Görüş Bildir
Haberler
Bu Çuvalda Minik Bir Cansız Beden Var

Bu Çuvalda Minik Bir Cansız Beden Var

Onedio Medya
05.02.2014 - 15:34 Son Güncelleme: 06.02.2014 - 09:18

Yoğun kış koşulları yüzünden köylerle ulaşımı kesilen Van’da bir mezrada hastalanan üç yaşındaki Muharrem Taş, hastaneye götürülemediği için hayatını kaybetti. Yardım çağrılarına yanıt alamayan aile, minik çocuğun cenazesini çuvala koyarak köye indirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gürpınar’a bağlı Yalınca Köyü’nün Çeli Mezrası’nda oturan Taş ailesi, rahatsızlanan 3 yaşındaki Luharrem’in ihmalden öldüğünü iddia ederek, Karayolları, sağlık ekipleri ve karakol görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Olay 4 gün önce meydana geldi. Köye 16 kilometre uzaklıkta bulunan mezrada yaşayan 7 kişilik Taş ailesinin 3 yaşındaki çocukları Muharrem Taş, akşama doğru yüksek ateş ve öksürük şikayetleriyle aniden rahatsızlandı. Aile, mezra yolunun kardan kapalı olması nedeniyle çocuklarını hastaneye götüremeyince, ilgilileri telefonla arayarak yardım istedi. Aile, görevliler gelir umuduyla beklerken, minik Muharrem, gece saat 02.00 sıralarında hayatını kaybetti. Aile, gece olması ve ağır kış şartları nedeniyle rahatsızlanan çocuklarını yürüyerek mezradan köye indiremedi, görevlilerin gelmesini bekledi.

Görevliler gelmeyince ailenin Van’da yaşayan yakınları gece yarısı yola çıkarak araçlarla sabaha karşı köye, geri kalan ve kapalı olan yolu ise 4 saat yürüyerek mezraya ulaştı. Otopsi işlemlerini yapmak ve suç duyurusunda bulunmak için, minik Muharrem’in cenazesini ise bir çuvala koyup sırtlarında taşıyan aile, yine yürüyerek 16 kilometre uzaklıktaki Yalınca Köyü’ne geldi. Daha sonra bir araca konulan cenaze, Yüzüncü Yıl üniversitesi Tıp Fakültesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi’nde otopsisi yapıldıktan sonra Van’daki Şabaniye Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Cenazenin mezradan alınmasını ve çuval içinde sırtta taşınmasını cep telefonuyla görüntüleyen amca Abdurahman Taş cep, yeğenini ihmal sonucu kaybettiklerini öne sürerek şunları söyledi:

“Yeğenim rahatsızlanınca ağabeyim yardım için yetkilileri arayarak yardım istemiş. Fakat hiç kimse ilgilenmedi. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Çünkü bu ölümde herkesin suçu var. Eğer zamanında müdahale etselerdi Muharrem belki ölmeyecekti. Eğer yine bize yardım eden olsaydı hastaneye götürselerdi, orada ölseydi Allah’ın takdiri yapacak birşey yok diyecektik. Ama burada büyük bir ihmal var. Biz sorumlu olan herkesten şikayetçiyiz. Sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz.”

Van Valiliği, yaptığı yazılı açıklamada, Muharrem Taş’ın müdahale sürecine ilişkin olarak sorumlular hakkında idari soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Zete

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0