Görüş Bildir
Haberler
Ukrayna Parlamentosu'nda da Yumruklar Konuştu

Ukrayna Parlamentosu'nda da Yumruklar Konuştu

adem kara
08.04.2014 - 15:58

Kaynayan kazan haline gelen Ukrayna’da sokakta insanlar birbirine düşerken, ülke parlamentosunda da bu sabah kavga çıktı. 50 kadar milletvekili yumruk yumruğa 'savaştı'.

Ukrayna parlamentosu Rada’da kavga sabah oturumunda ülkenin doğu illerinde durum görüşüldüğü sırada çıktı. Ukrayna Komünist Partisi lideri Peter Simonenko kürsüye çıkarak, “Ülkemizin doğusunda meydana gelen olaylar size başka hadiseleri hatırlatmıyor mu? Bundan bir ay önce milliyetçi göstericiler başkent Kiev’'de hatta çok daha kanlı biçimde yönetimi devirmedi mi? Şimdi çıkmış Harkov, Lugansk ve Donetsk’te barışçıl yoldan hakkını arayanlara bölücü diyorsunuz. Üzerlerine silahlı timler gönderiyorsunuz. Bunu yaparken düşman olarak Rusya’yı işaret ediyorsunuz. Asıl bölücü ve Rusya’nın oyununa alet olan sizlersiniz. Yasadışı yoldan ilk önce kim iktidarı ele geçirmeye başladı” çıkışını yaptı.

Ukrayna parlamentosunda milletvekilleri birbirine girdi

Komünistlerin lideri konuşmasını daha bitirmeden salonda bulunan milliyetçi Svoboda delegeleri kürsüye koşarak Simomenko’yu yaka paça aşağı indirdi.

Bundan sonra büyük kavga başladı. Kürsünün yanına üşüşen kadınlı erkekli elliye yakın milletvekili birbirini yumruklamaya başladı. 

Kaynak: Akşam

Kaynak: http://www.aksam.com.tr/dunya/ukrayna...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0