Görüş Bildir
Haberler
Ufuk Sarıca: "Finale Çıkınca Şampiyon Olacağımızı Biliyordum"

Ufuk Sarıca: "Finale Çıkınca Şampiyon Olacağımızı Biliyordum"

Enver K.
21.06.2015 - 10:38
İçeriğin Devamı Aşağıda

TBL'yi şampiyon tamamlayan Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, 'Ben takımıma aralık ayından beri şampiyon olacağımızı sürekli söylüyordum' dedi.

Pınar Karşıyaka’ya 28 yıl sonra lig şampiyonluğuna ulaştıran Ufuk Sarıca özel açıklamalar yaptı.

Vatan'a konuşan Ufuk Sarıca görüşlerini şöyle açıkladı: Euroleague’e gitmeyi çok istiyorduk ve bunun da tek yolu şampiyon olmaktı. Bu takım adım adım çalışarak buralara geldi. Bu başarı tesadüf değil. Ben takımıma aralık ayından beri şampiyon olacağımızı sürekli söylüyordum. Ben buna çok inanıyordum ve onlara da inandırmak için elimden geleni yaptım. Oyuncuların da şampiyon olacağımza inandıklarını Fenerbahçe Ülker’i elediğimizde hissettim.

Ben Fenerbahçe'yi elediğimizde, Anadolu Efes’i zaten eleyerek şampiyon olacağımızı biliyordum ve Efes’le oynanan ilk maç sonrası bunu kalpten de hissettim. Sezon boyunca da hep böyle maçlar oynayan bir takımdık. Mücadeleden hiç bir zaman vazgeçmedik.

Bizim oluşturduğumuz bu takım artık basketbolda bir model halini alıyor. Artık Karşıyaka modeli diye bir gerçek var. Bu başarı pek çok genç antrenöre, daha düşük bütçeyle takım oluşturmaya çalışan kulüplere ışık olacak.”

‘Hakemlere bağlamak komik olur’

“Hakemlerin her zaman her platformda hatalarına dair değerlendirmeler yapılır. Bir maç bizim lehimize olduğu, diğer maçta aleyhimize olduğu söylenebilir. Ama hata her zaman mevcut. Fenerbahçe’yi eleyip, 4-1’le Efes’i geçerek şampiyon olmamızı hakem kararlarına bağlamak bize, emeğimize haksızlık ve hatta komik olur.”

‘En rahatının 5. maç olacağını biliyordum’

“Oyuncularıma 5. maç bizim için en rahatı olacak, kazanıp şampiyon olacağız dedim. Ve hatta 3. periyotta yapacağımız baskıyla onların direncini kırarak mücadeleyi kazanacağımızı da söyledim. Dediklerim de gerçek oldu.”

‘Dixon milli takıma çok faydalı olacak’

“Goudelock çok önemli bir skorer, milli takımın tabii ki skorere de ihtiyacı var. Ama bizim bu kadar kıymetli uzunlarımızın olduğu bir takım olarak Dixon’ın bizim için daha ideal bir tercih olduğunu düşünüyorum. Dixon çok duygusal da bir oyuncu. Benim şahsi olarak çok özel bir bağım var ama onun dışında, kendisi de Türk kültürüyle çok güçlü bir bağ kurdu ve artık kendini buradan biri gibi de hissediyor. Ben çok faydalı olacağını düşünüyorum.”

Eurosport

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0