Görüş Bildir
Haberler
Ufuk Özerten'e 1.740 Liralık Ceza!

Ufuk Özerten'e 1.740 Liralık Ceza!

Batuhan
11.02.2014 - 16:45

Ufuk Özerten'e 1.740 Liralık Ceza!

İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında, eski Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'e hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Başkanvekili Ufuk Özerten, bin 740 lira para cezasına çarptırıldı.

Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Ufuk Özerten ile şikayetçi Sadri Şener katılmadı. Şener'in avukatı Nusret Yılmaz ile Özerten'in avukatı Nagihan Bardakçı ise duruşmada hazır bulundu.

Sanık avukatı Bardakçı, Özerten'in basın açıklamasından önce, Şener'in özel bir televizyon kanalındaki programa katılarak müvekkili hakkında asılsız suçlamalarda bulunduğunu ve hakaret ettiğini savunarak, Özerten'in beraatına karar verilmesini istedi. Bardakçı, müvekkiline ceza verilmesi halinde ise haksız tahrik unsurlarının uygulanmasını talep etti.

Şener'in avukatı Yılmaz ise müvekkilinin katıldığı programda Özerten'e hakaret etmediğini söyleyerek, 'Müvekkilimin programda söylediği sözler eleştiri sınırları içinde kalan ve hakaret boyutuna varmayan sözlerdir. TFF'nin şike sürecinde takındığı umursamaz tavır nedeniyle sarf edilmiştir, hakaret kastı yoktur' dedi.

Yılmaz, bu nedenlerle Özerten hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulanmamasını istedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme de Özerten'e, Şener'e 'sesli, yazılı ve görüntülü iletişim organları aracılığıyla alenen hakaret ettiği'' gerekçesiyle bin 740 lira adli para cezası verdi.

Özerten'e verilen cezayı ertelemeyerek sanığın bu para cezasını 10 eşit taksitte ödemesine karar veren mahkeme, söz konusu adli para cezasının zamanında ödenmemesi halinde, kalan adli para cezasının hapis cezasına dönüştürülmesine hükmetti.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/super-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın