Görüş Bildir
Haberler
Üç İngiliz Kızın Aileleri: ‘Polisin Hatası’

Üç İngiliz Kızın Aileleri: ‘Polisin Hatası’

ATKN
09.03.2015 - 14:11
İçeriğin Devamı Aşağıda

IŞİD'e katılmak için Türkiye üzerinden Suriye'ye geçen üç İngiliz kız çocuğunun aileleri, İngiliz polisinin kendilerinden özür dilemesini istedi.

İngiltere'den Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) katılmak için Suriye'ye geçen üç kız çocuğunun aileleri, İngiliz polisinin kendilerinden özür dilemesi istedi.

Polisin kendilerini yalancılıkla suçlamasının utanç verici olduğunu söyleyen ailelerin avukatı Tasnime Akunjee, 'Polis ailelere, genç kızların bir arkadaşının Suriye'de olduğunu kızları bu ülkeye gittikten sonra bildirmiştir, önce değil. Bu iletişim hatası, ailelerin kızlarının Suriye'ye gitme planlarını önleme olasılığını da ortadan kaldırmıştır' dedi.

Akunjee, yarın İngiliz Parlamentosu İçişleri Komisyonu'nda konuya ilişkin soruları yanıtlayacak Londra Polis Teşkilatı Başkanı Sir Bernard Hogan-Howe'dan polisin ihmalkârlığını kabul etmesini ve ailelerden özür dilemesini istedi.

Polis çocukların ifadesine başvurmuştu

İngiliz polisi, okuldan yakın arkadaşları bir genç kızın, aralık ayında IŞİD'e katılmak üzere Suriye'ye gitmesinin ardından kaçan üç çocuğun ifadesine başvurmuştu.

Polisin geçen ay başında üç kızla tekrar konuştuğu ve ailelerine iletmek üzere kızlara birer mektup verdiği ortaya çıkmıştı.

Mektupta, kızların Suriye'ye giden arkadaşlarıyla ilgili yazılı ifade vermesi için ailelerinden izin isteniyordu. Genç kızların, mektubu ailelerinden sakladıkları, mektubun kızlar Suriye'ye gittikten sonra yatak odalarında bulunduğu belirtildi.

‘Çocuklar Rakka’da’

İngiliz vatandaşları 15 yaşındaki Amira Abaze ile 16 yaşlarındaki Şahimima Begüm ve Kadiza Sultana'nın 17 Şubat'ta Londra'dan uçağa binerek İstanbul'a geldikleri tespit edilmişti. İstanbul otogarında görüntüleri ortaya çıkan üç kız İstanbul’dan Şanlıurfa’ya otobüsle gitti ve izlerini kaybettirdi. Kızların oradan da Suriye’ye geçtiği tahmin ediliyor.

Sky haber kanalı, dün akşam kızların Suriye'nin Rakka kentinde başka bir İngiliz kızla bir evde kaldıklarının öğrenildiğini bildirdi.

AA - Al Jazeera Turk

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0