Görüş Bildir
Haberler
Üç Boyutlu Yazıcı Küçük Kızın Hayatını Kurtardı!

Üç Boyutlu Yazıcı Küçük Kızın Hayatını Kurtardı!

Onedio Medya
27.01.2015 - 10:23 Son Güncelleme: 27.01.2015 - 11:26
İçeriğin Devamı Aşağıda

İngiltere’de kalbinde delikle dünyaya gelen ve hastalığı nedeniyle hareket etmekte güçlük çeken ve büyüme bozuklukları yaşayan 2 yaşındaki Mina Khan, üç boyutlu bir yazıcı sayesinde tedavi edildi.

İngiltere'de Mina Khan isimli küçük kız, kalbinde iki delikle hayata gözlerini açtı. Mina, kalbindeki akciğere kan pompalayan iki karıncığı ayıran duvarda bulunan delikler nedeniyle doğduğundan beri zor günler geçiriyordu. Nefes almakta güçlük çeken Mina, bir türlü yemek yiyemiyordu. Gelişimini sağlıklı bir şekilde sürdüremeyen ve sık sık hastalanan küçük kızın saçları bile hastalığı nedeniyle uzamamaya başlamıştı. Doktorlar en sonunda Khan'ın ameliyat olmasına karar verdi. Ancak Mina'nın kalbinin iyileşmesi için yapılacak zorlu operasyon öncesi, kalbin kopyası 3 boyutlu yazıcıyla geliştirildi. Böylece doktorlar Khan'ın gerçek kalbine nasıl bir operasyon yapmaları gerektine yönelik bir yol haritası çizdi. 2.5 yaşındaki Mina emin adımlarla gerçekleştirilen operasyon sonucunda iyileşti. 

ARTIK SAĞLIKLI BİR ÇOCUK 

Mina'nın annesi Natasha Buckley Sunday Times gazetesine verdiği röportajda 'Kızım artık yemek yiyor. Hasta olmuyor ve büyüyor' dedi.

Sabah

Kaynak: http://www.sabah.com.tr/saglik/2015/0...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0