Görüş Bildir
Haberler
Twitter, Apple Yüzünden Kullanıcı Kaybetti

Twitter, Apple Yüzünden Kullanıcı Kaybetti

Onedio Medya
07.02.2015 - 18:39 Son Güncelleme: 07.02.2015 - 20:14
İçeriğin Devamı Aşağıda

Twitter yöneticileri, 4 milyon kullanıcı kaybettiklerini açıkladı; suçlu olarak Apple'ı ilan etti.

Son dönemde yükselişini sürdürmekte zorlanan Twitter 'a bir darbe de Apple 'dan geldi. Sosyal ağın iddiasına göre Twitter'ın kullanıcı sayısı, Apple'ın iOS 8'i yayınlaması, son çeyrekte 4 milyon kullanıcının kaybedilmesine yol açtı.

Twitter CFO'su Anthony Noto 'nun bir toplantıda söylediklerine göre giden kullanıcıların 3 milyonu, Safari'de Twitter takipçilerini gösteren Shared Links işlevinde yapılan bir değişiklik nedeniyle kayboldu. Noto, bu iddialarını detaylandırmadığı için bazı kafaların karışmasına neden oldu. Örneğin Apple haber sitesi 9to5Mac'ten kıdemli editör Mark Gurman, Twitter'ın gelir toplantısının ' kendisi için bir anlam taşımadığını ' söyledi. Twitter CEO'su Dick Costollo , Business Insider'a yaptığı bir açıklamada geriye kalan 1 milyon kullanıcının Twitter ve iOS entegrasyonundaki bir şifreleme sorunu yüzünden kaybolduğunu söyledi.

Dört milyon, Twitter için çok büyük bir sayı değil, çünkü firma son çeyrekte 288 milyon kullanıcıya sahip olduğunu açıklamıştı. Twitter'ın kullanıcı sayısını artırmaya devam ettiği doğru, ancak büyüme oranlarında büyük düşüş var ve bunun için bir çare üretmesi gerekiyor.

Bu çare, belki de Twitter ve Google arasındaki yeni ortaklık olacak. İki dev, tweet'lerin Google aramala sonuçlarında görünmesi için anlaştıklarını doğrulamışlardı. Google'da gösterilecek tweet'ler, sosyal ağın kaybettiği kullanıcıları geri kazanmasını sağlayabilir.

CHIP Online

Kaynak: http://www.chip.com.tr/haber/twitter-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın