Görüş Bildir
Haberler
Türü Fark Etmeksizin Ölmeden Önce Mutlaka İzlemeniz Gereken 10 Film

etiket Türü Fark Etmeksizin Ölmeden Önce Mutlaka İzlemeniz Gereken 10 Film

izlenesi filmler
17.03.2015 - 01:25 Son Güncelleme: 19.03.2015 - 01:12

Sinema tarihindeki izlenesi filmlerden ilk 10 tanesi sizlerle.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinayet gecesi 2007 (Fracture)

1. Cinayet gecesi 2007 (Fracture)

 Tür:Dram, Gizem, Suç

Thomas Crawford soğukkanlı bir şekilde kendisini aldatan karısını öldürmüş ve olay yerine polisleri çağırmıştır. Olay yerine gelen polis Rob Nunally şoktadır; çünkü cinayete kurban giden kadın sevgilisi Jennifer’dır. Crawford davası, başarılı avukat Willy’nin yeni kariyerine başlamadan önce bakması gereken son davadır. Başta her şey basit gibi gözükmektedir, Thomas Crawford karısını öldürmüştür. Ancak, Thomas’ın silahının cinayet silahı olmadığı anlaşılınca işler karışmaya başlar.

Imdb 7,2

Sinemalar 8,0

2. 12 Maymun 1995 (Twelve Monkeys)

2. 12 Maymun 1995 (Twelve Monkeys)

Tür:Bilim Kurgu, Gerilim, Gizem

Ölümcül bir virüs tüm dünyayı tehdit etmektedir. 1996'da 5 milyar kişinin ölümüne neden olan bu virüs, 2035'te dünya nüfusunun yalnızca yüzde birini hayatta bırakmıştır. Bu virüsün etkilerinden korunabilmek için insanlar yer altında koloniler kurarak yaşamaya başlar.

Bu virüsün üstesinden gelebilmek için mahkumlardan James Cole, zaman makinesiyle geçmişe gönderilir. Yanlışlıkla 1990 yılına gönderilen Cole, bilimadamları için virüs hakkında araştırma yapar.

Daha sonra zaman yolculuğunu sürdüren Cole, 1996'da akıl hastanesine alınır. Burada Dr. Kathryn Railly ile tanışan Cole, onu içinde bulundukları duruma inandırmaya başlar.

Imdb 8,1

Sinemalar 8,5

3. RocknRolla 2008

3. RocknRolla 2008

Tür: Aksiyon, Gerilim, Suç

Bir Rus gangster Londra emlak piyasasında çevirdiği bir dümenle milyonlarca sterlin kazanç sağlar. Bunu göre Londra'nın suç dünyası sakinleri bu servetten kendi paylarını almak için takibe koyulurlar. Bu karakterler içinde rock yıldızları, muhasebeciler ve daha nicesi yer almaktadır.

Imdb 7,3

Sinemalar 8,1

4. İçerideki Adam 2006 (Inside Man)

4. İçerideki Adam 2006 (Inside Man)

Tür:Dram, Gerilim

Çok zeki bir banka soyguncusu olan Dalton Russel, iyi bir dedektif olan Keith Frazier ve güzel ve güçlü bir borsa brokerı olan Madeliene White çözümü bulunamayan bir bulmacanın en önemli parçalarını oluşturmaktadır. Fakat her parça aslında dışarıdan göründüğü gibi midir? Akıl oyunlarıyla dolu bu filmde, sadakat ve davranışlar her an sınanmaktadır.

Imdb 7,7

Sinemalar 8,4

5. Ayı Teddy 2012 (Ted)

5. Ayı Teddy 2012 (Ted)

Tür:Fantastik, Komedi

Family Guy’ın yaratıcısı Seth Macfarlane, sınırları zorlayan  mizah anlayışını hem yazdığı hem yönettiği hem de seslendirdiği AYI TEDDY (TED) ile beyazperdeye getiriyor. Bu canlı-aksiyon animasyon komedide John Bennet (Mark Wahlberg) isimli  bir yetişkinin çocukluk dileği sonucu canlanan ve sürekli el üstünde tutulan yaramaz oyuncak ayısıyla olan hikayesi anlatılıyor.

Imdb 7,0

Sinemalar 7,6

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Siyah Kugu 2010 (Black Swan)

6. Siyah Kugu 2010 (Black Swan)

Tür:Dram, Gerilim

Nina (Portman), New York’ta yaşayan çok yetenekli bir balerindir ve hayatında çoğu balerin için de olduğu gibi dansetmekten başka bir şey yoktur. Eski bir balerin olan ve bu konuda çok hırslı olan annesi Erica (Hershey) ile yaşamaktadır. Oyun yönetmeni Thomas Leroy (Cassel) KUĞU GÖLÜ’nün baş balerini Beth MacIntyre (Ryder) yeni sezonda değiştrimeye karar verir ve ilk tercihi de Nina’dır. Balenin saf ve zarif Beyaz Kuğu ile şehvetin temsilcisi Siyah Kuğuyu aynı anda canlandırabilecek birine ihtiyacı vardır. Fakat Nina’yı bekleyen bir yeni bir rakip vardır, ve o da Leroy’u etkilemeyi başarmıştır. Nina Beyaz Kuğu rolüne her ne kadar uysa da Lily de Siyah Kuğu’nun tam karşılığıdır. İki genç dansçı arasındaki rekabet garip bir arkadaşlığa dönüşürken Nina da kendi karanlık tarafıyla haşır neşir olmaya başlamıştır. Onu mahvedebilecek türden bir kayıtsızlık.

Imdb 8,0

Sinemalar 8,3

7. Geçmisin Gölgesinde 1998 (American History X)

7. Geçmisin Gölgesinde 1998 (American History X)

Tür: Dram, Suç

Derek Vinyard, babası zenciler tarafından öldürülen bir Neo-Nazi'dir. Bir gün arabasını soymaya çalışan üç zenciyi acımasızca öldürür ve tutuklanarak hapise gönderilir. Derek, hapiste kaldığı sürede ırkçı düşüncelerini sorgulamaya başlar ve iyilikle kötülüğün her ırkın içinde varolduğunu farkeder. Kardeşi Danny de ırkçı fikirler taşımaktadır ve yaşadıklarından ders alan Derek, hapisten çıkınca Danny'ye doğru yolu göstermeye çalışacaktır.

Imdb 8,6

Sinemalar 8,7

8. Sil Baştan 2004 (Eternal Sunshine of the Spotless Mind)

8. Sil Baştan 2004 (Eternal Sunshine of the Spotless Mind)

Tür:Bilim Kurgu, Dram, Romantik

Joel Barish (Jim Carrey)'in eski sevgilisi Clementine (Kate Winslet) yaşadıkları iki yıllık ilişkiye dair tüm anılarını gizemli tıbbi bir müdahale ile kafasından sildirir. Bunu öğrenen Joel çok üzülür ve aynı prosedürü kendi üzerinde uygulatmaya karar verir. Bütün anılarını sildirmek için derin uykuya yattığında, gözlerinin önünden Clementine ile yaşadığı günler geçer. Joel aslında Clementine'i unutmak istemediğini anlar ve müdahaleyi durdurmak için çabalar.

Imdb 8,4

Sinemalar 8,5

9. Prestij 2006 (The Prestige)

9. Prestij 2006 (The Prestige)

Tür: Dram, Fantastik, Gerilim

 Viktorya Devri’nde iki sahne sihirbazı, giderek şiddetlenen bir savaşa ve birbirlerinin mesleki sırlarını ortaya çıkartmak için doymaz bir susuzluğa dönüşen güçlü bir rekabete girişiyorlar. Bu iki görkemli adamın cüreti tutkuya, şovmenliği bilime ve hırsı dostluğa kırdırmalarının sonuçları tehlikeli, ölümcül ve hileli oluyor. Her şey yüzyılın başında, hızla değişen Londra’da başlıyor. Sihirbazların ünlü ve en üst mertebede idol olarak kabul edildikleri bir zamanda, iki genç sihirbaz şöhrete giden yolu çizmeye başlarlar. Gösterişli, sofistike Robert Angier (HUGH JACKMAN) tam bir şovmenken, yontulmamış ve gelenekçi Alfred Borden (CHRISTIAN BALE) sihirli fikirlerini gösterme yeteneğinden yoksun, yaratıcı bir dahidir. Birbirlerini takdir eden arkadaşlar ve ortaklar olarak yola çıkarlar. Ama en büyük numaraları ters gidince, aralarında ömür boyu sürecek bir düşmanlık başlar; ikisi de bir diğerini geçme ve altüst etme niyetindedir. Sürdürdükleri aşırı rekabet, her numarayla, her gösteriyle daha da büyür; ta ki sınır tanımayana, hatta elektriğin yeni ve inanılmaz güçlerini ve Nikola Tesla’nın bilimsel dehasını işin içine dahil edene dek...

Imdb 8,5

Sinemalar 8,8

10. Dünyalı 2007 (The Man from Earth)

10. Dünyalı 2007 (The Man from Earth)

Tür:Bilim Kurgu, Dram

Üniversitede başarılı bir tarih profesörü olan John Oldman ortada hiçbir neden yokken, aniden 10 yılını ayırdığı akademiden istifa etmiştir. Şehirden gitmeye hazırlanırken veda etmek için evine gelen meslektaşları ondan neden istifa edip gitmesi gerektiği konusunda bir açıklama yapmasını isterler. Arkadaşları John'un bu sessizliğine anlam verememektedirler. Önceleri suskun kalan John da neden gitmesi gerektiğini biraz geçmişe dönerek anlatmaya başlar.

 Filmde ortamdaki kişiler profesör ve uzmanlardan oluşan bir ekip olduğundan, John'un hayat hikayesini anlatmasıyla birlikte tartışma merak uyandırmaya ve içinden çıkılmaz bir hal almaya başlıyor.

Imdb 8,0

Sinemalar 8,2

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
399
129
83
74
61
58
54