Görüş Bildir
Haberler
Twitter Neden Facebook'tan Daha Riskli?

Twitter Neden Facebook'tan Daha Riskli?

Twitter Neden Facebook'tan Daha Riskli?

Yeni yıl başlayalı henüz bir hafta oldu ama online reklamlar şimdiden internet piyasasının en tartışmalı konularından biri.

Morgan Stanley analisti Scott Devitt, Pazartesi günü Twitter' ın notunu düşererek 'satışa' indirdi. Twitter'ın 'ilgi uyandıran' bir sosyal ağ platformu olduğunu belirten Devitt, Facebook 'un aksine Twitter'ın genişleyip para kazandırmaktan çok 'niş bir ürün olarak' kalma riskinin sürdüğünü savundu.

Twitter'ın yüz yüze olduğu risklerden birinin reklam gelirleri alanında artan rekabet olduğunu söyleyen analist, 2013'te Twitter'ın reklam gelirlerinin 10,3 milyar dolarlık online reklam pazarının yalnızca yüzde 6'sına sahip olduğunu, Facebook için ise bu oranın yüzde 66 olduğunu söylemişti. Devitt, Twitter için bu oranın dört yılda yüzde 10'a yükseleceğini öngörüyor.

Devitt geçtiği bir araştırma notunda, 'Twitter'ı en etkin şekilde nasıl kullanılacağını anlamak, kullanılması daha kolay olan Facebook'a kıyasla daha karmaşık,' ifadelerine yer verdi.

İki platforma ilişkin kullanım farklılıklarına bir kanıt olarak Devitt, Pew Araştırma Merkezi'nin bir raporunu gösterdi. Rapora göre Twitter kullanıcılarının yüzde 90'ı aynı zamanda Facebook da kullanırken, Facebook kullanıcılarının ise yalnızca yüzde 22'si Twitter'da da hesaba sahip.

Devitt'in raporunun ardından Twitter hisseleri günü yaklaşık yüzde 4'lük bir kayıpla 66.29 dolardan kapattı. Ancak yine de halka açılma tarihine kıyasla yüzde 146 değerli durumda.

Morgan Stanley analisti Devitt'in Twitter için hedef fiyatı 33 dolar iken Facebook için belirlediği hedef fiyat ise 53 dolardan 62 dolara yükseltilmiş durumda. Devitt, Instagram reklamlarının Facebook'un reklam gelirlerini 2020 itibariyle 1 milyar dolar artırabileceği görüşünde.

REX CRUM

Wall Street Journal

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0