Görüş Bildir
Haberler
Uçak Kargosunda Yüzlerce Nadir Hayvan Öldü

Uçak Kargosunda Yüzlerce Nadir Hayvan Öldü

Onedio Medya
31.01.2014 - 21:41 Son Güncelleme: 31.01.2014 - 22:18

Uçak Kargosunda Yüzlerce Nadir Hayvan Öldü

Güney Afrika'nın Johannesburg havaalanında egzotik hayvan ticaretinin kurbanı olmuş yüzlerce nadir sürüngen ve amfibi hayvan bulundu.

O.R. Tambo Havaalanı'nda iki kasaya sıkıştırılmış halde bulunan 1600'ü aşkın hayvandan yaklaşık 400'ünün susuz kaldıkları için öldüğü tespit edildi.

Kurtarılan hayvanlar Johannesburg'daki hayvanat bahçesine sevk edilerek tedavi altına alındı.

Güney Afrika medyası, Madagaskar'dan getirilen ve çoğunun türü tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan bu nadir hayvanların en az beş gündür su ve gıda verilmeksizin taşınmakta olduğunu bildiriyor.

Talihsiz hayvanların güzergahı ABD'de son bulacaktı. Burada egzotik hayvan pazarında satılmalarının planlandığı düşünülüyor.

Bakım altına alınan yaklaşık 1200 hayvanın durumunun iyi olduğu açıklandı.

Johannesburg'taki hayvanat bahçesinin veterineri Brett Gardener, Madagaskar'dan gelen kasaların ABD istikametinde bir uçağa transfer edilmeyi beklerken etrafa saldıkları koku nedeniyle görevlilerin dikkatini çektiğini söylüyor.

Amerika seferini yapacak uçağın hava muhalefeti nedeniyle süresiz ertelenmesi kargodaki hayvanların durumunu daha da kötüleştirdi. Kasalar açıldığı zaman içlerindeki bazı hayvanların çoktan çürümeye başladığı görüldü.

Birbirinden farklı en az 30 tür kurbağa, bukalemun, kertenkele, karakurbağası ve gekodan oluşan hayvanlar küçük plastik torbalara tıkılı halde bulundu. Çoğunun yok olma tehlikesiyle karşı karşıya ya da tehdit altındaki türlerden olduğu söyleniyor.

Tehlike Altındaki Türlerin Uluslararası Ticaret Sözleşmesi uyarınca, bu gibi hayvanlar özel bir izin alınması kaydıyla alınıp satılabiliyorlar.

Fakat havaalanındaki kasaların böyle bir izne sahip olup olmadığı açıklık kazanmadı. Hayvanları koruma dernekleri, soruşturma açılması için yetkililere çağrıda bulunuyor.

Dünyanın en büyük dördüncü adası olan ve Afrika'nın doğusunda uzanan Madagaskar, gezegenin en çok biyolojik çeşitliliğe sahip köşelerinden biri olarak biliniyor.

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın