşürmek hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Türk milliyetçileri yaşanan bu ihanet sürecini hesabını sormak üzere tek tek not ekmektedir' dedi.

BİNGÖL'DE TÜRK BAYRAKLI PROTESTO

Aziz ÖNAL/BİNGÖL, (DHA)- BİNGÖL'de MHP'liler, Diyarbakır'da 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki Türk Bayrağı'nın göstericiler tarafından indirilmesini protesto etmek için dev Türk Bayrağı açıp yürüyüş yaptı.

MHP Bingöl İl Başkanlığı, Ülkü Ocakları ve Kamu-Sen Bingöl Şubesi, Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'na bağlı askeri alanda göstericilerin Türk Bayrağı'nı indirmesini protesto etti. Ülkü Ocakları binasından yürüyüşe geçen protestocular, Saat Kulesi önünde dev bir Türk Bayrağı açarak basın açıklaması yaptı.

Ülkü Ocakları 2'inci Başkanı ve Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Salih Kızıboğa, bölgede Türk devletinin etkisinin giderek azaldığını savunarak, 'Bölgede Türk devletinin etkisi gitgide azalırken, bölücülerin faaliyeti ise her geçen gün yoğunluk kazanmaktadır. Böyle giderse önümüzdeki günlerde çok daha vahim gelişmelerin yaşanabileceği anlaşılmaktadır. Bölücü örgüt mensupları gayet rahat bir şekilde yol ve kimlik kontrolü yapmaktadır. Diyarbakır-Bingöl karayolu günlerdir kapalıdır. Askerin ve polisin müdahalesi biber gazı sıkmaktan öteye geçememektedir' dedi.

Grup daha sonra sloganlar eşliğinde Şehitlik Anıtı'na kadar yürüyüp, İstiklal Marşı okuduktan sonra dağıldı.

ELAZIĞ'DA BAYRAĞA SAYGI YÜRÜYÜŞÜ

Gülbin YILDIZ/ELAZIĞ, (DHA)- ELAZIĞ'da Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, Diyarbakır'da 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı'ndan göstericiler tarafından Türk Bayrağı'nın indirilmesini protesto etmek için 'Bayrağa saygı' yürüyüşü düzenledi.

Elazığ Gazi Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 100 kişi, Öğretmevi önüne kadar büyük Türk Bayrağı açarak yürüdü. Yürüyüşte sık sık, tekbir getirilip, 'Bayrağa uzanan eller kırılsın', 'Ülkücü hareket engellenemez', 'Ne mutlu Türküm diyene' sloganları attı. Basın açıklamasını okuyan Ülkü Ocakları Üniversite Başkanı Buğra Aydoğmuş, 'Yıllarca milli ve dini duyguları istismar ederek oy alan iktidar din ve devlet düşmanı bölücülerle aynı yolun yolcusu olarak ilerlemektedir. Bayrağa uzanan o elleri kırmayan ve bu duruma sessiz kalan siyasi iktidar aynı zamanda kendi şerefine ve namusuna gölge düşürmüştür. Türk milliyetçileri yaşanan bu ihanet sürecini en kısa zamanda hesabını sormak üzere tek tek not etmektedir. Bu zillete sessiz kalan herkes günü geldiğinde yüce milletimizin önünde hesap verecektir. Bayrağımıza el uzatan şerefsizler ve indirilmesine müsaade edenler elbette bunun bedelini ödemekten kaçamayacaktır. Buradan herkese açıkça beyan etmek istiyoruz. Türk’ün bayrağına uzanacak eli kırarız. Türk’ün vatanına göz dikecek gözü çıkarırız. Türk’ün şerefine uzanacak dilleri koparırız. Hiç kimse Türk milliyetçilerini aşmadan Türkiye üzerinde hesap yapabileceğini sanmasın. Bizim canımız tende olduğu müddetçe Türkiye bir Türk yurdu olarak varlığını sürdürecektir. Türkiye’de hainler olduğu müddetçe bozkurtların mücadelesi bitmeyecektir' dedi.

Grup açıklamasının ardından olaysız bir şekilde alandan ayrıldı.

ÜLKÜCÜLER KIŞLAYA YÜRÜDÜ

Ferah IŞIK- Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA) - DENİZLİ'de Ülkü Ocakları, Diyarbakır'daki kışlada Türk Bayrağı'nın terör örgütü mensupları tarafından indirilmesini protesto etti. Sloganlarla yürüyüş yapan Ülkücüler, Denizli 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı İlhan Özcan Kışlası'nın girişine geldi. Grup, nizamiye kapısına Türk Bayrağı astı.

Delikçınar Meydanı'ndaki Yeni Cami önünde saat 19.30 sıralarında toplanmaya başlayan Ülkücüler, yaklaşık 1500 kişiyle Lise Caddesi istikametine yürüyüşe geçti. Grup, 'Necdet Özel İstifa', 'Türkiye Türktür Türk kalacak', Dişe diş kana kan' sloganları eşliğinde kışlaya doğru yürüdü. Kalabalık, Denizli 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı İlhan Özcan Kışlası'nın nizamiye kapısına gelerek bayrak astı. Bu sırada, kışlanın girişinde hiçbir nöbetçi askerin olmaması dikkat çekti. Kalabalık burada, 'Ordu bayrağına sahip çık', 'Vatan sana canım feda' sloganları attı. Grubun kışlanın içine girmesini polis engelledi. Bu sırada, bir subay eylemin yapıldığı kışlanın girişindeki nöbetçi kulübesine geldi. Ülkücüler, subaya bayrak vermek istedi, ancak subay kulübeden çıkmadı. Bunun üzerine grup subaya sözlü tepkide bulundu.

Kışla önünde İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından grup dağıldı.

KARABÜK’TE BAYRAK PROTESTOSU

Bülent DİKTEPE/KARABÜK, (DHA) – KARABÜK’te, Ülkü Ocakları üyeleri, ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüş yaparak Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 2'nci Hava Kuvvet Komtanlığı'ndaki Türk bayrağının indirilmesini protesto etti.

Karabük Ülkü Ocakları üyesi yaklaşık 200 kişi, Yenişehir Mahallesi’nde bulunan Atatürk Anıtında toplandı. Aralarında MHP İl Başkanı Burhanettin Arslan ve Ovacık İlçesi Belediye Başkanı MHP’li Mustafa Dursun’unda bulunduğu grup, ellerinde Türk bayraklarıyla, 'Ne mutlu Türküm diyene’, ‘Vatan sana canım feda’, ‘Dişe diş kana kan intikam intikam’, ‘Bayrağa uzanan eller kırılsın’ sloganları atarak Karabük Belediyesi önüne yürüdü. Vatandaşlar alkışlarla ve Türk bayrağı açarak yürüyüş yapan gruba destek verdi.

Karabük Ülkü Ocakları İl Başkanı Tolga Akay, bir grup teröristin 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı'na bağlı bir askeri alana girerek Türk bayrağını indirmesinin bardağı taşıran son damla olduğunu söyledi. Akay, ’’Bayrak, Türk milleti için her şeyden kutsal olan ve uğruna milyonlarca şehit verilen bir değerdir. Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesi olmanın yanı sıra bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Bu şerefe ve namusa leke düşürmek hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Bayrağa uzanan o elleri kırmayan ve bu duruma sessiz kalan siyasi iktidar, aynı zamanda kendi şerefine ve namusuna da gölge düşürmüştür' dedi.

Basın açıklamasının ardından grup, İstiklal Marşı okuduktan sonra olaysız dağıldı.

ESKİŞEHİR'DE BAYRAĞA SAYGI YÜRÜYÜŞÜNDE GERGİNLİK

Eyüp KELEBEK/ESKİŞEHİR, (DHA)- ESKİŞEHİR'de Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen 'Bayrağa saygı' yürüyüşü sonunda bir barın terasında oturup bira içen 2 Iraklı gençle gruptakiler arasında gerginlik yaşandı. Iraklıları Türk sanıp İstiklal Marşı'nda ayağa kalkmadıklarını öne süren gruptakilerin saldırısını polisler ve ülkü ocağı yöneticileri engelledi.

Akşam saatlerinde Hamamyolu Caddesi Yediler Parkı'nda toplanan Ülkü Ocağı üyesi yaklaşık 300 kişi, Diyarbakır 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı'ndaki bayrağın indirilmesi olayı protesto etti. Ülkücüler büyük bir Türk Bayrağı açıp 'Bayrağa saygı' adı altında yürüyüş yaptı.

Hamamyolu Caddesi'nden Porsuk Bulvarı'na kadar yürüyen kalabalık sık sık 'Bayrağa uzanan eller kırılsın', 'Türkiye uyuma bayrağına sahip çık', 'Bozkurtlar burada çakallar nerede', 'Alparslan Türkeş'in askerleriyiz', 'Ne mutlu Türk'üm diye', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Milliyetçi Türkiye' ve 'Tencere çalma bayrağına sahip çık' şeklinde sloganlar attı.

Porsuk Bulvarı'nda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunan kalabalık topluca İstiklal Marşı'nı okudu. Eskişehir Ülkü Ocakları İl Başkanı Engin Şahan yaptığı konuşmada bölücü örgüt mensuplarının yol ve kimlik kontrolü yaptıklarını söyledi. Şahan, 'Bardağı taşıran son damla ise bir grup teröristin 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı'na bağlı bir askeri alana girerek Türk bayrağını indirmesi olmuştur. Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesi olmanın yanısıra bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Bu şerefe ve namusa leke düşürmek hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir' dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kalabalık çeşitli sloganlar attı. Kalabalık dağılmak üzereyken bir-kaç kişi basın açıklamasının yapıldığı yerin yakınında bulunan bir barın terasında oturan 2 Irak uyruklu gence doğru şişe ve taş attı. Iraklıları Türk sanan ve İstiklal Marşı sırasında ayağa kalkmadıklarını öne süren gruptakiler bar içerisine girmeye çalıştı. Araya giren sivil polisler ile Eskişehir Ülkü Ocağı yöneticileri öfkeli grubu engelledi. Gruptaki bazı kişiler görüntü alan basın mensuplarına da saldırmak istedi ancak bunları da Ülkü Ocakları yöneticileri sakinleştirdi. Kalabalık daha sonra dağıldı.

Türkçe konuşmasını bilmedikleri öne sürülen 2 Iraklı genç, ülkücü grubun dağılmasının ardından polisler tarafından Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Iraklıların Türkiye'ye nasıl geldiklerinin araştırılacağı belirtildi.

BALIKESİR'DE BAYRAK EYLEMİ

Coşkun YAMAN / BALIKESİR, (DHA) - BALIKESİR'de Ülkü Ocakları, Diyarbakır'da 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki Türk bayrağının PKK sempatizanlarınca indirilmesine tepki gösterirken, bayrağa saygı yürüyüşü düzenledi.

Alihikmetpaşa Meydanı'ndan saat 19.30'da buluşan yaklaşık bin kişi Anafartalar caddesi ve Kızılay caddesini takip ederek, Atatürk Anıtı'na yürüdü. MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, MHP İl Başkanı Bayram Çılgın, Balıkesir'in MHP'li eski Belediye Başkanı İsmail Ok da yürüyüşe katıldı. Yürüyüşe katılanlar 'bayrağa uzanan eller kırılsın', 'kahrolsun PKK, işbirlikçi AKP', 'ne mutlu Türk'üm diyene' şeklinde sloganlar attı. Atatürk Anıtı'nda bir dakikalık saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı söyledi. Ülkü Ocakları Balıkesir İl Başkanı Coşkun Özkan, 'Atalarımızın uğruna kanını sebil ettiği bayrağımız hükümetin gösterdiği zaafiyetten dolayı hain ellerce indirilmektedir. Bu ihanet sürecine tepkisiz kalmayacağız. Bayrağımıza el uzatan şerefsizler ve indirilmesine müsade edenler elbette bedelini ödemekten kaçamayacaktır' dedi.

Eyleme katılanlar Atatürk Anıtı'nda ki direkte bayrak olmamasına da tepki gösterdi. Ülkü Ocakları üyeleri yanlarında getirdikleri Türk Bayrağı'nı alkışlar arasında göndere çekti. Polisin özellikle BDP ve AKP il binası önünde önlemler aldığı eylem olaysız sona erdi.

AMASYA'DA PROTESTO

Sinan HARMANCI/AMASYA, (DHA)- AMASYA'da Diyarbakır'da Türk bayrağının indirilmesini protesto etmek iiçin toplanan gençler, 'Türk bayrağına uzanan elleri kırarız' diyerek slogan attı.

Diyarbakır’da Türk bayrağının indirilmesini protesto için toplanan Amasya Ülkü Ocakları Başkanlığı üyesi bir grup genç, Ziya Paşa Bulvarı'nda yürüyüş yaptı. Sloganlar atarak yürüyen gençler, 'Türk bayrağına uzanan eller kırılsın', 'Türk bayrağına uzanan elleri kırarız', 'Ne mutlu Türküm diyene' diyerek slogan attı. Daha sonra Yavuz Selim Meydanı'na gelerek burada dev bir Türk bayrağı açan grup adına bir açıklama yapan Ülkü Ocakları Başkanı Veysel Saka, 'Bölücü örgüt mensupları gayet rahat bir şekilde yol kesip ve kimlik kontrolü yapmaktadır. Dağda, tepede örgüt paçavraları dalgalanmaktadır. Diyarbakır-Bingöl karayolu günlerdir kapalıdır. Askerin ve polisin müdahalesi biber gazı sıkmaktan öteye geçmemektedir. Devletin varlığının ortada olmaması hasebiyle bölücüler bölgeyi kontrolleri altına almış vaziyettedir' diyerek şöyle devam etti:

'Bardağı taşıran son damla ise bir grup teröristin askeri alana girerek, Türk bayrağını indirmesi olmuştur. Burada yüce Türk milletine seslenmek istiyoruz. Yıllarca milli ve dini duygularını istismar ederek senden oy alan siyasi iktidar, din ve devlet düşmanı bölücülerle aynı yolun yolcusu olarak ilerlemektedir. Atalarımızın uğruna kanını verdiği bayrağımız, hükümetin göstermiş olduğu zafiyetten dolayı öz yurdumuzda hain ellerce indirilmektedir.'

Açıklamanın ardından grup slogan atarak olaysız bir şekilde dağıldı.

MERSİN'DE BAYRAĞA SAYGI YÜRÜYÜŞÜ

İbrahim MAŞE - Mustafa İNSAN - Mehmet DOĞANER / MERSİN, (DHA) - MERSİN Ülkü Ocakları'nın düzenlediği 'Bayrağa Saygı Yürüyüşü'ne katılan ülkücüler ve vatandaşlar, Diyarbakır'da yaşanan bayrak indirilmesi olayına tepki gösterdi.

Diyarbakır'da 2'nci Hava Kuvvetleri Komutanlığında direkten bayrağın indirilmesine tepki gösteren vatandaşlar, Türk bayrakları ile protesto yürüyüşü yaptı. Hastane Caddesi'nde bulunan Ülkü Ocakları binası önünde toplanan yaklaşık bin kişi, 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez', 'Bayrak Şereftir Şerefsizler Ne Anlar' sloganları atarak yürüyüşe geçti. Ellerindeki bayrakları sallayarak yaşanan bayrak indirilmesi olayına tepki gösteren ülkücüler, yolu trafiğe kaparatak İstiklal Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Meydanda bulunan Atatürk heykeli önünde saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okuyan kalabalık, ıslık ve alkışlarla tepkilerini dile getirdi.

Ülkü Ocakları Başkanı Hüsnü Doğan, yaşanan olayın kabul edilebilir olmadığına kaydederek 'Dağda, tepede örgüt paçavraları dalgalanmaktadır. Diyarbakır Bingöl karayolu günlerdir kapalıdır. Askerin ve polisin müdahalesi biber gazı sıkmaktan öteye geçmemektedir. Devletin varlığının ortada olmaması sebebi ile bölücüler bölgenin kontrolünü almış vaziyettedir. Bir grup teröristin 2'nci Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı bir askeri alana girerek Türk bayrağını indirmiştir. Yüksek güvenlikli bir alan olan 2'nci Hava Kuvvetleri Komutanlığında bu hadisenin meydana gelmiş olması da olayın vahametini arttırmaktadır. Böylesi bir ihmal asla kabul edilemez' dedi.

Öte yandan Erdemli İlçesi'nde bulunan Cumhuriyet Meydanında toplanan yaklaşık bin kişilik grup, ellerinde Türk bayrakları ile birlikte Saim Göküş Parkına kadar yürüdü. Yaklaşık 2 kilometre yürüyen grup, 'Bayrak İnmez Vatan Bölünmez' sloganları attı.

Açıklamanın ardından Kur'an okutulurken, grup olaysız şekilde dağıldı.

ÇANAKKALE'DE 'BAYRAK YÜRÜYÜŞÜ'

Ersan KÜÇÜKKURU / ÇANAKKALE, (DHA)- ÇANAKKALE'de Ülkü Ocakları İl Başkanlığı, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde 2. Hava Kuvveti Komutanlığı direğindeki Türk Bayrağı'nın indirilmesine 'Bayrak Yürüyüşü' ile tepki gösterdi.

Demircioğlu Caddesi'ndeki Ülkü Ocağı'ndan ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçen 250 kişi, 'Vatan sana canım feda', 'Bayrağa uzanan eller kırılsın', 'Ne Mutlu Türküm Diyene' sloganları atarak kordon boyundaki Truva Atı'na ulaştı. Çanakkale Ülkü Ocakları İl Başkanlığı Basın Sorumlusu Ferit Can Özatan burada yaptığı açıklamada, bölücü faaliyetlerin her geçen gün yoğunluk kazandığını ifade ederek, 'Dağda, tepede örgüt paçavraları dalgalanmaktadır. Diyarbakır-Bingöl karayolu günlerdir kapalıdır. Askerin ve polisin müdahalesi biber gazı sıkmaktan öteye geçememektedir. Devletin varlığının ortada olmaması hasebiyle bölücüler bölgeyi kontrolleri altına almış vaziyettedir. Bardağı taşıran son damla ise bir grup teröristin 2. Hava Kuvveti Komutanlığı'na bağlı bir askeri alana girerek, Türk bayrağını indirmesi olmuştur. Yüksek güvenlikli bir alan olan 2. Hava Kuvveti Komutanlığı'nda bu hadisenin meydana gelmiş olması da olayın vehametini arttırmaktadır. Böylesi bir ihmal ve acziyet asla kabul edilemez. Bayrak, Türk milleti için her şeyden kutsal olan ve uğruna milyonlarca şehit verilen bir değerdir. Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesi olmanın yanı sıra bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Bu şerefe ve namusa leke düşürmek hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Bayrağa uzanan o elleri kırmayan ve bu duruma sessiz kalan siyasi iktidar, aynı zamanda kendi şerefine ve namusuna da gölge düşürmüştür' dedi. Grup, bir süre slogan attıktan sonra sessizce dağıldı.

Çağlar ÖZTÜRK / ADANA, (DHA) - DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde askeri alanda bulunan Türk Bayrağı'nın indirilmesin, Adana Ülkü Ocakları tarafından protesto edildi.

Atatürk Parkı'nda toplanan kalabalık, terör örgütü aleyhine sloganlar attı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açıklama yapan Ülkü Ocakları Adana İl Başkanı Mehmet Ali Arslan 'Siyasi iktidarın bölücülerle yürüttüğü müzakerenin, terörü durdurmadığı gibi daha çok şımarttığı, son hadiselerden sonra herkesin malumu olmuştur. Bölgede Türk devletinin etkisi gitgide azalırken, bölücülerin faaliyeti ise her geçen gün yoğunluk kazanmakta. Böyle giderse, önümüzdeki günlerde çok daha vahim gelişmelerin yaşanabileceği anlaşılmaktadır' dedi. Konuşmanın ardından, kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

SALİHLİ'DE BAYRAK İNDİRİLME PROTESTO EDİLDİ

Ekrem Çağlar /SALİHLİ (Manisa), (DHA) - MANİSA'nını Salihli İlçesi'nde, Diyarbakır Lice'de Türk bayrağının indirilmesi, düzenlenen yürüyüş ile protesto edildi.

Kent Meydanı'nda ellerinde Türk Bayrakları ile toplanan grup Kurudere, Atatürk Caddesi, Şüheda Caddesi ve Mithatpaşa Caddesi'nden Belediye Caddesi'nde bulunan Ülkü Ocakları binası önüne kadar yürüdü. Tekbir getirerek ve 'Salihli uyuma bayrağına sahip çık', 'Bayrağa uzanan eller kırılsın', 'Bozkurtlar burada, çakallar nerede', 'Ne Mutlu Türküm Diyene' sloganları atarak yağmur altında yürüyen gruba MHP Salihli İlçe Başkanı Mesut Kızıltuğ, Ülkü Ocakları Başkanı Musa Şentürk, belediye meclis üyeleri, partililer eşlik etti. Slogan atarak yürüyen gruba vatandaşlar ise alkışlarla ve evlerinden Türk Bayrağı dalgalandırarak destek verdi. Salihli Ülkü Ocakları Başkanı Musa Şentürk, 'Şehitlerimizin kanını taşıyan al bayrağımızı indirenleri şiddetle ve nefretle kınıyoruz' dedi.

KARS VE ARDAHAN'DA BAYRAĞA SAYGI YÜRÜYÜŞÜ

Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvetleri Komutanlığında direkten bayrağın indirilmesine Kars ve Ardahan'da tepki gösteren Ülkücüler protesto yürüyüşü düzenledi.

Ardahan Milli Egemenlik Parkı'nda toplanan kalabalık grup, dev Türk bayrağı açarak Atatürk Caddesi'nden PTT Kavşağı'na kadar yürüdü. 'Bayrak şereftir, tavizi olmaz, Bayrağa uzanan eller kırılsın', Ne mutlu Türk'üm diyene' sloganları eşliğinde yürüyen grup adına basın açıklamasını okuyan Ülkü Ocakları İl Başkanı Ercan Ürker; 'Terör örgütü üyeleri tarafından Türk bayrağın indirilmesi büyük zafiyet ve ihanettir, bu durum asla kabul edilemez' dedi.

Kars'ın Kazım Karabekir Paşa Caddesindeki ülkü ocakları il başkanlığı önünde toplanan yaklaşık bin kişi Faik Bey ve Ordu Caddesinden yürüyerek Cumhuriyet meydanında toplandı. Grup askerlik şubesi önünden geçerken, 'Ne mutlu Türküm diyene', 'Bayrağa uzanan eller kırılsın' diye slogan attı. Bu sırada kalabalık grup yoldan geçen ve zafer işareti yapan bir kişimin üzerine saldırdı. Polis şahsı bir işyerine sokarak linçten kurtardı. Ülkü Ocakları İl Başkanı Tolga Adıgüzel, burada basın açıklamasını okuyarak Türk Bayrağını indirenleri kınadı. Grup daha sonra sessizce dağıldı.

MALATYA'DA TEHLİKELİ GERİLİM

Mikail PELİT/MALATYA,(DHA)- Diyarbakır Lice'deki olaylarda PKK sempatizanı bir grup göstericinin 2. Hava Kuvveti Komutanlığı'ndaki Türk bayrağını indirmesini protesto etmek isteyen Malatya'da bir grup ülkücü grup, ellerindeki Türk bayraklarıyla ve sloganlarla BDP ve HDP'nin bulunduğu binaya yürümek istedi.

Yüzlerce kişinin yer aldığı grup, Dabakhane mahallesinde bulunan BDP-HDP il binasına yürümek için Yeni Cami yanında toplandı. Bu sırada bölgede güvenlik önlemi alan çevik kuvvet polisi, caddede barikat kurarak, grubun partiye yürümesine izin vermedi. Ülkücü grup bir süre, 'Vatan sana canım feda', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' şeklinde sloganlar atıp tekbir getirirken, ortam bir anda gerildi. Ortamın gerilmesi üzerine biber gazıyla olaya müdahale eden polis ekipleri, yaptıkları anonslarla grubun dağılması yönünde talimatlar verdi. Tansiyonun düşmesiyle grup dağıtılırken ekipler HDP ve BDP'nin bulunduğu iş hanının önünde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Parti binasında bulunan BDP'liler uzun süre binada mahsur kalırken alınan güvenlik önlemleri sürüyor.

Mehmet Kayhan YILDIZ-Hasan DÖNMEZ-Serdar ÖZGÜR/KONYA-KARAMAN - Konya ve Karaman'da Ülkü Ocakları üyeleri, bir gurup göstericinin Diyarbakır Lice'de 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı'na bağlı bir askeri alana girerek Türk Bayrağı'nı indirmesine tepki gösterdi.

Konya'da Ülkü Ocakları İl Başkanlığı önünde toplanan yaklaşık 700 kişi 'Bayrağa Saygı Yürüyüşü' yaptı. Kentin en işlek caddesi olan Zafer Meydanı'nda gerçekleştirilen yürüyüş sırasında, 'Bayrağa uzanan eller kırılsın', 'Bayrak şereftir şerefsizler ne bilir', 'Bayrağa uzanan eller kırılsın', 'Hükümet istifa', 'Vur vur inlesin Başbakan dinlesin' ve 'Ne mutlu Türküm diyene' sloganları attı. Ellerinde Türk Bayrakları ile yürüyüş yapan guruba çevredeki vatandaşlar da alkışlarla ve bozkurt işareti yaparak destek verdi. Yaklaşık 2 kilometre süren ve polisin geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüş Atatürk Anıtı'nda son buldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasını ardından toplanan kalabalık sessizce dağıldı.

Ülkü Ocaklar İl Başkanı Dr. Ahmet Gedik, Türk Bayrağı'nın Türk Milleti için herşeyden kutsal olan ve uğruna milyonlarca şehit verilen bir değer olduğunu belirterek, 'Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesi olmanın yanısıra bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Bu namusa ve şerefe leke düşürmek hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Bayrağımıza uzanan o elleri kırmayan ve bu duruma sessiz kalan siyasi iktidar, aynı zamanda kendi şerefine ve namusuna da gölge düşürmüştür.' dedi. Siyasi iktidarın bölücülerle aynı yolda ilerlediğini öne süren Gedik şunları söyledi:

'Atalarımızın uğruna kanını sebil ettiği bayrağımız hükümetin göstermiş olduğu zafiyetten dolayı öz yurdumuzda hain ellerce indirilmektedir. Bu ihanet sürecine tepkisiz kalma ve oy vermiş olduğun iktidarın hesabını sor. Buradan herkese açıkça beyan etmek istiyoruz. Türk'ün bayrağına uzanacak eli kırarız. Türk'ün şerefine uzanacak dilleri koparırız. Hiç kimse Türk milleyetçilerini aşmadan Türkiye üzerinde hesap yapabileceini sanmasın.Bizim canımız tende olduğu müddetçe Türkiye bir Türk yurdu olarak varlığını sürdürecektir. Türkiye'de hainler olduğu müddetçe bozkurtların mücadelesi bitmeyecektir'

KARAMAN'DA YÜRÜYÜŞ

Diğer taraftan Karaman Ülkü Ocakları üyeleri de kent merkezinde 'Bayrağa Saygı Yürüyüşü' düzenledi. Aktekke Kent Meydanı'nda toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, ellerinde Türk Bayrakları ile slogan atarak İsmet Paşa güzergahından Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Polis korteji eşliğinde yürüyen Ülkü Ocakları grubu üyeleri, Anıt Park'a gelerek yürüyüşü sonlandırdı. Grup, 'Bayrak Şereftir, Şerefsizler Ne bilirö diyerek slogan attı.

Ülkü Ocakları Karaman Şubesi Başkanı Latif Pulcu, yaptığı açıklamada Diyarbakır'da Türk bayrağının indirilmesine tepki göstererek, 'Bölgede Türk Devletinin etkisi git gide azalırken, bölücülerin faaliyeti ise her geçen gün yoğunluk kazanmaktadır. Böyle giderse önümüzdeki günlerde çok daha vahim gelişmelerin yaşanılabileceği anlaşılmaktadır. Bölücü terör örgütleri gayet rahat bir şekilde yol ve kimlik kontrolü yapmaktadır. Dağda derede örgüt paçavraları dalgalanmaktadır. Diyarbakır Bingöl karayolu günlerdir kapalıdır. Askerin ve polisin müdahalesi biber gazı sıkmaktan öteye geçememektedir. Devletin varlığını ortada olmaması hasebiyle bölüler bölgeyi kontrolleri altına almış vaziyettedir.' dedi. Toplanan grup daha sonra sessizce dağıldı.

İZMİT'TE BİN KİŞİLİK BAYRAGA SAYGI YÜRÜYÜŞÜ

Ergün AYAZ-Orhan UZUN-İZMİT,(DHA)- Kocaeli Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'na üye yaklaşık bin kişi Lice'de Türk bayrağının indirilmesini protesto ederek sloganlar eşliğinde kent merkezinde yürüyüş yaptı.

Merkez Bankası önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan yaklaşık bin kişi Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde Türk bayrağının indirilmesini protesto etti. Yürüyüş yolu boyunca 'Vatan sana canım feda', 'Ne mutlu Türküm diyene' şeklinde sloganlar atarak Sabri Yalım Parkı'na kadar yürüdü. Burada gurup adına Kocaeli Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı İbrahim Özcan açıklama yaptı. Bölücülerin her geçen gün faliyetlerinin yoğunluk kazandığını öne süren Özcan konuşmasına söyle devam etti; 'Siyasi iktidarın bölücülerle yürüttüğü müzakerenin, terörü durdurmadığı gibi teröristleri daha da çok şımarttığı, son hadiselerden sonra herkesin malumu olmuştur. Böyle giderse önümüzdeki günlerde çok daha vahim gelişmelerin yaşanabileceği anlaşılmaktadır. Bardağı taşıran son damla ise bir gurup teröristin 2. Hava Kuvvet Komutanlığına bağlı bir askeri alana giderek, Türk bayrağını indirmesi olmuştur. Buradan herkese açıkça beyan ediyoruz. Türk bayrağına uzanacak eli kırarız. Türk'ün vatanına dikilecek gözü çıkarırız. Türk'ün şerefine uzanacak dilleri koparırız' diye konuştu.

Grup daha sonra sessizce dağıldı.

ÜLKÜCÜLER İNDİRİLEN BAYRAK İÇİN YÜRÜDÜ

Mücahit YOLCU-KAHRAMANMARAŞ DHA- Kahramanmaraş'ta yürüyen 500 kişilik ülkücü grubu, Diyarbakır'da 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki Türk bayrağının indirilmesini protesto etti.

Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanlığı önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan 500 kişilik grup, Trabzon Bulvarı'ndan Özel İdare İş Merkezi'ne kadar güvenlik önlemi alan polis eşliğinde yürüdü. Sloganlarla Türk bayrağının indirilmesine tepki gösteren grup, İstiklal Marşı okudu.

Grup, Ülkü Ocakları İl Başkanı Mesut Kaplan tarafından okunan basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

BURSA’DA BAYRAĞA SAYGI YÜRÜYÜŞÜNE 2 BİN KİŞİ KATILDI

Hüseyin TÜCCAR-Mehmet İNAN-BURSA-(DHA) / Bursa’da Ülkü Ocakları üyesi yaklaşık 2 bin kişi , Diyarbakır'ın Lice ilçesinde çıkan olaylar sonrasında, bir kişinin 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'na girerek Türk Bayrağı'nın indirilmesini protesto ettiler. 'Bayrağa uzanan eller kırılsın' , “Ne Mutlu Türküm Diyeneö, “Kınamak yetmez, indirmek lazım, “Reklam bitti film başlıyor' yazılı pankartlarla yürüdüler. Aynı güzergahta BDP’li gurubun basın açıklaması yapması üzerine Ülkü Ocakları üyeleri Uluyol Caddesi yönüne kaydırılarak Atatürk Caddesi’ne yönlendirildiler.

Merkez Osmangazi ilçesi Demiryolu Caddesi üzerinde bulunan Ülkü Ocakları Temsilciliği önünde bir araya gelen yaklaşık 2 bin kişi ellerinde Türk bayrakları ve 'Bayrağa uzanan eller kırılsın' , “Ne Mutlu Türküm Diyeneö, “Kınamak yetmez, indirmek lazım, 'Reklam bitti film başlıyor' yazılı pankartlarla dört kilometre yürüyerek Atatürk Caddesi’ne yürüdüler. 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Ne Mutlu Türküm diyene', 'Türk Kürt kardeştir, PKK kalleştir', 'Bayrağa uzanan eller kırılsın', 'İmralı'yı basarız, Apo'yu asarız' sloganları atarak Atatürk Anıtı önüne gelen Ülkü Ocakları üyeleri şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okular.

Bursa Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Rüştü Sütçü, 'Türkiye bir Türk yurdu olarak varlığını sürdürecektir. Türkiye’de hain olduğu müddetçe bozkurtların mücadelesi bitmeyecektir, bozkurtlar dün buradaydı, yarın da burada olacaktır, Atalarımızın uğruna kanını sebil ettiği bayrağımız, hükümetin göstermiş olduğu zafiyetten dolayı öz yurdumuzda hain ellerce indirilmektedir, Türk Bayrağına uzanacak eli kırar vatana göz dikenin gözünü çıkarırız, Türk’ün şerefine uzanan dili kökünden kopararız, bizim kimse sabrımızı zorlamasın' şeklinde konuştu.

POLİS ÜLKÜCÜLERLE BDP’LİLERİ KARŞILAŞTIRMADI

Bursa Ülkü Ocakları binası önünde toplanan kalabalık Kent Meydanı yönüne yürüyüşe geçtiği esnada geniş güvenlik önlemleri alan polis burada BDP’li grubun basın açıklaması yapması nedeniyle Ülkü Ocakları üyelerini Uluyol Caddesi yönüne kaydırılarak Atatürk Caddesi’ne yönlendirdiler. Atatürk Caddesi üzerinde Bursaspor’un ateşli taraftar grubu Teksaslı gençler Ülkü Ocakları yürüyüşüne dahil olarak Bayrak yürüyüşüne destek verdiler. Yürüyüşe katılanlar daha sonra sessizce dağıldılar.

TÜRK BAYRAĞININ İNDİRİLMESİ PROTESTO EDİLDİ

Hakan KABAHASANOĞLU/Hayati YALÇIN/Murat OKUTMUŞ,(DHA) - Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı askeri alandaki Türk bayrağının bazı kişilerce indirilmesi Giresun, Gümüşhane ve Bayburt’ta düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

Giresun Ülkü Ocakları İl Başkanlığı’nın Haydar Aliyev Parkı’nda düzenlediği protesto eyleminde Türk bayraklarının açıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açıklamalarda bulunan Giresun Ülkü Ocakları İl Başkanı Ertuğrul Gazi Konal, iktidarın yürüttüğü müzakere sürecinin terörü durdurmadığı gibi teröristleri şımarttığını ileri sürdü. Konal, “Türk’ün bayrağına uzanacak eli kırarız. Türk’ün vatanına dikilecek gözü çıkarırız. Türk’ün şerefine uzanacak dilleri koparırız. Hiç kimse Türk milliyetçilerini aşmadan, Türkiye üzerinde hesap yapabileceğini sanmasın. Bizim canımız tende olduğu müddetçe Türkiye bir Türk yurdu olarak varlığını sürdürecektir. Türkiye’de hainler olduğu müddetçe bozkurtların mücadelesi bitmeyecektir' dedi.

Gümüşhane’de toplanan Ülkü Ocakları ve MHP'liler ise, 'Gümüşhane uyuma bayrağına sahip çıkö, “Vur de! vuralım öl de ölelimö gibi sloganlarıyla yürüdü. Zafer Meydanında toplanan grup, Gümüşhane Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Vakur Kara'nın, Türk bayrağının indirilmesine yönelik tepkiyi dile getirmesinin ardından İstiklal Marşı okuyarak eylemi sonuçlandırdı.

Bayburt'ta Türk Dünyası Parkı’nda buluşan yaklaşık 100 Ülkü Ocakları üyesi de, Lice’ de yaşanan olaya tepki gösterdi. Bayburt Ülkü Ocakları Başkan Vekili Emre Çimiç’in bayrak indirme olayına tepki içeren konuşmasının ardından grup olaysız dağıldı.

BİTLİS'TE ÜLKÜCÜ, BDP'Lİ GERGİNLİĞİ

BİTLİS'te bir grup ülkücü, Diyarbakır'da Türk Bayrağı'nın indirilmesini protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi. Ülkücü gruba bir grup BDP'linin tepki göstermesi üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. Polisin müdahalesi sonucu gerginlik büyümeden önlendi.

Diyarbakır'da 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki direkte bulunan Türk Bayrağı'nın bir gösterici tarafından indirilmesi, Bitlis Ülkü Ocakları Derneği üyeleri tarafından protesto edildi. Akşam saatlerinde Nur Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 20 ülkücü, Türk Bayrağı taşıyarak kent merkezinde bulunan Ulu Cami önüne kadar yeldi. Cami önünde basın açıklaması yapmak istedikleri sırada ise bir grup BDP'linin tepkisi ile karşılaşıldı. Tepkiler yüzünden Ülkücüler, basın açıklaması yapamazken, olay yerine ise çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Yaşanan gerginlik polisin gelmesi ile son buldu. Olay yerine Emniyet Müdürü Saim işlek de gelerek incelemelerde bulundu ve burada BDP'li grupla bir süre görüşerek dağılmalarını istedi. Bunun üzerine her iki grup, olaysız şekilde dağıldı.

  • DHA
Kaynak: http://www.dha.com.tr/bayraga-saygi-i...
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
3
2
1
0
0
0