Görüş Bildir
Haberler
Twitter CEO'su Jack Dorsey İstifa Etti

Twitter CEO'su Jack Dorsey İstifa Etti

İlhan Güzel
29.11.2021 - 23:50

Twitter CEO’su Jack Dorsey, sosyal medya şirketinin başkanı olarak görevinden ayrılıyor. 45 yaşındaki Dorsey, şu anda hem Twitter’ın hem de dijital ödeme şirketi Square’in CEO’su olarak görev yapıyor .

Kaynak: https://www.cnbc.com/2021/11/29/twitt...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Twitter CTO’su Parag Agrawal, CEO olarak Jack Dorsey’in yerini alacak.

Twitter CTO’su Parag Agrawal, CEO olarak Jack Dorsey’in yerini alacak.

Dorsey’in yerine kimin geçeceği veya olası bir duyurunun zamanlaması belli değil. 45 yaşındaki Dorsey’in neden geri adım attığı da bilinmiyor. Ancak istifa ederse, bir sonraki CEO, Twitter’ın agresif iç hedeflerini karşılamak zorunda kalacak. Şirket, bu yılın başlarında, 2023 yılı sonuna kadar 315 milyon paraya çevrilebilir günlük aktif kullanıcıya sahip olmayı ve o yıl yıllık gelirini en az iki katına çıkarmayı hedeflediğini söyledi.

Dorsey, geçen yıl Twitter’ın paydaşı Elliott Management’ın onun yerine geçmek istediği zaman bir görevden alınmayla karşı karşıya kaldı. Elliott Management’ın kurucusu ve milyarder yatırımcı Paul Singer, Dorsey’in her iki halka açık şirketi de yönetmesi gerekip gerekmediğini merak etmiş ve yatırım firması şirket yönetimiyle bir anlaşmaya varmadan önce Dorsey’den birinin CEO’su olarak görevi bırakmasını istemişti.

Sosyal medya devi kurdu Dorsey, önce 2008 yılına kadar CEO olarak görev yaptı rolünün dışına itilir . Eski CEO Dick Costolo istifa ettikten sonra 2015 yılında Twitter’a patron olarak döndü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
first_contact1

jack sen hayırdır nereye yaa