Görüş Bildir
Haberler
Üç Aylar Ne Zaman Başlayacak? 2022 Yılının Kandilleri Hangi Günlere Denk Geliyor? Kadir Gecesi Ne Zaman?

Üç Aylar Ne Zaman Başlayacak? 2022 Yılının Kandilleri Hangi Günlere Denk Geliyor? Kadir Gecesi Ne Zaman?

CansinA
26.01.2022 - 15:08

Hicri takvimde 'Üç Aylar' olarak bilinen Recep, Şaban ve Ramazan ayları İslam'da en önemli günleri barındıran aylar olarak geçiyor. Recep, Şaban ve Ramazan aylarının içerisinde bulunan kutsal günler ve geceler dolayısıyla bu ayları önemli gören Müslüman vatandaşlar üç ayların ne zaman başlayacağı ve kutsal tarihlerin ne zamanlara denk geleceğini araştırmaya başladı. Diyanet İşleri  Başkanlığı'nın yayımladığı dinî takvimde açıklanan tarihlere göre; Kandil günleri ne zaman? Kadir gecesi hangi gün? Üç aylar ne zaman başlayacak? Detaylar haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Müslüman halk için kutsal sayılan günlerden olan kandiller, kadir gecesi gibi günlerin yer aldığı üç aylar olan Recep, Şaban ve Ramazan aylarının ne zaman başlayacağı en çok merak edilen hususlar arasında yer alıyor. İşte üç aylar içerisindeki önemli tarihler...

Üç Aylar ve Recep Ayı Ne Zaman Başlıyor?

Üç Aylar ve Recep Ayı Ne Zaman Başlıyor?

Kandillerin ve Kadir Gecesi'nin yer aldığı üç ayların başlangıcı olan Recep ayının ilk günü Miladi takvime göre 2022 yılında 2 Şubat'a denk geliyor.

Kandiller Hangi Gün?

Kandiller Hangi Gün?
  • Recep ayının ilk kutsal günü Regaip Kandili 3 Şubat Perşembe,

  • Miraç Kandili 27 Şubat Pazar,

  • Berat Kandili 17 Mart Perşembe günleri olacak.

  • Ramazan ise 2 Nisan Cumartesi günü başlayacak.

Kadir Gecesi ve Önemi Nedir?

Kadir Gecesi ve Önemi Nedir?

Kadir Gecesi, İslam inancına göre Kur'an'ın, Allah tarafından Cebrail aracılığıyla Hz. Muhammed'e vahiy edilmeye başlandığı gecedir. Kur'an'da Kadir Gecesi'nin bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilmiştir.

Kadir Gecesi'nden Kur'an'da Kadir Suresi'nde bahsedilir. Bu surede Kur’an’ın indirildiği Kadir Gecesi'nden bahsedildiği için bu sureye Kadir Suresi denmiştir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın