Görüş Bildir
Haberler
Twitter Üzerinden İhbar İleten ve Sonra da Silen İçişleri Bakanlığı Sosyal Medyayı Karıştırdı

etiket Twitter Üzerinden İhbar İleten ve Sonra da Silen İçişleri Bakanlığı Sosyal Medyayı Karıştırdı

Onedio Medya
02.01.2017 - 01:19 Son Güncelleme: 02.01.2017 - 08:38

İçişleri Bakanlığı, Reina saldırısının ardından bir kişinin Okmedyanı'nda bir kahvehanede çekilen görüntüler için yaptığı çağrının ardından harekete geçildiğini ve Terörle Mücadele Ekipleri'ne iletildiğini paylaştı. Bakanlığın tepkiler üzerine daha sonra kaldırdığı tweeti tartışılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir kullanıcının Emniyet'i etiketleyerek paylaştığı ve "Teröristler Okmeydanı'nda insanları iç savaşa davet ediyor. Durdurun bu vatan hainlerini" dediği görüntülerde şu ifadeler yer alıyor:

'Katliamlarıyla hayatımıza zulmetmeye çalışan insanlardır. Biz diyoruz ki artık yeter. Artık buraya kadar. Bundan sonra mahallerimizde ne IŞİD’ciye ne de herhangi bir gerici cihatçı çeteciye geçit vermeyeceğiz. Gericiliğin karşısında yükseltilmesi gereken bir bayrak vardır, bu bayrağın adı da laiklik bayrağıdır. Bugün laiklik demek özgürlük demektir. Kardeşlik demektir. İnsancıl bir yaşam mücadelesi demektir. Bizler, herkesi bu mücadelenin birer neferi olmaya çağırıyoruz. Gericilerden, faşistlerden, başkanlık sevdalılarından hesap sormaya çağırıyoruz. Dinlediğiniz için çok teşekkür ederiz.'

Resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada görüntülerin Terörle Mücadele Ekipleri'ne iletildiğini belirten İçişleri Bakanlığı, "Lütfen gördüğünüz yerde bize ihbar edin" dedi.

Resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada görüntülerin Terörle Mücadele Ekipleri'ne iletildiğini belirten İçişleri Bakanlığı, "Lütfen gördüğünüz yerde bize ihbar edin" dedi.

Emniyet, son dönemdeki bazı terör saldırılarının ardından da yurttaşlara sosyal medyada terör saldırılarını öven paylaşım yapanları kendilerine ihbar etme çağrısında bulunmuştu.

Emniyet'e yapılan ihbar çağrısını destekleyenler de vardı,

İçeriğin Devamı Aşağıda

Görüntülerde bir suç unsuru olmadığını savunanlar ve tepki gösterenler de.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakanlık, tepkilerin ardından tweeti sildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
655
237
53
33
20
12
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kasar Yaza

Işid'liler serbest bırakılırken, Işid karşıtı açıklama yapanlar suçlu oluyor. Sonumuz çok kötü.

isimsizim

Hala laikliğe takılanlar var. Laiklik maskesi altında iç savaş çağrısıdır. 1980 darbesi öncesi oyunu tekrar devreye sokuyorlar. Oltaya gelenlerin sayısı da h... Devamını Gör

Saadet Ulutürk

bu ülkenin askeri ve polisi 15 Temmuz'da da vardı ama halk sokağa çağrıldı.. onu nasıl yapcaz??

sıla can

eğer bir yerde patlama olduğunda bir tarafın aklına gelen ilk şey o giden canlar değil de "islamı karalamak, cihatçılara sövmek" ise, diğer tarafın aklına ge... Devamını Gör