Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'ye Vize Muafiyeti Tehlikede mi?

Türkiye'ye Vize Muafiyeti Tehlikede mi?

Onedio Medya
11.05.2016 - 10:39 Son Güncelleme: 11.05.2016 - 13:31

Avrupalı politikacılar vize mecburiyetinin kaldırılması için Türkiye'nin anti terör yasalarını değiştirmesini şart koşuyor. Alman basınına göre, Almanya İçişleri Bakanı, müzakerelerin başarısızlığa uğramasının mümkün olduğunu söyledi. Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz da, şartların tamamının yerine getirilmeden parlamentonun konuyu ele almasının söz konusu olmayacağını açıkladı. Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'nun bugün düzenlenecek oturumda vize muafiyeti için gerekli kriterlerin ne ölçüde yerine getirildiğini ele alması bekleniyordu...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bild' gazetesinin haberine göre Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere Türkiye'nin vize muafiyetiyle ilgili bütün kriterleri yerine getireceğinden şüpheli olduğunu söyledi. 

De Maiziere'nin Hrıstiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) salı günü Berlin'de yapılan bir oturumunda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'kriterleri yerine getirmeye niyetli olmadığı aşikar' diye konuştuğu belirtildi.

Haberde bakanın, ‘kriterler yerine getirilmezse vize mecburiyeti kalkmaz' dediğine yer verildi

Haberde bakanın, ‘kriterler yerine getirilmezse vize mecburiyeti kalkmaz' dediğine yer verildi

Merkel de vize muafiyeti için kararlaştırılan şartların yerine getirilmesinde ısrar ediyor

Merkel de vize muafiyeti için kararlaştırılan şartların yerine getirilmesinde ısrar ediyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel de vize muafiyeti için kararlaştırılan şartların topyekûn yerine getirilmesinde ısrar ediyor. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 72 kriter arasında yer alan ‘terör ile mücadele yasasının kapsamının daraltılması' şeklindeki şartı kabul etmediklerini duyurmuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'72 kriterin tümü yerine getirilmeli'

'72 kriterin tümü yerine getirilmeli'

Avrupa Birliği Komisyonu'nun, Türk vatandaşlarına Schengen ülkelerine vizesiz seyahati öngören tavsiye kararı hakkında görüşlerini dile getiren grup başkanları, geçen hafta Başkanlar Konferansı'ndan çıkan karara atıf yaparak, 'Türkiye'nin 72 kriterin tümünü yerine getirmesi ve bunun yazılı olarak AP'ye bildirilmesi şartıyla' konunun AP gündemine gelebileceğini belirtti.

Parlamento liberal partiler grubu başkanı Belçikalı Guy Verhofstadt, vize mecburiyetinin kaldırılmasıyla ilgili anlaşmanın genel kurulda görüşülüp oya sunulmasından önce Türkiye'nin 72 şartı yerine getirmesi gerektiğini ve terör ile mücadele yasasının değiştirilmesinin de bu şartlar arasında yer aldığını söyledi.

Vize muafiyeti kriterlere takılabilir

Vize muafiyeti kriterlere takılabilir

Türk vatandaşlarının AB ülkelerine vizesiz seyahat edebilmeleri, Türkiye ile varılan mülteci geri kabul anlaşmasının ön şartı sayılıyor. Anlaşma kaçak yollardan Yunanistan'a geçen mülteci adaylarının Türkiye tarafından geri alınmasını öngörüyor.

Avrupa Parlamentosu Halk Partileri grup başkanı Manfred Weber 72 şart yerine getirilmeden vize mecburiyetinin kaldırılmayacağını, bu şartın Türkiye ile varılan anlaşmada yer aldığını ve Türkiye kriterleri yerine getirmeyi taahhüt ettiği için ‘Erdoğan'dan da anlaşmaya sadık olduğunu açıklamasını beklediklerini' söyledi.

Parlamento'nun Avrupa Yeşiller Partileri ortak grup eş başkanı Rebecca Harms, ‘şartsız vize muafiyetine izin vermeyeceklerini ve kararlaştırılan bütün şartların yerine getirilmesini talep ettiklerini' belirtti.

AP Başkanı Schulz: 72 kriter tamamlanmadan gündeme alınmayacak

AP Başkanı Schulz: 72 kriter tamamlanmadan gündeme alınmayacak
İçeriğin Devamı Aşağıda

Vize muafiyeti konusunda gecikme yaşanabileceğini düşünen isimlerden biri de Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz. 

Alman Deutschlandfunk radyosundaki mülakatında Türkiye'nin tüm kriterleri yerine getirmesi gerektiğini belirten Schulz, terörle mücadele ve veri güvenliği yasalarındaki değişikliklerin de bu kriterler arasında bulunduğunu belirtti. 

Schulz, 72 kriterin tümünün yerine getirilmemesi halinde Avrupa Parlamentosu'nun vize muafiyeti konusunu gündemine almayacağını söyledi. 

Ancak Schulz, temmuz ayına kadar vize muafiyeti konusunun bir karara bağlanmasının zor olduğunu ifade etti.

Belçika Yeşiller Partisi'nin Avrupa milletvekili anlaşmanın ‘hayatta olduğundan şüphe duyduğunu' dile getirdi

Belçika Yeşiller Partisi'nin Avrupa milletvekili anlaşmanın ‘hayatta olduğundan şüphe duyduğunu' dile getirdi

Belçika Yeşiller Partisi'nin Avrupa milletvekili ve grup eş başkanı Philippe Lamberts de, Türk vatandaşlarına vize muafiyeti tanıyacak olan anlaşmanın ‘hayatta olduğundan şüphe duyduğunu' dile getirdi.

Deutsche Welle Türkçe ve Al Jazeera

Peki sizce Türkiye'ye vize muafiyeti tehlikede mi?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
19
13
9
4
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Can Masperos

Bu uğraşlar sırf siyasetçilerin kendi menfaati için yaptıkları şeyler.İşlerine geldimi 24 saatte ülkenin anayasası bile değişir, işlerine gelmedi mi 1 asır h... Devamını Gör

kartacali

vizesiz avrupaya gitmeye en çok sevinmesi gereken iş adamları gibi avrupada devamlı giden insanlar olması gerekirken, bizde asgari ücretliler seviniyor!!! ul... Devamını Gör

II for freedom

Türkiye AB kapısındaki dilenci rolünden ne zaman vazgeçecek?