Görüş Bildir
Haberler
Türköne Yine Karıştıracak! Ak Parti Kapatılsın mı?

Türköne Yine Karıştıracak! Ak Parti Kapatılsın mı?

Onedio Medya
09.02.2014 - 14:07 Son Güncelleme: 09.02.2014 - 15:05

Türköne Yine Karıştıracak! Ak Parti Kapatılsın Mı?

Zaman gazetesi yazarı Mümtazer Türköne'nin bu hafta bir televizyon programında söylediği sözler gündeme bomba gibi düşmüştü.

AK Parti'ye kapatma davası açılabileceğini söyleyen Türköne'neye tepki yağmıştı. Türköne bugünkü 'AK Parti kapatılsın mı?' başlıklı yazısında konuya açıklık getirdi.

Kapatılmasını istemediğini söylese de Türköne, kapatma gerekçelerini sıraladı, Cumhurbaşkanı'nı araştırmamakla eleştirdi ve Anayasa Mahkemesi'nden o dosyanın kapağını açmasını istedi! Türköne'ye göre hiç olmazsa kapatma davası açılmalı!

AK PARTİ KAPATILMALI MI?

Bu soruya tereddütsüz cevabım: “Kesinlikle kapatılmamalı” . Size iki sağlam gerekçe: Birincisi, bu partiye son seçimde oy vermiş olanların hukukunu korumak için. İkincisi, demokrasinin kurumlaşmasına, kendi kişilik ve dengelerini oluşturmasına engel olmamak için.

BUNLAR SAĞLAM KAPATMA GEREKÇESİ

Siyasî Partiler Kanunu’nun 101. maddesinin (c) bendinde, bu öngörünün gerekçesi mevcut. Eli-kolu bağlanan yargının bir türlü yürütemediği soruşturmalar, siyasetin finansmanına dair yolsuzluk iddialarını kapsıyor. Bu iddialarda öne çıkan ve Başbakan’ın birine “hayırsever ”, diğerine “arkadaşım” diye sahip çıktığı iki kişiden Reza Zarrab sonradan Türkiye vatandaşı, Yusuf el Kadı ise yabancı uyruklu. Bu kişilerle Başbakan’ın ve AK Parti temsilcilerinin usulsüz para ilişkisi, sağlam bir kapatma gerekçesi. Kanun (101/c) “Bir siyasi partinin,... Türk uyrukluğunda olmayan gerçek ve tüzel kişilerden maddi yardım alması” durumunda açık bir dille “kapatılacağını” belirtiyor ve bu ibare 2008’deki kapatma davasından sonra SPK’nın AK Parti’nin elden geçirip parti kapatmayı zorlaştırdığı halinde yer alıyor. Bu müeyyide Türkiye’ye özgü değil; AB üyesi ülkelerden 28’inde partilerin “yabancı kaynak” kullanması kanunla yasak.

ANAYASA MAHKEMESİ BU DOSYANIN KAPAĞINI AÇMALI

Cumhurbaşkanı, Devlet Denetleme Kurulu’nu harekete geçirmiyor. Meclis, fezleke trafiği engellendiği için soruşturma yürütemiyor. Yargı bütünüyle kilitlenmiş durumda, mahkeme kararları uygulanmıyor. AK Parti kapatılmamalı; ama hiç olmazsa durumu tespit etmek için Anayasa Mahkemesi bu dosyanın kapağını açmalı.

Kaynak: http://www.internethaber.com/turkone-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0