Görüş Bildir
Haberler
Ufkunuzu İkiye Katlarken Hayatınızı da Kolaylaştıracak 12 İnternet Sitesi

etiket Ufkunuzu İkiye Katlarken Hayatınızı da Kolaylaştıracak 12 İnternet Sitesi

İnternet derya deniz, eskiden aradığımızı bulamadığımız için internetin verimini yakalayamıyorduk, şimdi ise o kadar çok site var ki yığın arasında aradığımızı bulamadığımız için internetten yeterli randımanı alamıyoruz. Bu bilgi eksikliğine bir son vermek için çoğu kişinin bilmediği, bilenlerin de sır gibi sakladığı 12 siteyi sizin için aradık, taradık. Buyursunlar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Göklerin veritabanı: Helioviewer.org

1. Göklerin veritabanı: Helioviewer.org

Gökleri incelemek için artık uzman olmak şart değil, Helioviewer astronominin nimetlerini ayağımıza kadar getiriyor. Güneşin son 50 yıldan uzun süredir gözlemlenen, günlük ve saatlik görüntülerini karşılaştırarak inceleyip evrende kapladığımız yeri yeniden hatırlayalım.

2. Seyahat öncesi cankurtaran: WillMyPhoneWork.net

2. Seyahat öncesi cankurtaran: WillMyPhoneWork.net

Yurt dışı seyahatlerinde dikkatinizi çekmiştir, gittiğiniz ülkede mobil operatörünüz sürekli değişir, yerel operatörlerle entegre olur. Peki bu değişim esnasında Türkiye'deki mobil operatörünüz ve yerel operatör uyumsuz olursa? İnternet erişiminiz hatta temel iletişim imkanı bile kısıtlanabilir. Will My Phone Work size seyahatiniz öncesi en net yanıtı veriyor, mobil telefon markanız, modeliniz ve mobil operatörünüzü sorarak bu verilerle gideceğiniz ülkedeki yerel operatörlerle yaşayacağınız uyumu, alacağınız maksimum bağlantı hızını (2G, 3G, 4G) söylüyor.

3. Yapay zekayla tahmin oyunu oynayın: Quick, Draw!

3. Yapay  zekayla tahmin oyunu oynayın: Quick, Draw!

Google'ın yapay öğrenmeyi iyileştirmek için tasarladığı Quick, Draw  20 saniyelik oyunda aklınıza gelenleri çizdiğiniz ve çizimini gerçekleştirdiğiniz şeye dair Google'ın yapay zekasının tahminlerde bulunmasına dayalı. Onedio logo çizimimiz pek gerçeği yansıtmamış olacak ki yapay zekanın bilezikle başlayan tahminleri kurbağaya, oradan da Meybuz'a kadar gitti!

4. YouTube videolarına altyazı ekleyin: Tube CC

4. YouTube videolarına altyazı ekleyin:  Tube CC

Bilgisayarımızda depoladığımız videolara altyazı eklemekte zorlanmıyoruz fakat iş YouTube'a gelince videoyu paylaşan kişi altyazı seçeneği koymadıysa işler zorlaşıyor. Tube CC bu problemi en basit ve etkili yolla çözüyor. İzlemek istediğiniz video linkini sisteme ekliyorsunuz, videonun adıyla internet üzerinden altyazı taraması yapılıyor ve video akışına bulunan bu altyazı ekleniyor. Hayat kolaylaştıran uygulamalar arasına girdi bile!

5. Kas grubunuzu seçin, egzersizinizi göstersin: Musclewiki.org

5. Kas grubunuzu seçin, egzersizinizi göstersin: Musclewiki.org

Her şeyin Wiki'si olur da egzersizin olmaz mı? Antrenör yardımı almadan önce kendi başlangıç seviyesinde egzersizlere başlamak ve bazı kas gruplarına daha fazla önem vermek istiyorsanız Musclewiki'de cinsiyete göre seçeceğiniz kas gruplarına binaen özelleşmiş egzersizler var. Siz seçin, Musclewiki videolu örnekleriyle hem egzersizi hem de postürü bozmadan doğru yapılışını göstersin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Aracınızın sesini dinleyin: ClingClanger

6. Aracınızın sesini dinleyin: ClingClanger

Otomobilden gelen seslerin kaynağını anlayabilmek ne kadar zorsa sırf bir ses için servis yolunu tutmak da o kadar zor gelir. En azından sorunun kabaca kaynağını anlayabilmek için gelen sesi teşhis ederek kişisel bir araştırma yapabilmek için ClingClanger çölde bir vaha gibi. Aracınızın bölümlerini seçerek farklı nitelikte sesleri dinleyebilir ve aracınızdan duyduğunuz sese yakın olanı bulabilirsiniz. Belki kendiniz bile çözebilirsiniz bu basit problemi, kim bilir?

7. Yaygın olasılık ve istatistik problemlerini en basit haliyle tanıyın: Seeing Theory

7. Yaygın olasılık ve istatistik problemlerini en basit haliyle tanıyın: Seeing Theory

Formüllerle ezberlediğimiz istatistikleri, olasılıkları ve fonksiyonları anlaşılır grafiklerle yeniden ve kalıcı olarak öğrenmek Seeing Theory'nin araçlarıyla hayli kolay. Öğrenme aşamasından sonra kendi hipotezlerinizi geliştirip sistem üzerinden test edebilmenize dahi olanak var. Seeing Theory'nin en dikkat çeken marifeti, gündelik hayatta herkesin merak ettiği basit olasılık problemlerini karmaşıklıktan arındırarak açıklamaya çalışması!

8. Modern periyodik tablo, hem de artık daha interaktif: PeriodicStats

8. Modern periyodik tablo, hem de artık daha interaktif: PeriodicStats

Birçok periyodik tablo tasarımı arasında PeriodicStats'ın farkı olabildiğince minimalist olması. Tabloda yer alan bir elementin üzerine tıkladığınızda elementin bilim tarihindeki yerini inceleyip hangi bilim insanı tarafından literatüre kazandırıldığını da incelemek mümkün. Ayrıca kriterler oluşturarak farklı şekillerde tabloyu keşfe çıkmak da mümkün.

9. Yeni ne okusam diye düşünenlere gizemli bir teknikle öneriler: Recommendmeabook.com

9. Yeni ne okusam diye düşünenlere gizemli bir teknikle öneriler: Recommendmeabook.com

Bir kitap bittikten sonra bir sonrakine geçerken yeni bir şey deneme isteğiyle dolup ardından milyonlarca kitap arasından seçim yapmakla uğraşmayıp yine bildiğiniz yazarlardan devam etmeyi seçiyorsanız yardımcınız artık burada. Kapağını ya da yazarını göstermeden size bir kitabın bir sayfasını okutuyor ve sevdiyseniz kitabın yazarını ve adını paylaşıyor. Yaşasın ön yargısız edebiyat.

10. Orta noktada buluşturan portal: A.placebetween.us

10. Orta noktada buluşturan  portal: A.placebetween.us

Ne siz fazla mesafe gidin ne de buluşacağınız kişiye yol yükü yaratın. Çoğunlukla eğlence amaçlı kullanılan bu web sitesi dünya üzerinde seçtiğiniz herhangi iki noktayı alıyor ve buluşacak kişilerin yapmak istediği aktiviteye göre öneriler sunuyor. Peki gelelim uygulamanın önerileri sonrası can alıcı soruya: Ankara-İstanbul arası mekik dokuyanlar, Bolu seyahatine hazır mı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Mutfakta ne varsa onun tarifini veren usta: MyFridgeFood

11. Mutfakta ne varsa onun tarifini veren usta: MyFridgeFood

Hiçbir mutfakta olmayan malzemelerin verildiği ama yapıp tadına varmak için yanıp tutuştuğunuz tariflerin kimseye faydası yok. Eldeki malzemelerle en iyisini yapamadıktan sonra izleyerek karın doyurulmaz! MyFridgeFood'u kullanarak dolabınızda, evinizde ne varsa binlerce kategori arasından seçip tatlı, tuzlu, yiyecek ya da içecek, ne yapmak istiyorsanız en lezzetli tarifi alabilirsiniz.

12. Çalışırken de dinlenirken de gürültü isteyenlerin can dostu: Noisli

12. Çalışırken de dinlenirken de gürültü isteyenlerin can dostu: Noisli

'Bana sessiz ortam gelmez, az da olsa gürültü isterim.' haykırışlarıyla kalabalık kahvecileri doldurmaya hiç gerek yok, Noisli'de çalışırken, dinlenirken, uyumaya çalışırken ihtiyacınız olan her türlü gürültü ve doğa sesi var. Biraz sohbet gürültüsü, belki raylardan geçen tren sesi, küçük bir miktar da fan gürültüsüyle odaklanıyor olsanız bile sizin formülünüz Noisli'de var.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
956
243
82
70
58
52
36
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
octaviusaureliu

İçerik başarılı bunlardan daha fazla isteriz.

Hakan Sözmen

İçerik gayet başarılı

Ucubik

GÜZEL içerik bro tebrikler.