Görüş Bildir
Haberler
Odun Herif Yazdı: 'Biz Facebook'a Giremezsek...'

Odun Herif Yazdı: 'Biz Facebook'a Giremezsek...'

adem kara
08.02.2014 - 17:24

'Biz Facebook'a Giremezsek Seçim Kampanyasını Nasıl Yürüteceksiniz?'

En sevdigimiz Twitter fenomeni “Odun Herif” yeni internet yasasına Dipnot Tablet‘den meydan okudu “Biz Facebook’a giremezsek seçim kampanyasını nasıl yürüteceksiniz? Biz Twitter’a giremezsek yaptığınız çalışmaları nasıl anlatacaksınız?”

“İnternetimize Dokunmayın!”

Valla ben hükümetin internet yasaklarından falan korkmuyorum asıl hükümet korksun. Türkiye’de internet yeni yeni yayılmaya başladığında mahallede evine internet bağlatan ilk ben olmuştum. İlk bağlattığımda interneti tek başıma kullanıyordum, sonra bir gün kapı komşusu İbrahim Ağabey rica etti modemden bir kablo da ona çektim. Sonra alt komşu, karşı bina, berber Kemal, bakkal Muharrem derken tüm mahalle internet hizmetini benden almaya başladı. Telekom firmasındaki yetkililerin kulağına gitmiş. Eve geldiler, bir gün. Sözleşmeyi önüme koydular, tomarla para saydılar. Bizim mahallede kurduğumuz ağ, telekom firmasının ağından daha geniş olduğu için bizim ağımıza dahil olmak istemişler. Şartlarımı söyledim görüştük, anlaştık.

Aradan 6 yıl geçti. Bu sosyal ağlar çıkana kadar çok sorun yaşamıyorduk. Şimdi bazen Facebook’tan bakıyorum, berber sevmediğim bir şey paylaştığında gidip modemden onun kablosunu söküyorum. 3 saat, 5 saat, 1 gün artık kafama nasıl eserse çekiyorum internetinin fişini. Aklı başına gelene kadar. Bakkal Muharrem onu bunu dürtüyor şikayet geliyor, çat çekiyorum kablosunu. Mahalleli üzerinde çok ciddi bir baskı uyguluyorum, kafama göre at koşturuyorum. Şimdi hükümet internet yasası çıkarıyormuş kafasına göre milletin internetini kesecekmiş. Oldu canım!

Bir kere o fikir bana ait. Onu geçtim nasıl uygulayacaksın? Bir kere biz sizden daha kalabalığız. Ben buradan telekomun fişini bir çeksem biz mahalleli olarak birbirimize yeteriz de siz ne yapacaksınız onu düşünün. Biz Facebook’a giremezsek seçim kampanyasını nasıl yürüteceksiniz? Biz Twitter’a giremezsek yaptığınız çalışmaları nasıl anlatacaksınız? Artık hiçbirimiz klasik medyayı takip etmek istemiyoruz. İnternet olmadan kendinizi bize nasıl anlatacaksınız? İnternetimize dokunmayın, kendinize gelin, aklınızı başınıza alın, çekerim fişinizi.

Odun Herif

**https://twitter.com/KadirDB**

Dipnot Tv

Kaynak: http://www.dipnot.tv/twitter-fenomeni...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0