Görüş Bildir
Haberler
Harry Potter Kitaplarında Olmasına Rağmen Beyaz Perde Uyarlamasında Yer Almayan 25 Önemli Sahne

etiket Harry Potter Kitaplarında Olmasına Rağmen Beyaz Perde Uyarlamasında Yer Almayan 25 Önemli Sahne

Simay
16.07.2018 - 14:59 Son Güncelleme: 16.07.2018 - 15:31

Sadece filmleri izleyen ancak kitapları okumayan bir Harry Potter hayranıysanız sizler için üzücü bir haberimiz var. Hikayenin 1/3'ünü ne yazık ki kaçırdınız... Bazı karakterlerle birlikte hem karakterlere hem de büyücü dünyasına derinlik katan bazı sahneler uyarlama sırasında genellikle kayboluyor. Biz de sizler için bu muhteşem serinin kitaplarında olmasına rağmen filmlerinde olmayan sahnelerin birkaçını derledik.

Patlamış mısırlarınız hazırsa başlıyoruz!

Kaynak: https://list25.com/25-crazy-differenc...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Harry'nin Göz Rengi

Harry, gözlerini kitaplarda da filmlerde de defalarca belirtildiği gibi annesinden almıştı. Fakat en büyük sorun Harry'nin gözlerinin kitapta yeşilken filmde masmavi olmasıydı. Üstelik görsel efektle bile bunu düzeltebilecek teknolojiye sahipken...

2. Petunia Teyze'nin Saçları

Kitapta Petunia Teyzenin saçları sarıydı ve filmde görünenin 2 katı uzunluktaydı. Gerçekten bunu yapmak bu kadar zor olmamalı...

3. Görünmezlik Pelerininin Kullanımı

Kitaplarda görünmezlik pelerini, Altın Üçlü için hızır gibi yetişen bir yardım olmuştu. Fakat filmlerde pelerin çok az kullanılmıştı. Ayrıca kitaplarda tamamen farklı bir materyalden (sıvı bir gümüş gibi) yapıldığı söyleniyordu.

4. Seçilmiş Kişi: Neville Longbottom

Kehanete göre Temmuz ayının sonunda doğan seçilmiş kişi Neville olabilirdi. Kendisinin 7 aylıkken, 30 Temmuz tarihinde doğduğundan ve anne babasının Voldemort ile 3 defa karşı karşıya gelip onu engellemesinden ne yazık ki filmde bahsedilmemişti.

5. Felsefe Taşı'nın Başlangıcı

78.media.tumblr.com

Felsefe taşı kitabı, Vernon Dursley'nin işe gitmesi ve bu sırada tuhaf pelerinli insanlar görmesiyle başlıyordu. Filmde ise bunları anlatan kitabın ilk bölümü tamamen atlanmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Neredeyse Kafasız Nick'in "Ölüm Günü Partisi"

6. Neredeyse Kafasız Nick'in "Ölüm Günü Partisi"

Felsefe Taşı kitabında Gryffindor hayaleti Neredeyse Kafasız Nick; Harry, Hermione ve Ron'u 'Ölüm Günü' partisine davet ediyordu. Normalde bu partiye hayatta olmayan insanlar katılırken, Altın Üçlü'nün dahil olduğu bu organizasyonu beyaz perdede görememek epey üzücüydü.

7. Profesör Snape'in İksir Puzzle'ı

Felsefe Taşı kitabında, taşa ulaşmak için çeşitli sınavlardan geçmeleri gerekiyordu. Filmde bu zorlu görevlerin bir kısmı atlanmıştı. Snape'in hazırladığı İksir Puzzle'ı kesinlikle görülmeye değerdi, özellikle Hermione'nin bu İksir Puzzle'ını çözmesini izlemek mükemmel olurdu.

8. Yaramaz Hayalet Peeves

8. Yaramaz Hayalet Peeves

Peeves aslında Felsefe Taşı filmi çekimleri sırasında senaryoda yer alıp çekilmesine rağmen sahnelerinin kesilmesine karar verildi. Kitapta oldukça aktif bir şekilde sinir bozucu hareketler yapmasına rağmen onu filmlerde de görmeyi isterdik açıkçası.

9. Ev Cini Refahını İlerletme Topluluğu (S.P.E.W)

Hermione'nin kurduğu 'Ev Cini Refahını İlerletme Topluluğu' da ne yazık ki zaman sıkıntısı ve bazı sahnelerin sıkıcı olabileceği düşünüldüğü için filmde yer alamadı. Aslında filmlerde birçok ev cininden ve onların öneminden de pek bahsedilmedi diyebiliriz.

10. Zaman Döndürücü'nün Kullanılması

Kitapta geçmişteki halleriyle etkileşime girmiyorlardı, yani Harry'nin kafasına filmde olduğu gibi bir taş fırlatılmıyordu. Sadece iyi bir şekilde gizlenip, geçmişlerini gözlemliyorlardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Çapulcu Haritası

Çapulcu Haritası'nın sahibi ve Hogwarts'taki 4 yakın arkadaş olan Patiayak (Sirius), Kılkuyruk (Peter), Çatalak (James) ve Aylak (Remus)'un hikayesinin bir kısmından filmde bahsedilmemişti. Remus Lupin kurt adamdı ve diğer üç arkadaşı ona destek olabilmek için bir animagus formuna bürünüyordu. Fakat Voldemort'un gizli yardımcısı olan Kılkuyruk'un, James ve Lily'nin öldürülmesindeki rolü de bu hikayeye dayanıyordu.

12. Crouch Ailesinin Ev Cini "Winky"

assets-auto.rbl.ms

Winky, Ateş Kadehi kitabında ve hikayenin sonralarında çok önemli bir yere sahipti. Ama film aşamasında onu geçiştirmeyi tercih etmişler. Gerçi Krecher'ı da zar zor görebilmiştik. Ama hikayedeki tek önemli ev cini Dobby değildi.

13. Reeta Skeeter'ın Animagus Formu

Reeta Skeeter, bir böcek formuna girerek Hogwarts öğrencilerinin saçlarında saklanıp çeşitli bilgiler elde ediyordu. 4. yılın sonunda Hermione onu kırılmaz bir kavanozun içine hapsetmişti, ta ki kendisi hakkında kötü şeyler yazmayacağının sözünü alana kadar.

14. Peter Pettigrew'un Ölümü

Ölüm Yadigarları kitabında, Pettigrew Malfoy Malikanesi'ndeyken Harry'i boğmakta bir anlığına tereddüt etmişti. Bunun sonucunda ise Voldemort'un ona verdiği gümüş eliyle kendisini öldürene kadar boğmuştu. Fakat bu sahne de filmde mevcut değildi.

15. Dumbledore'un Ateş Kadehi'ne Tepkisi

Filmde Dumbledore Harry'nin omuzlarından sarsarak adını Ateş Kadehi'ne atıp atmadığını soruyordu. Fakat kitapta durum tam tersiydi. Dumbledore Harry'e sakince adını kadehe atıp atmadığını sormuştu. Bunun iki nedeni vardı; öğrencisini suçlamak yerine ona saygı duyuyordu ve gerçeği öğrenebilmek için Harry'nin zihnini okumaya çalışıyordu. Bir çocuğa haykırıp omuzlarından sarsmak tamamen Dumbledore'un karakterine ters bir hareketken neden bu şekilde yansıtıldığı bir muamma...

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Voldemort'un Geçmişi

Tom Riddle'in hayat hikayesi film serisi boyunca sürekli kısaltılarak izleyiciye aktarıldı. Örneğin, annesi Merope Gaunt'ın adından pek bahsedilmedi ki bu hikayenin Tom'un Voldemort'a dönüşmesinde büyük bir rolü vardı. Asıl olay, Voldemort'un anne sevgisini tadamamış olmasıydı.

17. Tom Riddle'ın Ailesi

Gaunt ailesi doğrudan Salazar Slytherin'in soyundan geliyordu ve safkan kalabilmek için akraba evliliği yapıyorlardı. Voldemort'un babası ise bir muggledı. Mugglelara olan bu nefreti de bu yüzdendi.

18. Harry ve Ginny'nin İlk Öpüşmesi

Kitapta, Ginny ortak salonda Harry'nin kollarına koşuyordu ve herkesin gözleri önünde öpüşüyorlardı. Etrafta olan insanlar umurlarında değildi ve bu çok cesurcaydı. Film bu sahneyi adeta tavan arasına kaldırdı. Zaten filmdeki Ginny, hayranların kitapta okuduğu ve beklediği Ginny değildi ne yazık ki.

19. Luna Lovegood'un Sunduğu Quidditch Maçı

Luna kesinlikle ilginç bir karakterdi. Melez Prens kitabında skorları önemsemeden kendi yorumlarıyla sunduğu Quidditch maçını unutulmaz bir hale getirmeyi başarmıştı. Böyle ikonik ve komik bir sahneyi filmde görmeyi çok isterdik açıkçası.

20. Voldemort ve Müritlerinin Ölümü

Filmde gösterilen, vampirler gibi pul pul olup dağılma gibi bir olay kitapta söz konusu değildi. Kitapta Ölüm Yiyenler ve Voldemort'un cesetleri herkesten ayrı bir odaya yerleştirilmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Harry'nin Mürver Asası

Harry kitapta Mürver Asa'yı kırmadı, onu kendi asasını tamir etmek için kullandı ve Mürver Asa tekrardan Dumbledore'un mezarına yerleştirildi. Harry, asanın son sahibi olarak kalmaya devam etti ve eğer doğal bir yolla ölürse asanın gücü de onunla birlikte yok olacaktı.

22. Hermione'nin Obliviate Büyüsü

Kitapta, Hermione ailesine kendisini unutturan 'Obliviate' büyüsünü yapmıyor. Yine de bu sahne, filmin duygusal tonunu yakalamak için güzel bir tercih olmuş diyebiliriz.

23. Dudley'nin Elvedası

Harry'nin onu yetiştiren aileye vedası, Dudley için epey pişmanlık barındırıyordu. Belki de Dudley'nin böyle olması ebeveynlerinden kaynaklanmıştı. Kitapta Harry'nin elini sıkıyor ve ona iyi şanslar diliyordu. Fakat filmde bu sahneyi görememek fazlasıyla üzücüydü.

24. Harry ve Hermione'nin Çadırdaki Dansı

Gözlerimizi dolduran bu sahne kitapta yer almıyordu. Ama film için kesinlikle güzel bir sahneydi. 

(Buradan Nick Cave'e selam olsun...)

25. Dumbledore'un Cenazesi

Belki de daha önce hiçbir kitabı okurken bu kadar duygulanmadığımız bu bölüme filmde yer vermemek çok büyük bir ayıptı. Dumbledore gibi bir karaktere o sahneyi izleyerek veda etmek hepimizin hakkıydı. Eminiz ki bu seride herkesi en çok hayal kırıklığına uğratan Dumbledore'un cenazesini görememiş olmaktı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Beyaz perdede izleyemediğimiz cenazenin, Melez Prens kitabından sizler için derlediğimiz ufak bir kısmı:

Beyaz perdede izleyemediğimiz cenazenin, Melez Prens kitabından sizler için derlediğimiz ufak bir kısmı:

Bütün sahnelere ne yazık ki yer veremedik. Peki kitapları okurken sizin dikkatinizi çeken ve filmlerde yer verilmemiş sahneler var mı? Yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
696
344
153
34
30
25
21
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?