Görüş Bildir
Haberler
Twitter'ın Yeni CEO’su Parag Agrawal Oldu! Parag Agrawal Kimdir, Nereli ve Kaç Yaşında?

Twitter'ın Yeni CEO’su Parag Agrawal Oldu! Parag Agrawal Kimdir, Nereli ve Kaç Yaşında?

Twitter'ın kurucusu ve CEO'su konumunda bulunan Jack Dorsey görevinden istifa etti. Bunun üzerine Parag Agdawal Twitter'ın yeni CEO'su oldu. Dünya çapında pek çok kullanıcısı olan platformla ilgili bu gelişme büyük yankı uyandırdı. Görev değişikliği üzerine pek çok kişi Parag Agrawal kimdir, nereli ve kaç yaşında gibi soruların yanıtını araştırıyor. Peki, Parag Agrawal kim, kaç yaşında ve nereli? Twitter'ın yeni CEO’su Parag Agrawal'ın hayatına dair sırrı ne? İşte yeni Twitter CEO'su Parag Agrawal'ın hakkında merak edilenler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Twitter'ın kurucularından ve şirkette uzun süredir CEO'luk görevini yürüten Jack Dorsey, şirketin de doğrulamasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda istifa ettiğini duyurdu.

Dorsey kendi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'Şirketimizde yaklaşık 16 yıl görev yaptıktan sonra, nihayet ayrılma zamanımın geldiğine karar verdim' diye yazdı.

İstifa haberi sonrasında Twitter hisseleri ABD borsasında yüzde 10 değer kazandı. Peki, Parag Agrawal kim, kaç yaşında ve nereli? Twitter'ın yeni CEO’su Parag Agrawal'ın hayatına dair sırrı ne?

16 yılı aşkın süredir Twitter'da çeşitli görevler yürüttüğünü belirten Dorsey, 'Bunun benim kararım olduğunu bilmenizi istiyorum. Elbette benim için zor bir karardı. Bu hizmeti ve bu şirketi seviyorum' ifadelerini kullandı. Dorsey, 'Şirketlerini kendi egolarına tercih eden çok fazla kurucu yok. Bunun doğru hareket olduğunu kanıtlayacağımızı biliyorum' diye ekledi.

Parag Agrawal Kim, Kaç Yaşında ve Nereli?

Parag Agrawal Kim, Kaç Yaşında ve Nereli?

37 yaşında bir Hindistan göçmeni olan Parag Agrawal'ın Mark Zuckerberg, Elon Musk gibi tanınmış CEO'lardan olmadığı dikkati çekiyor. CRFA Araştırma analisti Angelo Zino, Agrawal'ın yatırımcılar için 'güvenli' bir tercih olduğunu belirtiyor.

Agrawal'ın önünde Twitter'la ilgili TikTok ve Instagram rakipleriyle mücadelenin yanı sıra platformda yanlış bilgi ve nefret söylemiyle mücadele görevleri bulunuyor.

Twitter, 2023 yılına kadar 315 milyon adet paraya çevrilebilir aktif kullanıcıya ulaşmak istiyor.

37 yaşındaki Parag Agrawal Hindistan kökenlidir. Şirkette ürün geliştirme mühendisi olarak göreve başladıktan sonra son dört yıldır Teknolojiden Sorumlu Başkan Yardımcısı pozisyonu sırtlanan Agrawal, şirketin blockchain ve benzeri teknolojilere adapte olmasını sağlayan isimlerden biri olarak dikkat çekiyor. Dorsey istifa mektubunda, 'Parag burada mühendis olarak çalıştı ve işimizi çok derinden sahiplendi ve şimdi de CEO'muz oldu. Ben de aynı yoldan geçtim… O daha iyi yaptı! Sadece bu bile benim onunla gurur duymamı sağlıyor' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın