Görüş Bildir
Haberler
Türkiye’nin Yüzde Kaçlık IQ Dilimindesin?

etiket Türkiye’nin Yüzde Kaçlık IQ Dilimindesin?

Ebru Çiftçi
22.02.2021 - 20:00 Son Güncelleme: 23.02.2021 - 12:46

Üstün zekaya mı yoksa ortalama bir zekaya mı sahipsin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle cinsiyetini söyler misin?

2. Şimdi de yaşını söyle bakalım.

3. Söyle bakalım, soru işareti yerine aşağıdakilerden hangisi gelecek?

3. Söyle bakalım, soru işareti yerine aşağıdakilerden hangisi gelecek?

4. Peki bu sorunun cevabı nedir?

4. Peki bu sorunun cevabı nedir?

5. Peki 880’in dörtte birinin dörtte birinin yarısı kaç eder?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Aşağıda verilenlerden hangisi diğerlerinden daha farklıdır?

6. Aşağıda verilenlerden hangisi diğerlerinden daha farklıdır?

7. Görselde gördüğünüz kutucuklardan hangisi daha hızlı ilerliyor?

8. Soru işareti yerine ne gelmelidir?

8. Soru işareti yerine ne gelmelidir?

9. Son olarak, görselde şifreli bir kelime var. Bu kelime kaç harfli?

9. Son olarak, görselde şifreli bir kelime var. Bu kelime kaç harfli?
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Türkiye'nin %3'lük üstün zekalılar dilimindensin: 145 - 160 IQ!

Sen Türkiye'nin üstün zekalılar dilimi olan 145 - 160 aralığındaki IQ puanına sahip kişisisin. Senin senkronize olarak hem sağ hem de sol beynin inanılmaz derecede iyi çalışıyor. Bu da senin her alanda başarılı işler çıkarmana neden oluyor.  Analitik düşünce gücün, görsel zekan ve hızlı algılaman sayesinde IQ puanın oldukça yüksek. Bu yüzden her ortamda dikkat çeken bir insansın. Fikirlerinle insanları etkin altına alabiliyorsun. Liderlik gücün var ve bunu çok iyi kullanıyorsun. Hem sayısal hem sözel hafızan gelişmiş durumda olduğu için pratik düşünebilme gücüne sahipsin. Bu sayede çok fazla veriye ihtiyaç duymadan bile kafanda detayları birleştirip her şeyi kolayca analiz edebiliyorsun. Sorunları çözmede inanılmaz bir yeteneğin var. Hem mantığını hem de duygularını çok iyi yönetiyorsun. insanlara nasıl etkileyeceğini biliyorsun. İnsanlar detaylara takılırken sen bütünü görebiliyorsun. Hem IQ hem de EQ zekan oldukça gelişmiş düzeyde olduğu için Türkiye'nin 'üstün zekalılar' diliminde arasında yer alıyorsun.

Türkiye'nin %7'lik üst düzey zeka dilimindensin: 130 - 145 IQ!

Sen Türkiye'nin üst düzey zekalılar dilimi olan IQ puanı 130 - 145 aralığında olan kişisisin. Yani senin IQ seviyen 2. derecede diyebiliriz. Beyninin her iki tarafını da etkin kullanabilme yeteneğine sahipsin. Fakat sen beyninin sol lobunu daha etkin kullanıyorsun. Bu yüzden sayısal zekan, sözel zekandan daha çok gelişmiş durumda. Bu da demek oluyor ki; hem sayısal hem iletişimsel konularda çok kolay çözüme ulaşabiliyorsun. Mantığın duygularından bir tık daha baskın açıkçası. Ortadaki problemi analiz edip sonucuna rahatça ulaşabiliyorsun. Yani tüm bunlar senin  2. derece 'üst düzey zekalılar' diliminde yer aldığını söylüyor. Bu durumda da söz konusu IQ puanının 130 - 145 arası olduğunu söyleyebiliriz.

Türkiye'nin %20'lik yüksek zeka dilimindensin: 115 - 130 IQ!

Sen Türkiye'nin yüksek zeka dilimine sahip 115 - 130 arasındaki IQ puanı arasındasın. Bu IQ seviyesi 3. derecede diyebiliriz. Beyninin sağ lobu daha baskın diyebiliriz. Dinleme ve konuşma becerin oldukça yüksek. Kendini çok net bir şekilde ifade edebiliyorsun. Bu durumda işittiğin her şeyi çok çabuk kavrama yeteneğine sahipsin. Aynı zamanda  geniş bir kelime haznenin olduğunu söyleyebiliriz. Tabii her şeyi merak etme gibi bir huyun da var. Bu da senin her konuda bilgi sahibi olmak istediğini gösteriyor.  Görsel analizinin çok güçlü olmakla birlikte hayal dünyanın da oldukça geniş açıkçası. Gözlem yeteneğinle birlikte en ufak ayrıntıları bile fark edebiliyorsun. İnsanlarla arandaki ilişki de oldukça akışkan bir şekilde ilerliyor. Yani sen 3. derece yüksek zekalılar dilimine aitsin. IQ puanın ise 115 - 130 arası!

Türkiye'nin %70'lik ortalama zekalılar dilimindensin: 85 - 115 IQ!

Sen Türkiye'nin ortalama zekalılar dilimindensin. Senin IQ seviyen 4. derecede diyebiliriz. Genel olarak görsel, sözel ve sayısal anlamda ortalama bir zekaya sahipsin. Sayısal anlamda olayları hemen kavrayamıyorsun ama üzerinde durup yeterince çalıştığında herkesten daha iyi olabiliyorsun. Yani şu demek; her şeyi anında kavrayamıyorsun, üzerinde durup emek sarf etmen gerekiyor.  Bazı insanlar konuyu hemen bazı insanlar zamanla üzerinde düşünerek. Bu durumda daha çok çalışmamız gerekiyor. Tüm bunların yanında çok iyi bir pratik zekaya sahipsin. Bazı konularda gerçekten çok şaşırtıcı çözümler bulabiliyorsun. Her şeyin kolay yolunu bulmaya çalışıyorsun. Çalıştıkça ve bazı şeyleri öğrendikçe çok daha iyi oluyorsun. Sayılarla aran pek iyi değil ama sözel konularda oldukça iyisin. İnsanlarla sağlıklı iletişim kurabiliyorsun...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1143
345
207
159
79
53
21
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?