Görüş Bildir
Haberler
Uçağa, Sinemaya, Restorana Alınmayacak! Almanya'dan Dijital Aşı Pasaportu Kararı

Uçağa, Sinemaya, Restorana Alınmayacak! Almanya'dan Dijital Aşı Pasaportu Kararı

Yasin Arslan
23.02.2021 - 12:18 Son Güncelleme: 23.02.2021 - 16:05

AB ve Almanya, 'Dijital Aşı Pasaportu'nda anlaştı. Aşı olduğunu, cep telefonundan gösteremeyen uçağa, sinemaya, restorana ve otele alınmayacak. AB’nin Türklere durdurduğu vize de, böyle açılabilecek. Türkiye’nin, 'Aşı yaptıranın cep telefonuna aşı bilgisini girmesi' gerekiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü gazetesinden Ali Gülen'in haberine göreAvrupa Birliği, fiilen “Dijital Aşı Pasaportu”nu başlattı. Turizmin önde gelen isimlerinden Alltours, aşı pasaportu olmayanların Mayorka, Kanarya Adaları ve Yunanistan'da otellere alınmayacağını açıkladı. Uygulama 31 Ekim'de başlayacak.

Almanya'da karı onayladı

Almanya'da karı onayladı

Dün de Alman hükümeti, 01.01.2022'den geçerli olmak üzere “Dijital Aşı Pasaportu” uygulaması kararını onayladı ve “Bunun için yeterince çalışma yapıldı. Uluslararası alanda bize bir engel çıkacağını sanmıyoruz” açıklaması geldi.

Avrupa Birliği, başta Türkiye olmak üzere risk bölgesi ilan ettiği bir çok ülkeye vize vermeyi durdurmuştu.

Avrupa Birliği, başta Türkiye olmak üzere risk bölgesi ilan ettiği bir çok ülkeye vize vermeyi durdurmuştu.

Teoride, Türklere geçen yıl yaz aylarından beri durdurulan Avrupa Birliği vizesi de, ancak “Aşı pasaportu” ile açılabilecek. Türkiye'nin, aşılananlar için bir an önce “Dijital olarak, çok dilli aşı bilgilerini girmesi” gerekiyor. Aksi halde, vizelerin açılmasının önünde yeni bir engel olacak.

Aşı komisyonu da kararı onayladı

Aşı komisyonu da kararı onayladı

Aşı Komisyonu Başkanı Thomas Mertens, uzun süredir tartışılan bu projeye artık hazır olduklarını belirterek, “Sinema, tiyatro, havayolları, restoran gibi yerlere dijital aşı pasaportu ile girilebileceğini artık tahmin ediyorum” diye konuştu.

Alman Hükümeti'nden gelen bilgiler de, dijital aşı pasaportunun tüm AB'de kabul gördüğü yönünde. Uluslararası alanda ise bir engelle karşılaşılmayacağı vurgulanarak, bunun yurt dışından gelenlere de rahatlıkla uygulanabileceği görüşü savunuluyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
18
15
4
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Aşı karşıtı değiliz ancak ne olduğunu bilmediğimiz bir karışımı vücudumuza sokmak istemiyoruz. 5-10 sene geçer bakarız yan etkisi yok aşı tam olarak bitmiş o... Devamını Gör

Emre Akdağ

Aşı şirketleri para kazansın diye alınmış karar işte.

Pasif Kullanıcı

böyle bir rezalet karar görmedim 10 ayda çıkartılan kıytırık aşıyı herkes yaptırmak zorunda mı