Görüş Bildir
Haberler
Uçaklarda En Rahat Nerede Seyahat Edilir?

Uçaklarda En Rahat Nerede Seyahat Edilir?

Ulaş Tan
21.01.2015 - 08:25 Son Güncelleme: 21.01.2015 - 13:14

Havayolu şirketlerinin uçaklara daha fazla yolcu alması için kabin içinde yaptıkları değişikliklerden sonra uzun uçak yolculukları tam bir kabusa dönüşebiliyor. En büyük problemlerinden biri koltukların birbirine çok yakın olması ve sıkışık oturmanızdır. Bir de önünüzdeki yolcu koltuğu yatırıp uyuma pozisyonuna geçerse o zaman vay halinize!

Eğer Business Class'ın rahat deri koltuklarında oturma gibi bir lüksünüz yoksa ve ekonomik class'a mahkum olduysanız bu tüyomuza kulak vermenizi tavsiye ederiz.

Yolcu taşıyan uçakların bir çoğunda kanatların üstünde yani orta bölümde 'Exit Sit' koltukları bulunur. Bu koltukların yan cephelerinde kanat üstünden çıkış kapıları bulunur ve diz mesafesi insanların geçebilmesi için çok daha fazladır. Acil bir durumda koridor görevi görecek bir alan olması da uçaklarda zorunludur.Bu sebepten diz mesafesi diğer koltuklardan çok daha fazladır.

Exit Sit'te oturan yolcunun bazı sorumlulukları vardır. Eğer Exit Sit koltuklarının birinde oturuyorsanız uçaktaki hostes size kısa bir eğitim verir ve acil durumda kapıyı nasıl açacağınızı anlatır. Bu sorumluluk sizde stres yaratabilir ancak iç sesinizle kendinize uçak yolculuklarının diğer ulaşım yollarıyla karşılaştırıldığında en güvenlisi olduğunu söylemeniz ile bu stres belli oranda kaybolacaktır.

Bizim tavsiyemiz,hava limanında check-in yaptırırken veya internet üzerinden aldığınız biletlerde online check-in aşamasında 'Exit Sit' koltuğunu seçebilir ve rahat bir pozisyonda yolculuğunuzun keyfini çıkartabilirsiniz.

Kaynak: http://www.bilginiz.biz/2015/01/ucakl...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın