Görüş Bildir
Haberler
Ukrayna'da Rusya Yanlılarına Düzenlenen Operasyonda 250 kişi Öldürüldü

Ukrayna'da Rusya Yanlılarına Düzenlenen Operasyonda 250 kişi Öldürüldü

Ulaş
01.07.2014 - 19:26 Son Güncelleme: 02.07.2014 - 08:42

Ukrayna Ordusundan Ayrılıkçılara Operasyon

Ukrayna ordusu, Devlet Başkanı Poroşenko'nun ateşkesi uzutmama kararından sonra, ayrılıkçılara yönelik geniş çaplı operasyon başlattı.

Ukrayna ordusu, ayrılıkçıların bulunduğu doğu bölgesinde geniş çaplı operasyona başladı.

Devlet Başkanı Petro Poroşenkon'un ateşkesi uzatmama kararından sonra ordu birlikleri ile ayrılıkçılar arasındaki çatışmalar şiddetlendi.

Union ajansının bildirdiğine göre, 25. Topçu Tugayı Slavyansk'ta ayrılıkçıların eğitim kampını bombaladı. Saldırıda 250 civarında Rus yanlısı ayrılıkçı hayatını kaybetti.

Kramatorsk'taki çatışmalarda ise bir halk otobüsü iki ateş arasında kaldı. Olayda 4 kişi öldü 5 kişi yaralandı.

Ayrılıkçıların Slavyansk'ta düzenlediği saldırıda sınır koruma personelini taşıyan zırhlı araç hedef alındı. Roketle vurulan araçtaki 6 kişi yaralandı.

Donetsk'te sıcak anlar

AA muhabirinin bildirdiğine göre, 30 kişilik ayrılıkçı grup, Donetsk'in merkezindeki bölge polis karakolunu basmaya çalıştı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Keskin nişancıların da kulanıldığı olayda, bir polis memuru hayatını kaybetti ikisi de yaralandı. Çok sayıda ayrılıkçının da öldüğü belirtiliyor.

Ukrayna ordusunun havadan operasyon düzenlediği kentlerde dumanların yükseldiği, çok az sayıdaki vatandaşların da sığınıklara indiği belirtiliyor.

Devlet Başkanı Poroşenko, 20 Haziran'da ilan ettiği geçici ateşkesi, ayrılıkçıların ihlalleri nedeniyle uzatmayacağını açıklamış ve terörle mücadele operasyonlarına tekrar başlayacaklarını duyurmuştu.

Rusya'dan açıklama

Öte yandan, Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna ordusunun, ayrılıkçıların bulunduğu doğu bölgesinde başlattığı geniş çaplı operasyonlar değerlendirildi.

Açıklamada, 'Ukrayna yönetiminden, kendi kent ve köylerini bombalamaktan vazgeçmesini, sivil halkın can güvenliğini sağlamak için yapay değil gerçek ateşkese dönmesini istiyoruz' ifadeleri kullanıldı.

  • AA
Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/dunya/352556-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0