Görüş Bildir
Haberler
Twitter'ın Aylık Aktif Kullanıcı Sayısı 241 Milyonu Geçti

Twitter'ın Aylık Aktif Kullanıcı Sayısı 241 Milyonu Geçti

Onedio Medya
06.02.2014 - 09:32 Son Güncelleme: 06.02.2014 - 10:26

Twitter'ın Aylık Aktif Kullanıcı Sayısı 241 Milyonu Geçti

Twitter, 2013 yılının dördüncü çeyrek raporunu açıkladı. Twitter’ın Yatırım İlişkileri Twitter hesabı olan @TwitterIR‘dan da duyurulan verilere göre, Twitter’ın aylık aktif kullanıcı sayısı 241 milyonu aştı. Bu rakam, üçüncü çeyrekte 232 milyon olarak kayıtlara geçmişti. Twitter yıllık bazda ise aktif kullanıcı sayısını yüzde 30 civardında artırdı.

Mobil tarafta da Twitter’ı kullanan ciddi bir kitle bulunuyor ve mobil aylık aktif sayısı ise dördüncü çeyrekte 184 milyon kullanıcıya erişti. Bu oran da yıllık bazda yüzde 37 artarak, Twitter’ın mobildeki gücünü kanıtlamış oldu.

Twitter 242.7 milyon dolar gelir elde ederken, bunun 220 milyon dolarlık önemli ve büyük bir kısmı reklam gelirlerinden geldi. Kalan 23 milyon dolarlık gelir ise Twitter’ın data lisanslarından elde ettiği gelir. Mobilin de Twitter reklam gelirlerinde büyük bir yeri var çünkü mobil reklamlar, toplamdaki tüm reklamların içinde yüzde 75′lik bir payı kapsıyor.

Twitter, Ekim ayında halka arz ettiğinde 215 milyon aktif kullanıcıya sahipti. Bu genel tabloya baktığımızda Twitter’ın aktif kullanıcı sayısını artırma konusunda hızlı olmadığını ancak kullanıcılardan gelir elde etme anlamında önemli adımlar attığını söyleyebiliriz.

Sonuç olarak Twitter doygunluğa eriştiği kullanıcı sayısından artık anlamlı kar elde etmeye başlamış durumda ve yakın gelecek bu karını artırmaya devam edeceğine de şüphe yok. Bu yüzden Twitter’ın önünde uzun bir yol var, reklam dışında farklı gelir modelleri üretmek (ilk aklıma gelenlerden birisi Ümit’in birkaç gün önce kaleme aldığı Twitter’ın kendi e-ticaret ekibini kurmaya başlaması) ve tabii ki mobil trafiğini anlamlı şekilde kullanmaya devam edebiliyor olması şart.

webrazzi

Kaynak: http://www.webrazzi.com/2014/02/06/tw...
İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte o duyuru

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0